Intervju

”En chock – jag trodde inte att det var sant”

När det okända numret dök upp på displayen valde Albert Johansson att inte svara.
Sedan dök ett SMS från Marcus Ragnarsson upp i inkorgen – och 19-åringen ringde upp och fick beskedet att han blivit uttagen till Tre Kronor.
– Jag var lite chockad och trodde inte att det var sant, om jag ska vara ärlig, säger Johansson till hockeysverige.se.

Det här med Tre Kronor-spel var ingenting som Albert Johansson hade räknat med den här säsongen. När assisterande förbundskaptenen Marcus Ragnarsson så försökte få tag i Färjestads tonårsback så svarade 19-åringen inte när det okända numret dök upp på displayen.

Det var först när han fick ett SMS signerat Ragnarsson som Johansson förstod vad det hela kunde handla om.

– Nej, jag svarade faktiskt inte när han ringde till en början, skrockar Johansson.
– När jag såg ”messet” så var det bara att ringa upp. Det var ett jätteroligt samtal. Jag var lite chockad och trodde inte att det var sant, om jag ska vara ärlig.

Albert Johansson har all anledning att vara glad för tillfället.Albert Johansson har all anledning att vara glad för tillfället.Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

"INTE HAFT NÅGON KONTAKT ALLS"  

Johansson pratar så klart om samtalet där Marcus Ragnarsson förkunnade att han blivit uttagen till Tre Kronors trupp till Beijer Hockey Games i Malmö nästa vecka. För Johansson innebär turneringen att han får göra debut i det svenska a-landslaget.

– Det är jättekul, så klart. Det var ingenting som jag trodde eller hade gått runt och tänkt på, så det kom som en liten chock, måste jag ändå säga. Men det var så klart en väldigt positiv överraskning och det ska bli väldigt kul, säger Johansson som tidigare under säsongen inte haft någon som helst kontakt med landslagsledningen.

Det förklarar kanske varför han inte hade Ragnarssons nummer i sin telefonbok.

– Nej, vi har inte haft någon kontakt alls under säsongen förrän nu när Ragnarsson ringde.

Nu ser förbundskapten Johan Garpenlöv framemot att få jobba närmare Albert Johansson under nästa veckas turnering i Malmö.

– Det är en väldigt spännande spelare som har otroligt mycket talang i sitt spel. Vi känner att han har ett spel som passar in i vårt sätt att spela. Han var iväg och spelade ett JVM där nivån är väldigt hög och vi tycker att han klarade det helt okej där. När man väl klarar av att spela på den nivån så ska det inte vara några problem för honom att leverera hos oss. Vi gillar även att ha den här blandningen av lite äldre och någon yngre, som får komma in och visa att han tillhör den här nivån. Men i grunden är han uttagen för att han är en skicklig hockeyspelare, sade Garpenlöv på dagens digitala presskonferens.

Johan Garpenlöv.Johan Garpenlöv.Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

I PAPPAS FOTSPÅR  

Att Johansson skulle få testa på spel i Tre Kronor var ingenting som den 19-årige värmlänningen hade kunnat föreställa sig inför säsongen.

– Det var verkligen ingenting som jag hade satt upp som målsättning inför säsongen, men det är bara riktigt kul att det blev så här. Det är ett kvitto på att jag gör bra saker här hemma i Färjestad, mest av allt.

Vad tror du landslagsledningen gillar med ditt spel?
– Jag tror att det framförallt kanske är mitt lugn och min skridskoåkning som sticker ut. Förmodligen så är det väl även det som landslagsledningen har sett och gillat. De vill testa mig och det är kul att jag får chansen.

19-årige Johansson har en del att brås på.

Pappa Roger "Ragge" Johansson är en ikon i Färjestadskretsar och hann med både spel i NHL samt OS och VM för Tre Kronor under sin framgångsrika karriär. Men sonen Albert debuterade i SHL tidigare än pappa Roger – och får nu göra a-landslagsdebut tidigare än vad farsan fick chansen att dra på sig Tre Kronor-dressen.

–  Det visste jag inte ens om, säger Johansson med ett skratt.
– Jag har inte någon koll på hur gammal han var när han fick göra sina debuter i olika sammanhang. Men nu är det definitivt något jag får ta med mig och kanske ligga på honom lite med.

Roger Johansson belönades med ett elitseriekontrakt med Färjestad efter sin fina säsong. Här flankeras han av Conny Evensson och Lars Glennert 1986.Roger Johansson, här flankerad av Conny Evensson och Olle Öst 1986.Foto: Bildbyrån

INTENSIV KONTAKT MED DETROIT  

Bakom sig har Albert Johansson en säsong som än så länge innehållit både SHL-spel med Färjestad och JVM-spel med Juniorkronorna i Edmonton. 19-åringen kan nöjt blicka tillbaka på vad som varit – och se på framtiden med tillförsikt.

– Jag är nöjd med säsongen hittills. Jag började säsongen väldigt bra och fick göra poäng och fick ett väldigt bra självförtroende. Det kändes riktigt bra. Sen dippade jag lite efter att jag kom hem från JVM, då kom jag inte upp i den nivå som visste att jag kunde spela på.
– Nu, de senaste veckorna, har jag hittat tillbaka till den nivån och det är ju glädjande. Allt som allt är jag nöjd. Jag har tagit steg från förra säsongen, vilket var ett av mina stora mål den här säsongen – att ta stora steg.

Ja, hur tycker du att du står dig i SHL i dag jämfört med förra säsongen?
– Jag skulle väl säga att jag vågar göra mer saker ute på isen i dag än vad jag gjorde ifjol. Det känns som att jag är en mer bidragande spelare den här säsongen och nu vill jag verkligen ha pucken därute och sätta upp mina medspelare. Jag har tagit för mig betydligt mer den här säsongen.

På avstånd har Detroit Red Wings, som draftade Johansson i andrarundan i 2019 års NHL-draft, kunnat följa Johanssons framsteg på SHL-isarna. De gillar vad de har fått se av 19-åringen den här säsongen.

– De är nöjda. Vi pratar ganska intensivt, jag och (Niklas) Kronwall, framförallt, och han säger vad säger vad de tycker. De kommer med mycket tips på saker som jag kan tänka på och vad jag gör bra. Vi har en riktigt bra dialog.


TV: Albert Johansson debuterar i Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten