Jonathon Blum.
Foto: Fredrik Karlsson/Bildbyrån
SHL

Bekräftar – lämnar FBK: ”De ville inte förlänga”

ANNONS

Färjestads säsong är över efter kvartsfinalförlusten mot Växjö Lakers.
Då bekräftar Jonathon Blum att han inte kommer bli kvar i FBK.
– De ville inte förlänga kontraktet, säger amerikanen till NWT.  

Det blev sorti i kvartsfinalen för Färjestad BK efter att Karlstadsklubben förlorat fyra raka matcher mot Växjö Lakers. 

Då bekräftar backen Jonathon Blum att han förmodligen har spelat sin sista match i FBK-tröjan. 

– Jag kommer inte vara kvar här nästa säsong. Jag vet inte var jag kommer att spela ännu, men de (FBK) ville inte förlänga kontraktet så jag kommer söka efter att spela någon annanstans, antingen i Sverige eller där det dyker upp en möjlighet. Just nu är inget klart så jag är öppen för alla möjligheter, säger den 32-årige amerikanen till Nya Wermlands Tidningen

”RINGER DE MIG KOMMER JAG LYSSNA”  

Blum kom till Värmland 2019 och stod för en riktigt stark debutsäsong med 33 poäng på 51 matcher vilket gav en fjärdeplats i backarnas poängliga. Men den här säsongen lyckades han inte återupprepa succén utan det blev endast 13 poäng på 46 matcher för Blum som även petades i några matcher. 

Backen, med 110 NHL-matcher och 179 KHL-matcher på meritlistan, vet inte var karriären fortsätter men vore öppen för att stanna i Färjestad ifall klubben ändrar sig. 

– Som det är just nu tror jag att FBK är ganska fullt till nästa säsong som jag har förstått det. Men om något händer och de behöver en back och ringer mig så kommer jag definitivt att lyssna. Det var en rolig tid här och jag trivdes bra och samma sak för min familj. Men som läget är nu så lär jag alltså inte vara här nästa säsong, nej, säger Jonathon Blum. 


TV: De bästa SHL-värvningarna 2020/21

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM