Tomas Montén.
Foto: Bildbyrån
Junior-VM 2021

Förbundskaptenen smittad - missar JVM

ANNONS
Juniorkronorna fortsätter att vara hårt drabbade av covid-19. Efter att tre spelare stoppats från spel efter att ha testats positivt kommer nu beskedet att även förbundskapten Tomas Montén är smittad. Detsamma gäller Djurgårdens forward Albin Grewe.

Det svenska JVM-äventyret håller på att förvandlas till en mardröm för svenskt vidkommande. Under helgen och inledningen av veckan har tre spelare testats positivt för covid-19 och därmed stoppats från JVM.

Nu meddelar Svenska ishockeyförbundet att man har drabbats av ytterligare fall av covid-19 i truppen. Bland annat har förbundskaptenen Tomas Montén insjuknat, skriver man i ett pressmeddelade.

– Jag mår bra och har inga symptom, jag fortsätter att isolera mig. Situationen känns såklart otroligt tråkig. Jag har nyligen fått beskedet och måste landa i det här, men det känns bra att vi tillsammans med ledningen i förbundet ser över alla alternativ framåt, säger Montén.

Juniorkronorna har tidigare förstärkt sin ledarstab med Damjuniorernas förbundskapten Anders Lundberg, men även han har testat positivt för covid-19. Detsamma gäller videocoachen Adam Almqvist Andersson. Alla tre är därmed uteslutna från att åka till Edmonton och coacha under JVM.

"EN UTMANING ATT KOMPLETTERA LEDARSTABEN"

Svenska ishockeyförbundet skriver att man för en dialog med IIHF om hur man ska kunna lösa situationen.

– Nu har vi en utmaning i att komplettera ledarstaben utifrån tid och ett sportsligt perspektiv. Det här är ett allvarligt läge utifrån ett säkerhetsperspektiv och vi måste följa det här timme för timme och vi har också en nära dialog med Internationella ishockeyförbundet för att beskriva vår situation och se över våra alternativ, säger Johan Stark, generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet.

Dessutom meddelas det att forwarden Albin Grewe, Djurgården, också har testats positivt. Han är därmed den fjärde spelaren som utesluts från att delta i turneringen.

Sedan tidigare har Juniorkronorna tvingats räkna bort William EklundKarl Henriksson och William Wallinder efter att de testat positivt.

JVM ska spelas i Edmonton mellan 25 december och 5 januari. Det svenska laget ska resa dit med ett chartrat flyg på söndag. Innan dess kommer spelarna och ledarna att fortsätta testas regelbundet. Ett positivt test är tillräckligt för att diskvalificera sig från att följa med till Kanada.


TV: Möt Lucas Raymond inför JVM

Den här artikeln handlar om: