Joel Rönnmark blir vikarierande förbundskapten för Juniorkronorna.
Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån
Junior-VM 2021

Juniorkronorna spikar staben – han blir förbundskapten

ANNONS
Joel Rönnmark ersätter Tomas Montén som förbundskapten under JVM i Edmtonton.
Därmed tillåts inte Daniel Alfredsson ansluta till ledarstaben.

Sedan Juniorkronornas JVM-förberedande läger drog igång i Sundsvall har både förbundskapten Tomas Montén och målvaktstränaren Nizze Landén testat positivt för covid-19.

Det positiva testresultatet har gjort att ledarduon inte får åka med till Kanada, vilket gjort att Svenska ishockeyförbundet har fått ge sig ut på jakt efter ersättare. Till lägret i Sundsvall anslöt Småkronornas förbundskapten Anders Eriksén – och nu står det klart att han fått grönt ljus för att åka med laget till Edmonton.

Eriksén kommer att ha rollen som assisterande förbundskapten, medan Joel Rönnmark, som tidigare hade just den rollen, blir förbundskapten under JVM.

Småkronorna kommer även att få hjälp av Edmonton Oilers videocoach Jason Pietrzykowski i turneringen.

– Som jag tidigare uttryckt har vi stått inför en stor utmaning i att komplettera ledarstaben och vi har arbetat intensivt under veckan i nära dialog med IIHF. Det känns såklart skönt att nu få klartecken att Anders Eriksén och Jason Pietrzykowski kan delta fullt ut. Med det sagt hade vi önskat få in fler ledare men känner också ett stort förtroende för de ledare som befinner sig i Sundsvall och att vi har ledare som hjälper till hemifrån, säger förbundets generalsekreterare Johan Stark i ett pressmeddelande.

"ALFIE" TACKADE JA  

Under veckan har förbundet varit i kontakt med svenske NHL-legendaren Daniel Alfredsson, hans bror Henric Alfredsson samt Andreas Karlsson, som till vardags är tränare i OHL-klubben Kitchener, om att ansluta till den svenska ledarstaben. Samtliga har tackat ja, men under gårdagen fick förbundet beskedet från IIHF att trion inte kan ingå i Juniorkronornas stab.

– Vi hade självklart hoppats på ett annat besked men har respekt för beslutet ur smittsynpunkt. Med det sagt är det också imponerande att se hur stora profiler som Daniel Alfredsson, Henric Alfredsson och Andreas Karlsson är beredda att ställa upp för svensk ishockey och Juniorkronorna i denna utmanande tid och med kort varsel, säger ordförande Anders Larsson.

Även fast Tomas Montén inte kommer att kunna åka med laget så kommer han, tillsammans med Anders LundbergAdam Almqvist Andersson och Nizze Landén att hjälpa laget hemifrån. Man har även tillgång till collegetränaren Todd Woodcroft som en resurs på nordamerikansk mark.


TV: Möt Lucas Raymond inför JVM

FAKTA

Sveriges ledarstab i JVM

  • Joel Rönnmark, förbundskapten
  • Anders Eriksén, assisterande förbundskapten
  • Jason Pietrzykowski, videocoach
  • Tomas Montén, advisor
  • Anders Lundberg, advisor
  • Adam Almqvist Andersson, advisor
  • Todd Woodcraft, advisor
  • Nizze Landén, advisor
Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM