Foto: Bildbyrån
Lista

LISTA: Utropstecken under inledningen av säsongen

ANNONS

Storstjärnor som Connor McDavid, Leon Draisaitl och Patrick Kane levererar som vanligt. Det finns dock mindre namnkunniga spelare som har överraskat positivt och levererat fina siffror. Därför tas det en titt på tio namn som vanligtvis inte står i rampljuset. 

Flera spelare har svarat för fina inledningar under NHL-säsongen. Här tittar Alexander Ellhar på spelarna som, lite mer oväntat, har levererat. 

Carter Verhaeghe, Florida Panthers

Det är knappast det mest lättuttalade namnet men det är lika att kommentatorerna börjar lära sig det. Carter Verhaeghe har nämligen svarat för tio poäng (7+3) på elva matcher och ser ut att trivas utmärkt bredvid Aleksander Barkov. Efter att ha gjort NHL-debut med Tampa Bay Lightning (13 poäng på 53 matcher) i fjol stod den 25-årige kanadensaren utan kontrakt inför årets säsong. Florida nappade och skrev ett tvåårskontrakt värt en miljon dollar per säsong, vilket ser ut som ett riktigt kap hittills. 

Foto: Aaron Duster / USA TODAY Sports

Miles Wood, New Jersey Devils

Ytterligare en 25-åring som imponerat. Miles Wood jobbar stenhårt och har fått fin utdelning i år. Åtta poäng (5+3) på nio matcher är ett riktigt fin facit för amerikanen som har stått för 32 poäng som bäst tidigare i karriären. Wood sitter på ett kontrakt värt 2,75 miljoner dollar även över nästa säsong och räkna med att Devils lär få samtal, likt Blake Coleman, vid trade deadline om man är ute ur slutspelsracet.

Miles Wood.
Miles Wood. 

Jack Roslovic, Columbus Blue Jackets

Visst har han fått rubriker i år men det har mest varit på grund av att han vägrade spela i Winnipeg Jets och att han ingick i trejden mellan Patrik Laine och Pierre-Luc DuboisJack Roslovic har dock visat hur nyttig han kan komma att bli för Blue Jackets. Nio poäng (4+5) på åtta matcher placerar honom på en tredjeplats i den interna poängligan, med sex matcher färre spelade.

Foto: Russel Labounty / USA TODAY Sports

Andrew Copp, Winnipeg Jets

Apropå Winnipeg. Andrew Copp är på väg mot ett riktigt genombrott. Amerikanen trivs utmärkt med Mark Scheifele och Nikolaj Ehlers vilket har lett till tolv poäng (4+8) på 13 matcher. Copps bästa notering är 28 poäng så räkna med att han kommer att ha krossat den siffran när säsongen är över.  

Foto: James Carey Lauder / USA TODAY Sports

Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild

General managern Bill Guerin har inte varit rädd för att göra affärer. När veteraner som Mikko Koivu och Eric Staal inte fick vara kvar i klubben öppnade det upp sig för andra. En som har tagit vara på möjligheten är Joel Eriksson Ek. Svensken såg länge ut att fastna i bottom-6 men har i år hittat storformen. Värmlänningen har gjort fem mål och fyra assist på elva matcher och är tvåa i den interna poängligan. Nu har inte Minnesota spelat sedan den 2 februari på grund av covid-19 men förhoppningsvis kan 24-åringen fortsätta på samma sätt när det är dags igen. 

Joel Eriksson Ek.Joel Eriksson Ek.Foto: HARRISON BARDEN - USA TODAY Sports

Kevin Lankinen, Chicago Blackhawks

Det stormade en del kring organisationen när man valde att släppa den tidigare Stanley Cup-hjälten Corey Crawford. Chicago gick på förhand in i säsongen med Malcolm Subban och Collin Delia. Det många inte tänkte på var att Finlands stora VM-hjälte från 2019 ville vara med och utmana om en plats. Kevin Lankinen har definitivt spelat till sig förstaplatsen och har tagit fem segrar på tio matcher och har en räddningsprocent på 92,4.

Kevin Lankinen går från klarhet till klarhet i Chicago.Kevin Lankinen går från klarhet till klarhet i Chicago.Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Jordan Kyrou, St. Louis Blues

St. Louis 22-åring går mot ett riktigt genombrott. Kanadensaren har svarat för tolv poäng (5+7) på 13 matcher och har bara David Perron framför sig i interna poängligan. Laget behöver att andra kliver fram när Vladimir Tarasenko fortsätter att ha skadebekymmer. Jordan Kyrou är definitivt en av dem och JVM-guldmedaljören från 2018 ser riktigt vass ut. 

Foto: Kelvin Kuo / USA TODAY Sports

Jeff Petry, Montreal Canadiens

Han är visserligen 33 år och har varit i ligan sedan säsongen 2010/11. Han är dock inte den första backen man tänker på och vem hade trott att just Jeff Petry skulle vara med i toppen av backarnas poängliga i år? För tillfället är han delad tvåa tillsammans med Victor Hedman efter att ha svarat för 14 poäng (6+8) på 14 matcher. Han är också bäst bland backarna i ligan med just sex mål (Darnell Nurse har spelat två matcher mer). Den där trejden från Edmonton Oilers sida såg redan dålig ut från start och har bara blivit värre. 

Jeff Petry.Jeff Petry.Foto: Harrison Barden-USA TODAY Sports

Christian Dvorak, Arizona Coyotes

Det har inte varit mycket positivt kring Arizona på sistone med en hel del strul utanför isen. Däremot finns det en som har levererat ordentligt på isen och det är Christian Dvorak. Äntligen ser det ut att ha lossnat för den 25-årige amerikanen. Tidigare säsonger har han legat stabilt runt 35 poäng men det har lossnat ordentligt på sistone. På de fem senaste matcherna har det blivit åtta poäng (6+2). Totalt har Dvorak svarat för 13 poäng (7+6) på 12 matcher. 

Foto: Jeff Curry / USA TODAY Sports

Joel Farabee, Phildelphia Flyers

20-åringen är inte direkt den första man tänker på i Flyers men det är dags att uppmärksamma honom. Joel Farabee rivstartade säsongen med fyra poäng mot Pittsburgh och gick sedan poänglös ett tag efter det. Men nu på slutet har han återigen börjat leverera och gjorde ett hattrick för fyra omgångar sedan. I senaste matchen mot Washington blev det tre assist. Totalt har Farabee gjort tolv poäng (6+6) på 13 matcher.

Joel Farabee.Joel Farabee.Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports


TV: Därför dröjde Erik Brännströms säsongsdebut

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL