Fredrik Bergvik uppges skriva ett nytt tvåårskontrakt med SSK.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån (Montage)
HockeyAllsvenskan

Uppgifter: Målvakten stannar i Södertälje

ANNONS
Fredrik Bergviks säsong med Södertälje tog slut efter gårdagens 1–4-förlust mot Västervik. Men det ser inte ut att ha blivit målvaktens sista match i den allsvenska klubben.
Enligt LT är Bergvik och SSK överens om en kontraktsförlängning.

Södertälje fick se sig besegrade i kvartsfinalserien mot Västervik, då smålänningarna i går kunde slå in matchbollen genom att besegra SSK med 4–1 i den fjärde matchen lagen emellan.

Målvakten Fredrik Bergvik kastades in i vad som skulle bli säsongens sista match. Kontraktet med Södertälje löper ut efter säsongen, men mycket pekar nu på att det blir en fortsättning i den hockeyallsvenska klubben för 26-åringen.

Enligt uppgifter till LT är Bergvik och SSK överens om en tvåårig kontraktsförlängning.

– Nej, det är inget som jag kan kommentera. Jag hoppas få fortsätta i klubben. Jag trivs väldigt bra och min utvecklingskurva har gått stadigt uppåt. Självklart hoppas jag på förlängning och jag ska höra med min agent i veckan, säger Bergvik till tidningen.

Målvakten, som noterades för en räddningsprocent på finfina 92,7 procent i grundserien, gör ingen hemlighet av att han vill vara kvar i klubben.

– Jag är stolt att spela i SSK. Det känns stort. Det är en klubb som jag verkligen trivs i. Om SSK vill ha kvar mig så känns det stort, säger han.


TV: Mikael Nord i "Wikegård vs."

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM