Alexander Lunsjö har fått ett allsvenskt genombrott den här säsongen.
Foto: Bildbyrån
Intervju

”Hade hoppats att jag kunnat spela bättre tidigare”

Han gör sin tredje säsong i Hockeyallsvenskan och då har genombrottet kommit. 
För hockeysverige.se berättar nu Alexander Lunsjö om nyckeln bakom målsuccén.
– Jag har börjat utnyttja mina egna styrkor på ett annat sätt, säger 24-åringen. 

Det är ett hektiskt matchschema just nu för de allsvenska lagen men för Västerås var det en spelledig lördag. 

Då körde VIK i stället en rejäl isträning inför morgondagens möte med seriesegrande Timrå. 

– Det har varit lite problem med powerplay för vår del så vi gnuggade lite på det, säger Alexander Lunsjö om lördagens träning. 

För Västerås del har det dock varit en udda säsong då laget länge fanns med i topp sex men har tappat på senaste tiden och glidit längre ner i tabellen. 

– Det har varit lite för mycket upp och ner. Vi vet hur bra vi kan vara när vi är bra, då känns det som att vi är mot ett topplag i ligan men det är för sällan de matcherna kommer. Det har varit lite för djupa dalar också. Det har varit alldeles för ojämnt men det slipar vi på och försöker hitta formen inför ett slutspel som vi först ska försöka ta sig till, säger Lunsjö om lagets insatser. 

”DÅ VET JAG INTE OM VI FÖRTJÄNAR SLUTSPEL”

Laget jobbar för fullt för att hitta mer jämnhet i sitt spel och göra sig redo för slutkampen av säsongen. 

– Vi 'fokar' mycket på detaljer, går ut och spelar vårt spel. Spela med lite större penseldrag och ta rätt beslut ute på isen. Det gäller att göra rätt för sig där ute, varje dag, på varje träning och på varje match.

Den senaste svackan gör dock att laget nu har närmare att tappa sin slutspelsplats (fem poäng ner) än vad man är att nå en topp sex-plats (sex poäng upp). 

Blir fokus i stället att bara ens ta sig till slutspel nu?
– Nu fokar vi bara på vårt eget spel och att vi ska göra bra matcher där ute. Ta en match i taget, speciellt när det är så mycket matcher på kort tid. Det gäller att försöka vinna och sedan summera matchen och gå vidare på nästa direkt. Vi behöver vinna matcher nu på slutet.

Det har varit en tyngre tid för Alexander Lunsjös Västerås den senaste tiden.Det har varit en tyngre tid för Alexander Lunsjös Västerås den senaste tiden.Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Det är också ett tufft spelschema för Västerås som mötte tabelltvåan Karlskoga i fredags, spelar mot ettan Timrå i morgon för att sedan ställas mot Karlskoga igen. 

– Ska vi vara i slutspel så måste vi klara av de här matcherna också. Det blir lite som ett slutspel redan nu på slutet. Om vi gör allt för dåliga matcher nu då vet jag inte ens om vi ska förtjäna att vi i ett slutspel.

”ÖNSKAR MER I SPELET”

För Alexander Lunsjös del har det dock varit desto mer lyckosamt då han har haft sin bästa säsong i HockeyAllsvenskan med 19 mål och elva assist för 30 poäng på 38 matcher. 

Själv menar han dock att det är svårt att glädjas åt den personliga framgången när laget har gått tungt. 

– Jag var ju skadad tidigt och missade många matcher. Sedan har jag kommit tillbaka starkt, haft en bra rehab. Det har väl gått bra produktionsmässigt men jag hade väl gärna önskat lite mer i spelet.
– Det blir att man fokuserar mycket på laget. Visst det kan ha gått bra för mig och jag har gjort några mål men om vi inte vinner matcherna där jag gör mål så känns det inte som att det skulle spela någon roll. Vinner vi inte matcher så kan man inte glädjas åt egen del.

Vad är det som du önskar mer av i ditt spel?
– Man vill ju alltid vara lite bättre på allt. Nu är det främst spelet i egen zon, vinna puckar och göra ett bra jobb. Jag har ju gjort lite poäng och det är väl klart att man tycker att det är bra men man vill ju vara med i hela spelet också.

Annars har dock Lunsjö varit en av de målfarligaste lirarna i hela Hockeyallsvenskan, hans 19 mål ger en delad tionde plats i skytteligan – trots att han har missat tio matchers spel. 

– Jag känner att jag har blivit mycket jämnare i mitt spel. Det är något som jag har haft problem med tidigare tycker jag. Det är väl en stor faktor i det.
– Jag har börjat utnyttja mina egna styrkor på ett annat sätt. Våga göra lite mer med pucken och komma in mer på insidan i anfallszon för att komma till farliga lägen. Det är något som jag tycker att jag har utvecklat i år. Där har väl poängen kommit en del också.

”VILL INTE BARA ÅKA RUNT OCH VARA EN POÄNGSPELARE”

Han har också fått ett stort förtroende av tränarna då han snittar 17 minuters istid, vilket är flest av alla forwards i Västerås som har spelat där hela säsongen, endast Rasmus Asplund (lämnade under säsongen) och Filip Karlsson (anslöt under säsongen) har mer istid av lagets forwards. 

– Jag hade några bra matcher innan skadan också. Strax efter skadan så hade jag ett väldigt bra snack med (Thomas) Paananen att jag skulle fokusera på rehaben och sedan kommer det fortfarande att finnas en bra roll för mig när jag kommer tillbaka.
– Det ger ju mig en trygghet att veta att man har den chansen när man kommer tillbaka. Det är klart att jag har fått stort förtroende och det är jag väldigt glad för.
– Samtidigt ska jag förtjäna det också och man måste ju fortfarande göra bra matcher. Jag får mycket istid i alla spelformer och det känns som att de litar på mig där ute. Det är en skön känsla att ha.

Alexander Lunsjö har varit i centrum för en hel del målfirande den här säsongen. Alexander Lunsjö har varit i centrum för en hel del målfirande den här säsongen. Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån

Alexander Lunsjö tog steget till HockeyAllsvenskan 2018 efter att ha gjort poängsuccé i Hockeyettan med Kallinge/Ronneby. Under sina första två säsonger på allsvensk nivå stod han för 16 poäng båda gångerna. 

Den här säsongen har han alltså skjutit fler mål än han gjort poäng tidigare och han har nästan fördubblat sin totala poängskörd. 

Vad är det som har klickat för dig?
– Jag spelar en jämnare hockey där ute. Sedan känns det som att jag har börjat lära känna mig själv lite mer ute på isen. Jag vet vad mina styrkor är och vågar utnyttja de på ett annat sätt.

Är det så att du har kommit in mer i det allsvenska spelet nu?
– Jo, det kan väl också vara en faktor. Det är ju en liten annan hockey från Ettan. Det är klart att jag hade hoppats på att jag hade kunnat spela bättre tidigare. Det är väl lite som det är. Men det känns ju bra här och nu i alla fall.

Vad är det du fortfarande vill utveckla framöver?
– Jag vill förbättra mina styrkor ännu mer och bli en mer farlig spelare. Jag känner att jag vill köra på med mitt hårda jobb också. Jag vill inte bara åka runt och bara vara en poängspelare eller en offensiv kille utan jag vill fortfarande vara en spelare som tränarna litar på i spelet överlag, både i egen zon och med hårt jobb över hela banan.

”TRIVS VÄLDIGT BRA I VÄSTERÅS”

Alexander Lunsjös kontrakt med Västerås går ut till våren och hans framtid är därmed osäker. Än har han dock inte börjat tänka på vad han vill göra nästa säsong. 

– Det är ju lite osäkert här överlag. Det är klart att man har haft en dialog med sin agent men det är inget som jag försöker fokusera på nu. Jag försöker vara mycket här och nu. Jag trivs väldigt bra här i Västerås. Agenten får sköta den biten så gör jag mitt bästa på isen.

Har ni pratat något om en fortsättning i Västerås?
– Det har varit lite smått snack så klart. Agenter och tränare stämmer ju alltid av lite för att se vad som ska hända. Jag vet inte så mycket just nu. Jag har inte pratat med agenten på ett bra tag, avslutar Alexander Lunsjö


TV: Joakim Lindström i Wikegård VS

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten