NHL

Vann finska målvaktskampen: "Vår bästa spelare"

ANNONS
Columbus förlängde i natt sin poängsvit till sju matcher i rad.
Detta efter att man bortabesgrat Chicago Blackhawks med 2–1 – mycket tack vare en storspelande Joonas Korpisalo i Blue Jackets-målet.
– Han var vår bästa spelare i kväll, säger Columbustränaren John Tortorella.

När Columbus Blue Jackets gästade Chicago Blackhawks för nattens enda NHL-match bjöds tittarna på en finsk målvaktskamp mellan Joonas Korpisalo i Blue Jackets-målet och VM-hjälten Kevin Lankinen mellan Chicagos stolpar.

I slutändan var det Korpisalo som kunde dra det längsta strået i den defensivt tillknäppta matchen och därmed kunde leda laget till en 2–1-seger.

– Han är vår bästa spelare i kväll. Vi såg ut som ett trött lag. Vi har spelat mycket hockey med back-to-back-resande. Vi var inte så skärpta som vi skulle vilja vara, men Korpisalo var lätt vår bästa spelare, säger Columbus tränare John Tortorella till nhl.com, som fick vinna sin 400:e match som Blue Jackets-tränare.

Korpisalo har delat målvaktsjobbet med lettländaren Elvis Merzlikins under säsongsupptakten. Den 26-årige finländaren stod för 31 räddningar i nattens 2–1-seger.

– Det kändes bra. Jag spelade inte i går och hade både fräscha ben och ett fräscht sinne till i dag, säger Korpisalo.

INGA SVENSKPOÄNG  

På andra sidan isen räddade Kevin Lankinen 25 skott i vad som var rookiens femte start på de sex senaste matcherna.

– Jag tycker att båda lagen gjorde ett bra defensivt arbete och släppte inte till många lägen. Vi spelade bra defensivt. Vårt försvarsspel har varit så mycket bättre i de senaste matcherna. Vi har gjort stora framsteg där, säger Lankinen.

Chicagos svensktrio Lucas CarlssonCarl Söderberg och Mattias Janmark lämnade alla isen poänglösa. Lucas Wallmark och Adam Boqvist missade matchen då de sedan tidigare är uppsatta på Blackhawks Covid-19-lista.

I Columbus sattes både Kevin Stenlund och Gabriel Carlsson utanför laget till nattens match.

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 1–2 (0–1, 1–1, 0–0)
Chicago:
Dylan Strome (3).
Columbus: Oliver Bjorkstrand (3), Eric Robinson (2).

Den här artikeln handlar om: