Bildbyrån
NHL

UPPVISNINGEN

ANNONS
Förlust i premiären - seger i natt. Edmonton studsade tillbaka och besegrade Vancouver med 5-2 efter att Leon Draisaitl haft fyra assist och Connor McDavid gjort tre mål.

När lagen möttes i premiären igår vann Vancouver med 5-3, mycket tack vare att de lyckades stänga ned Leon Draisaitl och Connor McDavid. Duon gjorde tillsammans en enda poäng i den matchen.

I natt fick vi se något annat.

Det "tvåhövdade monstret" visade samma fina form de hade under hela fjolårssäsongen och fick med sig åtta (!) poäng från nattens 5-2-seger. Leon Draisaitl gjorde fyra assist men föll ändå lite i skymundan för McDavid, som hade en total uppvisning. Den kanadensiska superstjärnan sköt NHL-säsongens första hattrick och adderade dessutom en assist till målshowen.

"SAMMA KÄNSLA SOM VANLIGT"

McDavid gjorde 2-0, matchavgörande 3-1, samt 4-2 och hade fullbordat sitt hattrick redan efter två perioder. Vi fick bland annat se en patenterad solouppvisning från den, till synes, ostoppbara Edmontonstjärnan. Ett mål som, under normala omständigheter, hade fått taket på Rogers Place att lyfta.

– Vi saknar fansen, de hade varit på tårna både igår och idag. Men vi vet samtidigt att de tittar. Om det är konstigt att fira ett mål utan publik på läktarna? Nej, det var fortfarande ett viktigt mål. Det är fortfarande i NHL, den bästa ligan i världen, och det var en viktig match för oss. Det är samma känsla som vanligt, sade McDavid på den digitala pressträffen.

"RNH" TVÅMÅLSSKYTT

Det var ett helt annat Edmonton i natt jämfört med i premiären, och segern var logisk sett till matchbilden.

– Ibland funkar det, och ibland funkar det inte. Vi gjorde inte vår bästa match igår, men vi var stabila idag. Vi hade mer energi och mer kraft än de hade. Ibland kan de bli så i ett back-to-back-möte, säger McDavid.

Det var inte bara McDavid och Draisaitl som var framträdande. Även lagets tredje forwardsstjärna, Ryan Nugent-Hopkins, klev fram och sköt två mål i 5-2-vinsten.

Vancouvers mål gjordes av Nate Schmidt och Tyler Motte.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM