Valentina Lizana Wallner.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Nyhet

Tidigare stormålvakten blir NHL-expert för Viaplay

ANNONS

Valentina Lizana Wallner var expert under Viaplays JVM-sändningar. 
Nu blir 30-åringen expert på heltid hos NENT Group då hon, bland annat, ska jobba med NHL-sändningarna de kommande tre åren. 

Det var inte bara spelare på isen som imponerade under JVM. Även TV-experten Valentina Lizana Wallner gav ett bra intryck och det leder nu till att hon anställs på heltid som expert på Viaplay. 

Där kommer hon bland annat att jobba med NHL. 

– Jag kommer vara med under tre säsonger, som expert i samband med NHL och mästerskap, säger den förre landslagsmålvakten i ett pressmeddelande. 

30-åringen kommer att vara expert under Viaplays NHL-sändningar och kommer att finnas vid Niklas Holmgrens sida under måndagens möte mellan Detroit Red Wings och Columbus Blue Jackets.

– Jag var väldigt inne i NHL innan jag fick barn, sedan gjorde sig sömnbristen påmind. Men de är större nu, så förutsättningarna är bättre att följa med. Jag har faktiskt redan börjat plugga på då jag fick en ”hint” om en fortsättning under JVM. Det har blivit mycket poddlyssning och läsning, säger Valentina Lizana Wallner. 

Klockan 23:30 under onsdagen inleds NHL-säsongen 2021 då rivalerna Pittsburgh Penguins och Philadelphia Flyers möts. Viaplay inleder sin sändning från premiärmatchen 23:00. 


TV: Mitt första NHL-mål – Kevin Fiala

Den här artikeln handlar om: