Foto: Bildbyrån
Lista

LISTA: Utropstecken under inledningen av säsongen

Storstjärnor som Connor McDavid, Leon Draisaitl och Patrick Kane levererar som vanligt. Det finns dock mindre namnkunniga spelare som har överraskat positivt och levererat fina siffror. Därför tas det en titt på tio namn som vanligtvis inte står i rampljuset. 

Flera spelare har svarat för fina inledningar under NHL-säsongen. Här tittar Alexander Ellhar på spelarna som, lite mer oväntat, har levererat. 

Carter Verhaeghe, Florida Panthers

Det är knappast det mest lättuttalade namnet men det är lika att kommentatorerna börjar lära sig det. Carter Verhaeghe har nämligen svarat för tio poäng (7+3) på elva matcher och ser ut att trivas utmärkt bredvid Aleksander Barkov. Efter att ha gjort NHL-debut med Tampa Bay Lightning (13 poäng på 53 matcher) i fjol stod den 25-årige kanadensaren utan kontrakt inför årets säsong. Florida nappade och skrev ett tvåårskontrakt värt en miljon dollar per säsong, vilket ser ut som ett riktigt kap hittills. 

Foto: Aaron Duster / USA TODAY Sports

Miles Wood, New Jersey Devils

Ytterligare en 25-åring som imponerat. Miles Wood jobbar stenhårt och har fått fin utdelning i år. Åtta poäng (5+3) på nio matcher är ett riktigt fin facit för amerikanen som har stått för 32 poäng som bäst tidigare i karriären. Wood sitter på ett kontrakt värt 2,75 miljoner dollar även över nästa säsong och räkna med att Devils lär få samtal, likt Blake Coleman, vid trade deadline om man är ute ur slutspelsracet.

Miles Wood.
Miles Wood. 

Jack Roslovic, Columbus Blue Jackets

Visst har han fått rubriker i år men det har mest varit på grund av att han vägrade spela i Winnipeg Jets och att han ingick i trejden mellan Patrik Laine och Pierre-Luc DuboisJack Roslovic har dock visat hur nyttig han kan komma att bli för Blue Jackets. Nio poäng (4+5) på åtta matcher placerar honom på en tredjeplats i den interna poängligan, med sex matcher färre spelade.

Foto: Russel Labounty / USA TODAY Sports

Andrew Copp, Winnipeg Jets

Apropå Winnipeg. Andrew Copp är på väg mot ett riktigt genombrott. Amerikanen trivs utmärkt med Mark Scheifele och Nikolaj Ehlers vilket har lett till tolv poäng (4+8) på 13 matcher. Copps bästa notering är 28 poäng så räkna med att han kommer att ha krossat den siffran när säsongen är över.  

Foto: James Carey Lauder / USA TODAY Sports

Joel Eriksson Ek, Minnesota Wild

General managern Bill Guerin har inte varit rädd för att göra affärer. När veteraner som Mikko Koivu och Eric Staal inte fick vara kvar i klubben öppnade det upp sig för andra. En som har tagit vara på möjligheten är Joel Eriksson Ek. Svensken såg länge ut att fastna i bottom-6 men har i år hittat storformen. Värmlänningen har gjort fem mål och fyra assist på elva matcher och är tvåa i den interna poängligan. Nu har inte Minnesota spelat sedan den 2 februari på grund av covid-19 men förhoppningsvis kan 24-åringen fortsätta på samma sätt när det är dags igen. 

Joel Eriksson Ek.Joel Eriksson Ek.Foto: HARRISON BARDEN - USA TODAY Sports

Kevin Lankinen, Chicago Blackhawks

Det stormade en del kring organisationen när man valde att släppa den tidigare Stanley Cup-hjälten Corey Crawford. Chicago gick på förhand in i säsongen med Malcolm Subban och Collin Delia. Det många inte tänkte på var att Finlands stora VM-hjälte från 2019 ville vara med och utmana om en plats. Kevin Lankinen har definitivt spelat till sig förstaplatsen och har tagit fem segrar på tio matcher och har en räddningsprocent på 92,4.

Kevin Lankinen går från klarhet till klarhet i Chicago.Kevin Lankinen går från klarhet till klarhet i Chicago.Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports

Jordan Kyrou, St. Louis Blues

St. Louis 22-åring går mot ett riktigt genombrott. Kanadensaren har svarat för tolv poäng (5+7) på 13 matcher och har bara David Perron framför sig i interna poängligan. Laget behöver att andra kliver fram när Vladimir Tarasenko fortsätter att ha skadebekymmer. Jordan Kyrou är definitivt en av dem och JVM-guldmedaljören från 2018 ser riktigt vass ut. 

Foto: Kelvin Kuo / USA TODAY Sports

Jeff Petry, Montreal Canadiens

Han är visserligen 33 år och har varit i ligan sedan säsongen 2010/11. Han är dock inte den första backen man tänker på och vem hade trott att just Jeff Petry skulle vara med i toppen av backarnas poängliga i år? För tillfället är han delad tvåa tillsammans med Victor Hedman efter att ha svarat för 14 poäng (6+8) på 14 matcher. Han är också bäst bland backarna i ligan med just sex mål (Darnell Nurse har spelat två matcher mer). Den där trejden från Edmonton Oilers sida såg redan dålig ut från start och har bara blivit värre. 

Jeff Petry.Jeff Petry.Foto: Harrison Barden-USA TODAY Sports

Christian Dvorak, Arizona Coyotes

Det har inte varit mycket positivt kring Arizona på sistone med en hel del strul utanför isen. Däremot finns det en som har levererat ordentligt på isen och det är Christian Dvorak. Äntligen ser det ut att ha lossnat för den 25-årige amerikanen. Tidigare säsonger har han legat stabilt runt 35 poäng men det har lossnat ordentligt på sistone. På de fem senaste matcherna har det blivit åtta poäng (6+2). Totalt har Dvorak svarat för 13 poäng (7+6) på 12 matcher. 

Foto: Jeff Curry / USA TODAY Sports

Joel Farabee, Phildelphia Flyers

20-åringen är inte direkt den första man tänker på i Flyers men det är dags att uppmärksamma honom. Joel Farabee rivstartade säsongen med fyra poäng mot Pittsburgh och gick sedan poänglös ett tag efter det. Men nu på slutet har han återigen börjat leverera och gjorde ett hattrick för fyra omgångar sedan. I senaste matchen mot Washington blev det tre assist. Totalt har Farabee gjort tolv poäng (6+6) på 13 matcher.

Joel Farabee.Joel Farabee.Foto: Winslow Townson-USA TODAY Sports


TV: Därför dröjde Erik Brännströms säsongsdebut

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten