15 spelare lämnar HV71.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
Nyhet

Efter fiaskot – 15 spelare lämnar HV71

ANNONS

HV71 åkte ut ur SHL och spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong. 
Nu meddelar klubben att det står klart att 15 spelare kommer att lämna klubben. 

Spel i HockeyAllsvenskan väntar för HV71 efter att laget förlorade kvalserien mot Brynäs med 4-1 i matcher. 

Då blir det stora förändringar att vänta inom Jönköpingsklubben. 

Under fredagen meddelade klubben att 15 spelare lämnar klubben efter degraderingen. 

På målvaktssidan är det Hugo Alnefelt som försvinner. 

Bland backarna lämnar Niklas ArellEric MartinssonEmil JohanssonMatt DonovanJordan Murray och Johannes Kinnvall

Av klubbens forwards blir inte Alexander BergströmChristian SandbergFilip SandbergAxel HolmströmLinus FröbergArttu IlomäkiMiska Siikonen och Anton Wedin kvar i HV. 

– Precis som efter varje säsong brukar vi ha så kallade exit-samtal med spelarna innan de åker vidare. Dels för att få deras bild av säsongen som varit men också att diskutera varandras intresse för en eventuell framtid. I år har det naturligtvis varit speciellt med tanke på omständigheterna. Jag har idag fått besked om att 15 spelare inte kommer att spela vidare i HV71. Övriga spelare kommer vi ha en fortsatt dialog med om en eventuell framtid, säger sportchefen Johan Hult till klubbens hemsida

LETAR TRÄNARE OCH NYFÖRVÄRV  

Jonathan Wikström är den enda HV-spelaren på kontrakt inför nästa säsong. I övrigt har HV71 tolv spelare som just nu inte sitter på något kontrakt där det inte är bekräftat ifall de lämnar eller blir kvar. 

De spelarna är: Jonas GunnarssonEmil AndraeDaniel BertovDidrik StrömbergJesper WilliamssonFredrik ForsbergJesper KokkonenZion NybeckOskar OlaussonChristoffer TörngrenMax Wennlund och kaptenen Simon Önerud.

Klubben ska nu ge sig ut på jakt efter en tränare till nästa säsong samt nyförvärv som ska leda klubben i HockeyAllsvenskan. 

– Vi tackar spelarna för deras tid i HV71 och önskar lycka till framöver. Vår förhoppning är att vi inom kort kan presentera en huvudtränare och ett antal spelare, säger Johan Hult.


TV: Moritz Seider vinner Elite Prospects Award 2021

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL