Colin Wilson
Bildbyrån
NHL

Tidigare storlöftet tvingas sluta - som 31-åring

ANNONS
Han är bara 31 år - men karriären är redan över för Colin Wilson. De höftproblem han dragits med tvingar honom att lägga ned hockeyspelandet.

Colin Wilson har lidit av både fysiska och psykiska besvär genom livet. I höstas gick han ut och berättade om sina tvångstankar som höll på att knäcka honom. Det började med något så harmlöst som att han som barn räknade alla träd han passerade - och slutade med ett alkohol- och drogproblem.

– Allt jag kan säga är att under finalen 2017 så träffade jag botten. Min hjärna sprängdes. Jag var bara ett skal av den personen jag är i dag. I tre eller fyra år fram till dess hade jag tagit Xanax och Seroquel för att hjälpa mig att sova. En är beroendeframkallande och gör dig hög, den andra beskrev jag som ett läkemedel som skulle söva en häst. Ena dagen tog jag Xanax, den andra dagen Seroquel, har han tidigare skrivit i The Players' Tribune.

På senare tid har han också dragits med allvarliga höftproblem. Förra säsongen spelade forwarden bara nio matcher för Colorado Avalanche - och nu står det klart att det blev de sista matcherna han kunde spela.

DOMINERADE SOM JUNIOR

Idag meddelar den blott 31-årige Colin Wilson nämligen att karriären är över på grund av de krånglande höfterna.

– Jag skulle vilja tacka sporten ishockey för de erfarenheter jag fick och de fantastiska människorna jag fick träffa längs resans gång. Det är väldigt bitterljuvt att sluta, eftersom jag lämnar min stora passion från att jag var barn, men jag ser fram emot vad som komma skall, säger han till NHLPA:s hemsida.

Colin Wilson är en tidigare stortalang som valdes redan som sjua i draften 2008. Han vann poängligan vid U18-VM 2007, och skytteligan vid U20-VM samma år som han draftades. Amerikanen blev dock aldrig någon stjärna på NHL-nivå utan gjorde som mest 42 poäng under en säsong.

Totalt gjorde han 286 poäng på 634 NHL-matcher för Nasvhille och Colorado.


TV: NHL:s trailer inför säsongsstarten

Den här artikeln handlar om: