Erik Källgren och Viktor Fasth.
Foto: Simon Eliasson
Nyhet

Växjö vann – efter säsongens första nolla

ANNONS

Släkten är värst. Det bevisade Marcus Sylvegård när han gjorde sitt första mål för säsongen, mot moderklubben Malmö. Matchen slutade med hemmavinst för Växjö, 3–0 där Viktor Fasth höll säsongens första nolla. Det var Växjös sjätte raka hemmaseger.

Matchen var inte mycket att orda om. Det var inte den mest välspelade matchen som spelats men det räckte till slut för seger.

Marcus Sylvegård inledde målskyttet efter cirka fem minuter spelat i den första perioden då han på något sätt lyckades tråckla in pucken bakom Oscar Alsenfelt. Det var hans första mål för säsongen och det blev ett speciellt sådant. Det var nämligen mot hans moderklubb där hans storebror, Emil Sylvegård spelar.

– Jag trodde inte pucken skulle vara inne. Jag vet knappt om den är inne eller inte. Jag hinner tänka alla möjliga tankar, men otroligt skönt var de, sa Marcus Sylvegård i Cmore-sändningen.

"Guldstjärna för lagarbetet"

I den andra perioden syntes inte Malmös Oscar Alsenfelt till, varken i målet eller på bänken. Vad som hände där är i skrivande stund oklart. I stället ställde sig Lars Volden i målet. Men det hjälpte inte uddlösa Malmö. Två mål till för Växjö blev det innan slutresultatet fastställdes. 

Det gjorde också att Viktor Fasth höll sin första nolla för säsongen.

– Grymt skön vinst. Vi malde på hela matchen så det var skönt med tre poäng. Jag känner mig trygg med vårt försvarsspel. En guldstjärna för lagarbetet, sa en ödmjuk Viktor Fasth efter matchen i Cmore-sändningen.

En annan anmärkningsvärd bedrift var Robert Rosén som gjorde sitt 300:e grundseriepoäng i SHL.



TV: Throwback – Jonathan Dahlén draftad av Ottawa 2016

Den här artikeln handlar om: