Alex Hutchings sköt kvitteringsmålet i vändningen.
HockeyAllsvenskan

Matchboll Björklöven – efter starka vändningen

BIK Karlskoga stod för en stark första period och ledde med 2-0.
Men i den andra kom Björklöven ut klart bättre och vände till 5-2 efter fem raka mål
– och kunde sedan vinna med 5-4.

2-2 i matcher mellan BIK Karlskoga och IF Björklöven inför kvällens femte semifinal och ett lag skulle skaffa sig en stor fördel i och med vinst.

Då gick Karlskoga ut och stod för en riktigt stark första period där de såg ut att sätta sig i förarsätet. Skyttekungen Henrik Björklund satte 1-0 efter ett läckert passningsspel i powerplay med Linus Karlsson. Senare i perioden kunde Karlsson själv sätta 2-0 och Karlskoga såg ut att ta ett steg mot 3-2 i matcher.

VÄNDNINGEN: 0-2 TILL 5-2

Men i den andra perioden steppade Björklöven upp rejält och kunde även reducera genom William Eriksson. Bara dryga minuten senare hade bortalaget från Umeå även kvitterat genom ett direktskott från Alex Hutchings

Därefter kunde Björklöven även ta ledningen då Alexander Wiklund kom fri mot Stefan Stéen i boxplay och kunde sätta 3-2. Löven vände alltså 0-2 till 3-2 efter tre mål på knappt fyra minuter.

De var dock inte färdiga där utan Axel Ottosson kunde också utöka Björklövens ledning till 4-2 och Olle Liss skickade sedan även in 5-2 för Björklöven som alltså skjutit fem raka mål i semifinalen. ¨

HATTRICK AV BJÖRKLUND

Björklöven drog dock på sig två raka utvisningar vilket gjorde att Karlskoga fick spela fem-mot-tre och då gjorde BIK inga misstag utan Henrik Björklund satte sitt andra mål i matchen för 5-3.

Mindre än minuten senare, fortfarande i powerplay, höll sig Björklund framme igen för att sätta sitt tredje mål och fullborda ett hattrick för 5-4 till Björklöven. Det sköts alltså sju mål i den andra perioden inför en högdramatisk tredje period.

Det blev dock inga fler mål i matchen utan Björklöven kunde vinna matchen med 5-4 och leder semifinalserien med 3-2 i matcher.