Sök
Jacob Olofsson har haft det tungt i Skellefteå den här säsongen.
Foto: Bildbyrån
Intervju

”Pågått under en längre tid – då äts självförtroendet upp”

Jacob Olofsson skulle ta nästa kliv i karriären när han flyttade från Timrå till Skellefteå. 
Efter att ha brottats med skadeproblem samt lite speltid flyttar 20-åringen nu tillbaka till Timrå för att återfinna sin tidigare form.
– Det kan vara bra för mig att få en nystart här och börja bygga upp självförtroendet igen, säger Olofsson till hockeysverig.se. 

Efter att ha tvingats ställa in sin säsong redan i januari var Jacob Olofsson revanschsugen inför årets säsong. 

20-åringen skadades dock återigen på försäsongen men kom tillbaka till SHL-premiären men därefter har det inte blivit som planerat för den unga centern. 

Olofsson fick nämligen nöja sig med lite speltid i Skellefteå AIK vilket ledde till att han bröt sitt avtal med SHL-laget för att flytta tillbaka till Timrå där han spenderat mesta delen av sin karriär. 

– Jag kom ner i går kväll och har fått göra min första träning här nu på dagen. Det kändes fantastiskt kul att starta här igen, det var en jävla skön känsla fantastiskt. Kul att återförenas med några killar och så också, säger Olofsson när hockeysverige.se når honom under torsdagseftermiddagen. 

”JAG HAR HAFT LITE MISSFLYT”

Nu berättar han om beslutet att lämna Skellefteå – och just speltiden har varit den största orsaken.  

– Jag vill spela så mycket som möjligt och det fanns väl inte chans just nu här i Skellefteå. Då kändes det bäst för båda parterna att gå skilda vägar. Det kan vara bra för mig att få en nystart här och börja bygga upp självförtroendet igen och hitta tillbaka till spelet som jag hade förra säsongen.
– Jag vill vara en bidragande spelare som spelar mycket. Nu blev det en jävla bra lösning här med Timrå och jag är glad över att komma hit igen.

"Hitta tillbaka till spelet som du hade i fjol", säger du. Vad är det som har förändrats från förra säsongen till denna?
– Jag tycker att jag gjorde en bra säsong i fjol och var en bra center. Tyvärr har jag tappat rytmen, och det kan ju ha att göra med skadorna också. I fjol kände jag att jag spelade min bästa hockey innan skadan i mitten av säsongen. Jag har haft lite missflyt.
– Mycket har att göra med självförtroendet. När man får spela kommer nästan allting gratis, det känns som man har lite medstuds och sådär.

Jacob Olofsson.Jacob Olofsson.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Förra säsongen blev det nio poäng på 24 matcher för Olofsson men under hösten har det endast blivit två poäng på 16 matcher från talangens klubba. Att spelet inte riktigt har stämt menar han beror på bristen på speltid. 

– Det har bara blivit lite istid, då är det svårt att utvecklas. Nu är jag i en period där jag vill få spela mycket och ha en roll som jag är trygg i. Det jag vill nu är att få spela center och spela mycket.

Hur har det varit för dig den senaste tiden med lite speltid?
– Tufft. Det här har ju pågått under en längre tid och då äts ju självförtroende upp. Då blir det att man får köra lite hårdare på träningar. Man får bibehålla suget och använda aggressionen för att träna hårdare. Det har gynnat mig nu då när jag kommer till Timrå att jag har tränat riktigt hårt det senaste, jag känner mig i riktigt bra fysisk form. 

”STOR CHANS ATT GÅ UPP”

Jacob Olofsson spelade seniorhockey i Timrå mellan 2017 och 2019 men när laget åkte ur SHL valde han att stanna kvar i högstaligan genom att skriva på för Skellefteå. Där skulle han ta nästa steg i karriären och bli etablerad på SHL-nivå. Så har det dock inte blivit för 20-åringen som nu flyttar tillbaka till Hockeyallsvenskan. 

– Självklart hade jag hoppats att det skulle blivit annorlunda. Det spelar ingen roll hur mycket man trivs vid sidan när det hockeymässiga inte funkar. Nu blickar jag framåt och ser fram emot att komma tillbaka till Timrå.

Jacob Olofsson är ursprungligen från Norrbotten men han flyttade ner till Timrå redan som tonåring och spenderade hela sin juniorkarriär i klubben. När det inte funkade uppe i Skellefteå tvekade han inte för att flytta tillbaka till sin tidigare klubb, 

– Jo, men det var en självklarhet. Jag har haft lite kontakt med Timrå under en period och ju mer man har fått smälta det, desto bättre känns det. De har ett fantastiskt lag som har stor chans att gå upp i år.

Jacob Olofsson spelade upp Timrå i SHL 2018 – och hoppas nu göra samma sak igen. Jacob Olofsson spelade upp Timrå i SHL 2018 – och hoppas nu göra samma sak igen. Foto: Bildbyrån

SKA HITTA GLÄDJEN OCH SJÄLVFÖRTROENDET IGEN

Säsongen 2017/18 fick Olofsson sitt genombrott i Timrå och vann Guldgallret som Hockeyallsvenskans bästa junior. Samma säsong tog Timrå klivet upp till SHL. 

Är det en motivation för dig att göra samma resa och försöka gå upp med Timrå igen? 
– Absolut, jag har aldrig upplevt en sådan känsla tidigare. Jag kommer göra allt för att nå samma känsla igen. Laget ser riktigt bra ut så det känns lovande just nu.

Vad har du för egen målsättning med att komma tillbaka till Timrå?
– Jag förstår att det kommer ta någon sekund att hitta tillbaka till där jag har varit. Man får låta det ta sin tid men sedan vill jag vara en bidragande spelare. Jag känner att jag har visat att jag klarar av det som spelare tidigare. Det handlar om att spela tillbaka till nivån jag haft tidigare.
– Det handlar väl om att hitta tillbaka till självförtroendet, då kommer allt gratis. Det är svårt att få saker att stämma om självförtroendet inte finns där. För mig blir det att komma hit och hitta glädjen igen och då kommer jag att trivas lika bra som jag gjort tidigare. Det känns riktigt bra att vara tillbaka.

Jacob Olofsson har kommit till Timrå IK i en speciell situation då laget har ett längre speluppehåll på grund av uppskjutna matcher. Lagets nästa match är inte förrän nästa fredag, den 27 november. Det ger den Boden-fostrade centern möjligheten att komma in i laget ordentligt innan första matchen tillbaka i Timrå-tröjan. 

– Det känns bra att få träna igång med laget nu innan första matchen. Det kan väl i princip bara vara positivt att få träna ihop sig nu. Man får säga att det var ganska bra tajming med flytten, avslutar Jacob Olofsson


TV: Filip Berglund om sin flytt till Linköping

Matchrapporter: Rögle vann rysaren mot Skellefteå Skellefteå vann efter drama – kvitterade matchserien mot Rögle Skellefteå vann med kniven mot strupen mot Rögle

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten