Sök
Johan Pennerborn och Henrik Haukeland.
Foto: Bildbyrån
SHL

Nio insläppta - på två matcher: "Henrik kan mer"

Färjestad vänder hem till Karlstad med två raka förluster i kvartsfinalserien.
Laget har släppt in nio mål på dessa två matcher – och tränaren Johan Pennerborn medger att det finns utrymme för förbättring i både försvars- och målvaktsspel.
– Jag vet att Henrik kan mer, säger Pennerborn till hockeysverige.se.

Färjestad har haft ledningen i båda kvartsfinalmatcherna på bortaplan mot Växjö. Trots det har smålänningarna lyckats vända och vinna vid bägge tillfällena. Ikväll vänder matchserien mot Karlstad och två raka hemmamatcher för Färjestad. 

Mycket handlar det om ”kniven mot strupen” för Färjestad som mer eller mindre måste vinna för att inte spelarna och ledarna i laget ska tvingas att gå på semester väldigt snart.

– Kan man ha ledningen och vara spelförande på bortaplan mot serieledarna så är det en väldig styrka och något positivt, berättar Färjestads tränare Johan Pennerborn för hockeysverige.se

Nio mål bakåt på två matcher, hur ska ni få stopp på blödningen defensivt?
– Det handlar kanske inte om några blödningar utan om små, små detaljer som gör det. Just dom här två matcherna har det varit väldigt avgörande. Det har blivit stora konsekvenser av dom här små detaljerna. Naturligtvis behöver vi jobba bort det.

När du säger små detaljer, vad tänker du närmast på då?
– Ja tänker på att fatta rätt beslut med pucken. Vart är jag med pucken på isen? Hur länge har jag varit inne i mitt byte? Hur ska jag agera med eller utan pucken då?
– Jag brukar säga till vissa journalister att en del misstag behöver jag inte förklara utan det kan dom se själva så jag säger samma sak till dig, säger Johan Pennerborn lite skämtsamt, men även med ett visst allvar.

Johan Pennerborn.

Johan Pennerborn. Foto: Ronnie Rönnkvist

"DU VINNER INTE SERIEN ANNARS"  

Trots förlusterna mot Växjö tycker Färjestadstränaren att det finns en hel del positivt att ta med sig från inledningen av kvartsfinalserien.

– Vi gör ju mål på dom tajta seriesegrarna och spelar en bra hockey mot dom. Vi har skakat om Växjö fullkomligt i två matcher. Det betyder inte att vi kommer göra det i en tredje och en fjärde, men det är ändå något som stärker oss.
– Egentligen har vi vetat det här under hela säsongen och vi har spelat jämt med alla lag.

Ni gör två bra matcher men förlorar, har det ändå gett killarna en känsla av att ni kan rå på seriesegrarna?
– Ja, det tycker jag definitivt. Det stärker oss att kunna störa seriesegrarna på deras hemmaplan så pass som vi gjort. Det är ett styrkebesked som jag tycker är gott nog.
– Sedan gäller det att ta det hela vägen och det är viktigt i slutspelshockey att det rent konkret inte spelar någon roll om du spelar bra när du förlorar matcher. I ett slutspel är det segrar som räknas. Det får se ut hur det vill.

Hur ser du på Växjö som lag?
– Det är ett starkt, homogent och stabilt lag rakt över. Du vinner inte serien annars.

Vad blir viktigt om man ska vinna mot ett lag som Växjö?
– Att man är minst lika konsekvent som dom.

Är det där ni brister i första två matcherna, att ni inte är lika konsekventa som Växjö?
– Nej, det är inte i spelet utan i små, små detaljer. Med lite mental sinnesnärvaro i vissa situationer hade det varit två segrar till vår fördel.

MÅLRIKA MATCHER  

Det har varit underhållande med 9–7 på två matcher, alltså 18 mål totalt, men hur ser du på målvaktsmatchen mellan Viktor Fasth och Henrik Haukeland?
– Jag vet att Henrik kan mer. Sedan är det inte han det handlar om utan det är vår helhet som lag som släppt dom här puckarna. Så enkelt är det.

18 mål på två matcher, är inte det lite väl mycket i ett slutspel?
– Jo, det kan man tycka. Samtidigt är det två konstruktiva och kreativa lag. Ur den aspekten kanske det inte är så många mål. Sedan kanske jag och Sam (Hallam) önskar något helt annat, säger Johan Pennerborn med ett skratt.

Henrik Haukeland.

Henrik Haukeland. Foto: Ronnie Rönnkvist

Hur tror du laget påverkats av att ni spelat åttondelsfinaler innan kvartarna?
– Positivt. Det var en prövning för vårt delvis unga lag som hela säsongen har fått träna i tajta matcher. Vi landade åtta i tabellen men vi i Färjestad var naturligtvis inte till freds med det.
– Många av våra spelare har fått en bra resa. Vi har många unga nya killar som får en jättebra erfarenhetsresa i det här. Jag tror att åttondelen, framför allt då att spela mot det fysiska tunga, tuffa Malmö vi mötte, dels den erfarenheten och att vi som grupp och förening hanterade den mentala pressen, att vi då tog oss ur åttondelsfinalen och vidare betyder mycket.

Det blir väldigt tajt mellan matcherna, hur ser dagarna ut för killarna mellan matcherna?
– Det är väldigt mycket återhämtning och att ta hand om sina kroppar. För varje idrottare är kroppen deras maskin och verktyget i sin profession. Då handlar det mycket om den.
– Vi gav killarna en ledig dag efter åttondelen eftersom vi tyckte att vi hade möjligheten att göra det.
– Sedan ska vi komma ihåg att vi hade ett Covid-utbrott där merparten av spelarna var drabbade. Efter det spelade vi sju matcher på tolv dagar inkluderat åttondelsfinalerna, så det är en speciell avslutning på säsongen för oss. Spelarna har hanterat det jättebra och vi har sett starka ut i bägge matcherna mot Växjö.
– Bortsett från att det inte ser annorlunda ut i segerraden i den här kvarten så är det väldigt mycket som är positivt.

Kan du se någon spelare som tappat mycket tack vare att han varit sjuk i Corona?
– Nej. Vårt medical-team har gjort det jättebra och följt upp det här. Jag kan inte se att någon påverkats av det, inte så det påverkat formen.

NYA TRÄNARKOLLEGOR  

Färjestad har plockat in två nya assisterande coacher i form av tidigare svenska mästarna Pelle Prestberg och Thomas Rhodin.

– Det har fungerat bra. Det är svårt att analysera vad dom tillfört efter en så kort tid. Bägge dom två har erfarenhet av att vara i slutspel, vet alla detaljerna och småsakerna som sker där ute och kan förmedla det till spelarna.

2–0 i matcher, kan du känna att det börjar bränna lite under fötterna på er?
– Växjö har gjort sitt på sin hemmaplan. Vi behöver göra vårt på vår hemmaplan. Någonstans är det också tjusningen i ett slutspel, att du ska till fyra vinster.
– In i den här kvartfinalen tror jag inte att det var någon som trodde att Färjestad skulle hotat som vi gjorde nere i Småland.

Vad talar för att det står 2–1 i matcher efter kvällens drabbning?
– Att vi fortsätter spela den hockey vi har gjort, tar bort några få saker och adderar några få saker…

Kan jag få dig att säga vad det handlar om för saker?
– Nej, det kommer jag inte göra, avslutar Johan Pennerborn med ett skratt.


TV: Mikael Nord i "Wikegård vs."

Matchrapporter: Växjö till semifinal – avgör i femte perioden Drömläge för Växjö att avgöra mot Färjestad efter ny seger Växjö vann på nytt mot Färjestad Växjö vann första matchen mot Färjestad efter förlängningsdrama Färjestad vann efter rysare och avgjorde matchserien

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten