Jonathan Bernier storspelade i Jordan Staals 1000:e NHL-match.
Foto:USAToday-Sports
NHL

Målvakten snor rubrikerna – i veteranens 1000:e match

ANNONS

I Detroit Red Wings 3-1-vinst över Carolina Hurricanes låg allt fokus inför matchen på Carolinas kapten Jordan Staal som skulle göra sin 1000:e match i ligan.
Efter matchen var det Detroit-målvakten Jonathan Bernier som snodde åt sig rubrikerna då han stod för en imponerande insats i Detroitmålet och stoppade 37 av 38 skott.

– Han var vår klippa ikväll, och han är de flesta nätter han står i mål, säger Detroit-kaptenen Dylan Larkin om målvaktens insats.


Carolina Hurricanes ligger på en delad andraplats med Tampa Bay i den centrala divisionen. Detroit Red Wings ligger absolut sist, men när lagen har spelat mot varandra har det inte synts på isen då Detroit har gått vinnande ur de tre senaste bataljerna lagen emellan.

I natt var det dags igen för Red Wings att besegra Hurricanes vilket de gjorde genom en monsterinsats av målvakten Jonathan Bernier som stoppade 37 av 38 skott mot mål – efter att ha blivit kvar i klubben. Inför måndagens trade deadline var han nämligen en spelarna det spekulerades kring att han skulle bli trejdad.

Detroit-kaptenen Dylan Larkin gick efter matchen ut och hyllade kanadensaren till skyarna.

– Du kan se på Jonathan Bernier som exempel nummer ett. Han var stressad (över trade deadline) och han vill verkligen vara en "Red Wing". Han visade det ikväll det var en otrolig prestation. Han visade hur professionell han är oavsett vad han står inför. Han var vår klippa ikväll, och han är de flesta nätter han står i mål, säger han till NHL.com efter matchen.

På andra sidan isen var det Jordan Staal som i natt kunde noteras för sin 1000:e NHL match. Vid Carolinas enda mål i matchen var Staal med och spelade fram, men det blev inte den matchen som kaptenen hade hoppats på.

Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings 1-3 (0-0, 0-0, 1-3)
Carolina:
Nino Niederreiter (15).
Detroit: Adam Erne (11), Filip Zadina (5), Sam Gagner (5).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL