Sök
Albin Sundsvik.
Foto: Tomi Hänninen/Newspix24
Junior-VM 2021

"Det är kul om man skulle få en större roll"

Centerpositionen beskrivs som Juniorkronornas stora svaghet inför JVM. Det är något Skellefteås Albin Sundsvik vill vara med och ändra på. Nu väntas han få starta som förstacenter mellan Lucas Raymond och Alexander Holtz.
– Det är kul om man skulle få en större roll och vara med och bidra ännu mer, säger han till hockeysverige.se.

Juniorkronorna har en vass målvaktstrio, tre högt draftade backstjärnor och ett par ytterforwards av yppersta klass på JVM-nivån. Men det är centerpositionen som har varit ifrågasatt.

Inför turneringen i Edmonton tappade man både den tilltänkta förstacentern Karl Henriksson och William Eklund, som också kunde han använts i mitten, efter att de testats positivt för covid-19. Det innebär att det svenska laget har gått miste om en hel del slagstyrka på den positionen.

En av dem som kommer att få spela en framträdande roll i dessa spelares frånvaro är Skellefteå AIK:s center Albin Sundsvik. Han är debutant i U20-VM-sammanhang, men har varit med i juniorlandslagssammanhang ända sedan Team 16.

– Det är såklart skittråkigt att både ledare och spelare har fått lämna oss, men vi försöker hålla fokus på det vi kan påverka och jag tycker ändå att det känns bra i gruppen. Vi har gjort allt för att hålla oss positiva och det har funkat bra ändå. Vi har tacklat det ganska bra, säger han till hockeysverige.se om läget i laget efter alla spelar- och ledarförluster som drabbat Juniorkronorna under vägen till dagens JVM-premiär mot Tjeckien.


Nu väntas han bli den som kliver in som förstacenter mellan Lucas Raymond och Alexander Holtz, en position som Karl Henriksson egentligen skulle ha haft.

– Det är kul om man skulle få en större roll och vara med och bidra ännu mer. Men jag försöker bara spela mitt spel varje dag och göra det som jag är bra på. Försöka bevisa så mycket jag kan. Sedan får vi se vad som händer, säger han diplomatiskt.

"HAR DEN OFFENSIVA BITEN I MITT SPEL"

I SHL har 19-åringen genomgående haft en rätt defensiv roll. I juniorleden var han dock en spelare som gjorde en hel del poäng. Han hoppas att han ska kunna visa det på JVM också.

– Jag har den där offensiva biten i mitt spel också, även om jag inte riktigt har fått ut den i SHL. Jag har spelat mycket boxplay och i många defensiva situationer och så där. Jag tycker att jag har gjort det rätt så bra, men känner ändå att jag har mer offensiv i mig och vill kunna vara med och bidra framåt också. Det är det jag hoppas och jobbar för.

Albin Sundsvik.Foto: BIldbyrån/Ola Westerberg

Trots att han är inne på sin fjärde säsong i Västerbottens SHL-bidrag vittnar dialekten om att Albin Sundsvik är stockholmare. Han kommer ursprungligen från Danderyd och spelade i SDE innan han valde att flytta norrut.

– Ska man gå hockeygymnasium ska man göra det ordentligt. Då ville jag dra till en riktig hockeystad där man satsar allt på ett kort. Sedan visste jag att Skellefteå är en klubb som är duktig på att utveckla och lyfta upp unga spelare i SHL. Det har de fortsatt att göra, så jag är väldigt nöjd, säger han.
– Jag har växt som person och hockeyspelare, lärt mig otroligt mycket. Sedan tycker jag att det har varit fantastiskt. Det är en liten stad, men med ett fantastiskt hockeyintresse.

FÖLJDE DRAFTEN MED NÄRA KOMPISEN

Han debuterade i SHL redan för två år sedan och har hunnit göra 73 matcher i toppligan hittills. Det han har visat upp där bidrog till att han under hösten blev draftad av Anaheim Ducks.

Tillsammans med lagkompisen och nära vännen Adam Wilsby följde han draften och fick då uppleva dubbel glädje. Både för Adam och sig själv. 

– Vi satt faktiskt tillsammans och kollade på den hemma hos Adam, så det blev en jättebra kväll måste jag säga. Först att se hur han gick till Nashville och telefonen började plinga och sedan fick jag också gå lite senare. Det var en grym kväll.


Både Wilsby och han själv var överåriga och hade varit tillgängliga i draften tidigare. Därför var det inte på något sätt givet att de skulle väljas. Men Wilsby gick som 101:a spelare i fjärde rundan och Sundsvik som 160:e spelare i sjätte rundan.

– Adam hade nog pratat med de flesta klubbarna och jag hade snackat med några. Jag hade inte några jätteförväntningar utan försökte ta det som det kommer, bara att det skulle vara jäkligt kul om man blev draftad, och så blev det också.

Anaheim Ducks är en organisation med förkärlek till svenskar. Sundsvik hoppas att han ska kunna föra den blågula traditionen vidare.

– Fantastiskt kul att bli vald av dem. Jag hade ingen större koll på dem, utan visste bara att det är schysst klimat och en cool organisation. Nu har man inte kunnat åka över på någon camp eller liknande eftersom det är pandemi, men det ska bli otroligt kul att bekanta sig med klubben närmare i framtiden.

Vägen till Kalifornien kan gå via ett framgångsrik JVM. Inte minst om Albin Sundsvik klarar av att ge Juniorkronorna extra kraft på den uttunnade centerpositionen. 


TV: Juniorkronorna Inför JVM-premiären

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten