Sök
Nicklas Bäckström, Jacob Markström och Victor Hedman har chansen att nå fina milstolpar.
Foto: USA TODAY Sports/Bildbyrån
NHL
OLAUSSON: NHL-svenskarna som jagar milstolpar

Milstolparna har stort värde i Nordamerika och det finns flera svenskar som snart är på väg att nå jämna siffror när det kommer till mål, assist, poäng eller matcher. 
Här tittar jag närmare på vilka svenskar som snart når milstolpar i världens bästa hockeyliga. 

Under säsongen 2021 har vi redan fått se flera framträdande NHL-spelare nå fina milstolpar. 

Gabriel Landeskog sköt sitt 200:e mål, Patrick Kane har nått 400 fullträffar, Connor McDavid blev åttonde snabbast genom tiderna att göra 500 poäng och Sidney Crosby blev först i Pittsburgh Penguins historia att spela 1 000 matcher. 

Fler milstolpar kommer att uppnås under resten av säsongen och flera svenskar har chansen att komma upp i jämna siffror. 

Här synar jag NHL-svenskarna som ser ut att nå stora milstolpar, så vitt inget oväntat såsom skador händer. 

Bäckströms häftiga dubbel

Det kan bli en väldigt minnesvärd säsong för Nicklas Bäckström. Han har fått en lysande start på året säsong och passningsgeniet från Valbo är faktiskt Washingtons bästa målskytt. ”Bäckis” leder även den svenska skytteligan i NHL. Tidigare den här säsongen nådde han upp till 250 fullträffar i Caps-tröjan men snart väntar ännu större milstolpar för stjärncentern.

Bäckström har stått för 699 assist hittills i sin NHL-karriär och behöver endast en ynka assist för att nå upp till 700. Då skulle han bli den blott femte svensken genom tiderna att nå den noteringen. De andra är Nicklas LidströmHenrik SedinMats Sundin och Daniel Alfredsson. Snacka om bra sällskap.

33-åringen ser också ut att nå 1 000 matcher i NHL då han endast har 23 matcher upp till milstolpen. Han skulle då bli den andre spelaren i Capitals historia att nå fyrsiffrigt, den förste var så klart Alexander Ovetjkin. Bäckström blir då även den blott åttonde svensken att spela 1 000 matcher för samma NHL-förening.

Nicklas Bäckström är i storform den här säsongenNicklas Bäckström är i storform den här säsongenFoto: Charles LeClaire-USA TODAY Sports

Fyrsiffriga Loui?

Nicklas Bäckström är inte den enda som har chansen att nå 1 000 NHL-matcher den här säsongen. Även Loui Eriksson kan nå den stora milstolpen men det är inte lika självklart. Göteborgaren behöver spela 25 matcher för att komma upp i fyrsiffrigt och det är tveksamt om han ens kommer tillåtas nu upp till den noteringen. På Canucks 25 första matcher den här säsongen har Eriksson endast fått spela fem matcher. Han skulle därför behöva spela 25 av lagets 31 sista matcher på säsongen, och det känns tyvärr inte så troligt.

Trippel för Victor Hedman

Den svenske stjärnbacken hade ett otroligt 2020 med Stanley Cup och Conn Smythe-vinst. Under 2021 ser Victor Hedman även ut att ha ett fantastiskt år då han har chansen att nå tre stora milstolpar.

Om inget oförutsägbart sker kommer Ö-vikskillen nämligen nå 800 matcher, 400 assist och 500 poäng under årets säsong. 30-åringen har 19 matcher upp till milstolpen för framträdanden och ser därmed ut att få fira jämnt om drygt en månad, ifall han nu inte blir skadad. Han behöver 17 assist för att nå upp i 400 vilket han kommer äta upp i ett nafs om han behåller samma snitt som han inlett säsongen med. Hittills har han 15 passningspoäng på 19 matcher och med samma snitt kommer han nå 17 assist på 21 matcher.

500 poäng är dock riktigt stort. Victor Hedman har endast åtta poäng upp till supernoteringen och han skulle då bli den endast sjätte svenske backen att stå för 500 poäng i NHL. De andra är Nicklas Lidström, Börje SalmingErik KarlssonFredrik Olausson och Calle Johansson.

Bengans halvmillenium

Victor Hedman är inte den enda svensken som kan nå 500 poäng den här säsongen även Florida Panthers nye stjärnforward Patric Hörnqvist kommer att knäcka milstolpen snart. ”Bengan” har endast två poäng upp till 500 pinnar och skulle alltså kunna nå det när som helst. Precis som Hedman kommer Hörnqvist också spela sin 800:e NHL-match den här säsongen då han har nio matcher upp till milstolpen.

Patric Hörnqvist har fått en fin start i Florida Panthers.Patric Hörnqvist har fått en fin start i Florida Panthers.Foto: Tim Fuller-USA TODAY Sports

Edler och Nylander firar tresiffrigt

William Nylander är inne i sin femte säsong som en ordinarie spelare i Toronto Maple Leafs. Då ser 24-åringen också ut att nå upp till 100 mål i NHL då han för tillfället endast behöver sätta fem strutar för att komma till tresiffrigt. Han har för tillfället gjort mål i tre raka matcher och ifall han kan bibehålla den här målformen ser ”Lill-Nyllet” ut att komma upp i milstolpen redan under mars.

Även Alexander Edler ser ut att komma upp i 100 mål under 2021. Den svenske veteranbacken har fortfarande inte gjort mål den här säsongen men när han gör det så kommer han att nå tresiffrigt. Han står just nu på 99 mål och när han väl prickar nätet kommer han bli den endast åttonde svenske NHL-backen att sätta 100 fullträffar. Edler har också endast tre matcher kvar innan han har spelat 900 matcher i sin NHL-karriär.

300 för Markström

300 NHL-matcher låter kanske inte så anmärkningsvärt jämfört med flera andra milstolpar men för en målvakt är det inte alls fy skam med tanke på att keeprar aldrig står varenda match.

31-åringen från Gävle har spelat 15 matcher den här säsongen och kommer bara behöva stå mellan stolparna i 13 till innan han kommer upp i 300 matcher. Då skulle Jacob Markström bli den blott femte svenske burväktaren i NHL att vakta kassen i så många matcher. Endast Henrik LundqvistTommy SaloJohan Hedberg och Robin Lehner har nått upp till 300 matcher bland svenska målvakter. 

Jacob Markström – en av de största svenska NHL-målvakterna någonsin?Jacob Markström – en av de största svenska NHL-målvakterna någonsin?Foto: Sergei Belski-USA TODAY Sports


TV: Se alla fullträffar från nattens NHL här

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten