Carl Persson har kommit igång rejält på sistone.
Foto: Bildbyrån
Intervju

Hemligheten bakom lyftet: ”Jobbat mycket med det mentala”

ANNONS

Carl Persson har inte lyckats prestera på samma nivå i Malmö som han gjorde i Karlskrona 2018. 
Men nu har lyftet äntligen kommit för 25-åringen som sköt två mål i dagens match mot HV71 och nu har han gjort åtta poäng på de sju senaste matcherna.
– Det är skönt att man känner en helt annat tro på sig själv nu och att det visar resultat på isen också, säger Persson till hockeysverige.se. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Under lördagseftermiddagen spelades en oerhört viktig match nere i bottenstriden av SHL då Malmö Redhawks var på besök i Husqvarna Garden för att möta HV71. 

Då blev det bortaseger efter att Malmö vunnit bottenmötet med 4-1.  

– Vi har 50 minuter som vi ska vara väldigt glada och nöjda över. Det var väl bara när de fick in sin kasse där som de fick lite momentum och energi efter det men annars spelar vi bra som lag, säger Malmöforwarden Carl Persson och fortsätter: 
– Försvarsspelet var helt annat mot vad det har sett ut det senaste. Vi hjälper (Lars) Volden på ett helt annat sätt. Det var en riktigt krigarseger. 

Persson själv sköt två av skåningarnas mål i vinsten. Han punkterade matchen med sina mål som betydde 3-1 och 4-1 till Malmö. Det andra kom i tom kasse men det första målet kom efter en stark forecheck, samt en skicklig passning av Emil Sylvegård som lade pucken bakom sin egen rygg till Persson som i princip hade öppet mål. 

– Det var en fin passning av Emil, jag trodde inte att han hörde mig ropa. Det var skönt att komma i målprotokollet igen, det känns som att det var några veckor sedan. Det är bra för självförtroendet, säger 25-åringen. 

”BETYDLIGT ROLIGARE ATT SPELA NU”

Carl Persson befinner sig just nu i en riktigt fin form. Under hösten var han skadad och mäktade bara med tre poäng på sina elva första matcher.
Men nu är storyn en helt annan då forwarden har stått för åtta poäng på de sju senaste matcherna. 

– Det är betydligt roligare att spela nu när man får resultaten med sig. Jag känner att jag har ett helt annat driv i mig där ute. Då är det lättare att kunna skapa bra chanser. Jag känner att jag har kommit in i en bra fas här just nu och jag hoppas att det bara är början.

Det har gått lite upp och ner för Carl Persson i Malmö.Det har gått lite upp och ner för Carl Persson i Malmö.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Persson gjorde succé i Karlskrona säsongen 2017/18 med 13 mål och 24 poäng och stack då över till Nordamerika. I USA uteblev dock framgången och han återvände till SHL för spel i Malmö men har inte riktigt lyckats återupprepa poängproduktionen från tiden i KHK. 

I fjol blev det 13 poäng på 51 matcher för Persson men hittills den här säsongen har han stått för elva pinnar på endast 17 matcher. 

När var du så här bra senast egentligen?
– Det var väl från tiden i Karlskrona någon gång, jag har inte spelat så här bra efter att jag kom hem igen. Det har gått lite trögt där när jag kom hem från USA. Jag har jobbat mycket med den mentala biten tillsammans med Andy Swärdh sedan jag kom hem därifrån.
– Jag börjar få grepp om det mer och mer nu och det har varit en lång process med den mentala biten. Det är skönt att man känner en helt annat tro på sig själv nu och att det visar resultat på isen också. 

”HOPPAS KUNNA KLÄTTRA ÄNNU HÖGRE”

Carl Persson och hans Malmö Redhawks lämnar nu den viktiga matchen mot HV71 med tre poäng i fickan och börjar nu blicka framåt mot nästa bottenmöte. 

– Det var väl det närmsta en slutspelsmatch man kunde komma i dag. Det kommer vara likadant mot Linköping på måndag också, och det kommer att krävas en minst lika bra insats från oss då också. 

Skånelaget låg på kvalplats inför dagens drabbning men i och med vinsten klättrar de nu tre positioner och innehar just nu den tionde och sista slutspelsplatsen. 

– Det är bara positivt men det kan vända snabbt. Det är en viktig match på måndag också. Vi satsar absolut på att behålla den här platsen nu och vi hoppas även kunna klättra ännu högre, avslutar Carl Persson


TV: Helge Grans om att draftas av Los Angeles

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL