William Nylander tvingades sitta på bänken efter Sheldon Keefes missnöje.

Nylander bänkad: ”Gillade inte en del av sakerna han gjorde”

Toronto vann med 5-3 mot toppkonkurrenten Montreal efter ny show av Auston Matthews.
Då fick svenske stjärnan William Nylander sitta på bänken i slutet av tredje perioden.
– Vi kom igång och såg riktigt bra ut, men jag tycker inte att han matchade det, säger tränaren Sheldon Keefe.

Tungviktsmöte väntade i Montreal under lördagsnatten då de två topplagen i North Division, Toronto Maple Leafs och Montreal Canadiens skulle ställas mot varandra.

Efter en mållös första period exploderade matchen i den andra och speciellt superstjärnan Auston Matthews tog över showen. Amerikanen sköt två mål samt stod för två assist i mittperioden då Toronto gick upp till en 4-2-ledning.

Matthews leder nu NHL:s skytteliga i överlägsen stil då han har gjort 18 mål på 18 matcher.

I den tredje perioden utökade sedan Toronto sin ledning till 5-2 och därefter fattade tränaren Sheldon Keefe beslutet att bänka svenskstjärnan William Nylander, som nyligen hade en period med sex poänglösa matcher i rad.

"Lill-Nyllet" fick inte spela någonting i andra halvan av den tredje perioden.

– Jag gillade inte en del av sakerna han gjorde när vi tog ledningen, förklarade Sheldon Keefe efteråt.

”TYCKER INTE HAN MATCHADE”

Toronto-coachen menar dock inte att han är missnöjd med Nylanders spel överlag utan förklarar att det enbart var ett beslut utifrån hur matchen såg ut.

– Både i kväll och i går kväll har han haft perioder där han sett riktigt stark och farlig ut. I tredje perioden kom vi igång och såg riktigt bra ut, men jag tycker inte att han matchade det, säger Keefe på presskonferensen efter matchen.

William Nylander noterades endast för 13:55 minuters speltid och det är hans lägsta notering sedan den 14 december 2019. Den här säsongen har 24-åringen stått för 14 poäng på 19 matcher hittills.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 3–5 (0-0,2-4,1-1)

Montreal: Jesperi Kotkaniemi (2), Paul Byron (1), Tyler Toffoli (11).
Toronto: Auston Matthews 2 (18), Travis Boyd (3), Mitch Marner (9), Alexander Kerfoot (4).