Sök
Anton Bengtsson vet inte om han kan stanna i Tre Kronor hela veckan.
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån
Intervju

”Det kan bli så att jag måste åka hem direkt”

Anton Bengtsson har blivit uttagen till Tre Kronor för första gången på sex år. 
Samtidigt är hans sambo höggravid och paret väntar sitt första barn på måndag.
– Händer det något så kan det blir så att jag måste åka hem direkt, säger 27-åringen till hockeysverige.se. 

Tre Kronor samlades i Malmö inför Beijer Hockey Games under måndagen men fick också flera återbud precis i sista stund vilket gjorde att man behövde kalla in nya spelare. 

En av dem var Anton Bengtsson och det blev snabba ryck för Rögleforwarden då han skulle ta sig till landslagssamlingen. 

– Det var lite speciellt. Jag fick reda på det vid 17-tiden och då skulle jag försöka vara här i Malmö vid 19 för att ta Coronatest. Det blev lite hastigt men det var inga problem, säger Bengtsson till hockeysverige.se. 

Att bli inkallad till Tre Kronor var inte helt främmande för den 27-årige centern utan han var redo när assisterande förbundskaptenen Markus Åkerblom ringde upp honom. 

– Det känns jättekul att vara med. Jag hade pratat med dem förra veckan och de berättade att jag var reserv då. Jag fattade ju direkt när jag såg att han ringde. Det är fantastiskt roligt och skitkul att få vara med här. 

Var det en självklarhet att tacka ja?
– Jo, det var det väl. Men sedan är det en lite speciell situation för mig och min sambo för vi väntar barn nu.. Det är tur att det är i Malmö för annars hade det nog blivit svårt att vara med, säger han.

”FÅR VARA BEREDD MED TELEFONEN”

Anton Bengtsson och sambon Matilda ska bli föräldrar för första gången väldigt snart. Barnet är planerat för måndagen och Tre Kronor spelar sin sista match på söndag. Han är därför redo på att kunna behöva lämna landslagssamlingen. 

– Hon var ganska säker och tyckte att jag skulle kunna åka, det gjorde ju att det blev mycket lättare för mig. Sedan har jag tillgång till en bil så att om det skulle hända någonting så kommer jag att kunna sätta mig och köra hem direkt. Det är ju tur att det är så nära.

Hur går känslorna kring det hela?
– Man har ju gått på spänn lite och nu blir det ju ännu mer speciellt när man inte är hemma också. Man får vara beredd med telefonen men samtidigt gäller det ju att fokusera på det man ska göra här.
– Jag hoppas att barnet kan hålla sig i magen en vecka till så att jag kan vara med och fullfölja hela turneringen, säger Bengtsson och skrattar lätt. 

Anton Bengtsson har en spännande vecka framför sig.Anton Bengtsson har en spännande vecka framför sig.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

”STOD OCH STAMPADE I HV71”

För Anton Bengtsson blir det första gången på sex år som han är uttagen till Tre Kronor. Senaste gången han var med och fick spela landslagshockey var säsongen 2014/15 då han spelade i HV71. 

När han nu är tillbaka i den blågula tröjan vill han visa upp sina bästa sidor. 

– Jag ska ut och njuta och försöka göra det bästa jag kan av situationen. Spela mitt spel, det som tagit mig hit, och försöka göra allt jag kan för att hjälpa laget och för att vi ska vinna.

Den skicklige tvåvägscentern, som ser ut att få spela ytterforward i Tre Kronor, har gjort nio mål och 13 poäng i Rögle hittills den här säsongen. Hans fina spel i SHL har nu lett till en ny chans i landslaget. 

– Jag tycker att det har varit stabilt. Jag har bidragit mer offensivt och tagit kliv där. Jag får ju spela i alla spelformer, både boxplay och powerplay, ja allting egentligen. Jag känner att jag har utvecklat mitt spel mycket och känner att jag inte är klar än utan jag har ännu mer i mig.

Vad är det du har utvecklat de senaste åren?
– Jag spelar mer moget och har skaffat mig en del erfarenhet, vilket är viktigt i de här sammanhangen när det är lite snabbare och det är lite mer som tillåts.

Hur viktig har flytten till Rögle varit för din utveckling?
– Det tror jag har varit jätteviktigt. Jag tycker att jag stod och stampade lite där de sista åren i HV och behövde ett miljöombyte. Det har fallit ut bra, jag får spela väldigt mycket och har stort förtroende av tränarna. Det har varit jättenyttigt för min karriär.

”ETT BRA BETYG FÖR RÖGLE”

Anton Bengtsson är inte heller ensam Röglespelare att tas ut i truppen till Tre Kronor. Med sig har han fyra lagkamrater: Christoffer RifalkNiklas HanssonDaniel Zaar och Simon Ryfors

– Det har väl varit styrkan i Rögle att vi har många spelare som bidrar. Det här är ju ett bra betyg för oss att få med sig så många i Tre Kronor.
– Det blir ju en trygghet för oss spelare också. Man har några som man känner och träffar dagligen. Sedan möter man ju många av spelarna som är här, även om man inte känner dem så vet man ju vilka det är.

Att så många spelare från Ängelholmsklubben är uttagna till Tre Kronor tror Bengtsson kan vara något som stärker självförtroendet – och som kommer att hjälpa laget under grundseriens slutspurt. 

– Absolut, det kan vara bra att ta med sig detta till Rögle och ha med sig både självförtroende samt farten som är internationellt. Det är ett steg uppåt och då kanske vi kan spetsa till det lite mer när vi kommer tillbaka sen.

Anton Bengtsson är en av flera Röglespelare i Tre Kronor.Anton Bengtsson är en av flera Röglespelare i Tre Kronor.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

”GÄLLER ATT BRYTA TRENDEN DIREKT”

Rögle BK har gått otroligt bra den här säsongen och går in i landslagsuppehållet som tabelltvåa i SHL. Bröderna Chris Abbott och Cam Abbott har verkligen byggt något bra de senaste åren nere i Ängelholm vilket lett till att de målats upp som guldkandidater den här säsongen. 

Klubben har dock aldrig vunnit en enda slutspelsmatch i sin historia trots ett flertal slutspelsframträdanden. Kan då en klubb som är så pass oerfaren på den höga nivån verkligen utmana om guldet direkt i sitt första försök som topplag? 

– Vi har inte vunnit en slutspelsmatch än men vi har en väldigt bra grupp och det är många som har erfarenhet från slutspel tidigare och vet vad det handlar om. Jag tror inte att det ska vara någon fara.
– Men det är lite annorlunda såklart, det tillåts lite mer samt är högre fart och det är mer känslor att hantera. Det gäller att bryta den trenden direkt när slutspelet startar, vinna första matchen och sedan låta det rulla på.

Anton Bengtsson är en av endast fem spelare i Rögle-truppen som har erfarenhet från att gå hela vägen i ett SM-slutspel och vinna guld. De andra är Johan GustafssonNiklas HanssonErik Andersson och Mattias Sjögren

Därför känner 27-åringen att han har något att kunna bidra med till resten av laget i form av erfarenheten han samlat på sig efter SM-guldet med HV71 2017. 

– Det är en erfarenhet som jag kommer att ta med mig och jag kommer att försöka sprida vidare så mycket jag kan till resten av laget, avslutar Anton Bengtsson


TV: Veckans SHL-lag #17

Matchrapporter: Växjö svenska mästare i ishockey efter seger mot Rögle Växjö vann på nytt mot Rögle Rögle vann – reducerar matchserien mot Växjö Växjö vann på nytt mot Rögle Bra start för Växjö efter seger mot Rögle i första matchen

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten