Jeremy Colliton förlänger med Chicago.
Foto: Bildbyrån
NHL

Förre Moratränaren förlänger med Blackhawks

ANNONS
Tidigare Moratränaren Jeremy Collitons kontrakt med Chicago Blackhawks löpte ut efter den kommande säsongen.
Nu meddelar klassikerklubben att huvudtränarens kontrakt förlänges med två säsonger.

Det slog ned som en bomb i hockeyvärlden när det i november 2018 kablades ut att den tidigare Moratränaren Jeremy Colliton skulle ta över huvudtränaransvaret i Chicago efter tränarlegendaren Joel Quenneville.

Colliton har nu hunnit träna Blackhawks i två säsonger. Efter den kommande NHL-säsongen skulle 35-åringens avtal med Blackhawks ha löpt ut, men nu meddelar klassikerklubben att parterna enats om ett nytt avtal.

Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2022/23.

– Jeremy har visat naturlig förmåga att utveckla unga spelare under de här två säsongerna som huvudtränare för Chicago Blackhawks, säger general managern Stan Bowman till klubbens hemsida.
– Detta, tillsammans med hans stora kunskap om sporten, exceptionella kommunikationsförmåga och beslutsamhet att vinna gör oss extremt säkra på att Jeremy har vad som krävs för att leda oss tillbaka till toppen.

Sedan ankomsten till Blackhawks under hösten 2018 har Colliton vunnit 62 av 137 NHL-matcher som huvudansvarig för klubben.

Colliton spelade två säsonger med Rögle och Mora under sin spelarkarriär innan han blev tränare för dalalaget i januari 2014. 2017 var Colliton med och tog upp Mora till SHL, innan han tog tränarjobbet som huvudtränare i AHL-klubben Rockford IceHogs.


Zibanejad hoppfull - om Rangers chanser i East Division

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL