Andrew Calof.

Satte första målet – när Växjö tog nionde raka hemmavinsten

Han hade spelat åtta matcher utan att göra mål i Växjö Lakers.
I kvällens match hittade dock äntligen Andrew Calof nät för första gången den här säsongen när Växjö vann med 4-3 mot Oskarshamn.

Senast Andrew Calof spelade i SHL och Växjö Lakers, säsongen 2017/18, sköt han 24 mål och kom delad tvåa i skytteligan.

När han den här säsongen återvände till Växjö igen efter två säsonger i KHL har dock målskyttet inte riktigt lossnat.

På åtta matcher har det "bara" blivit sex assist men inga mål.

I den nionde matchen hittade kanadensaren rätt igen.
När Oskarshamn kom på besök för ett Smålandsmöte var det Calof som satte 1-0-målet för Växjö knappt 15 minuter in i matchen.

Calof kom i en två-mot-en situation tillsammans med Emil Pettersson. I stället för att passa över till lagkamraten höll han dock i pucken och avlossade sedan ett handledsskott som letade sig in bakom Joe Cannata i Oskarshamnsmålet.

I den andra perioden svängde matchen då Oskarshamn tog ledningen med 2-1 efter mål av Pontus Näsén och John Dahlström. Då svängde matchen igen och Växjö återtog kommandot efter två mål av Emil Pettersson och ett av Jack Drury.

4-2 inför den tredje perioden och Oskarshamn reducerade visserligen men lyckades inte kvittera. Växjö vann därmed med 4-3 och har nu tagit nio raka segrar hemma i VIDA Arena.

TV: Veckans SHL-lag #9