Collin Delia.
Foto: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
NHL

”Jag dreglar över den här möjligheten”

ANNONS
Chicago Blackhawks är ett av de mest klassiska lagen i NHL och det är få förunnat att vara förstemålvakt i klubben. 
Nu hoppas Collin Delia få den möjligheten nästa säsong.
– Jag vill inte låta den här chansen gå mig förbi, säger 26-åringen till Chicago Sun Times

Collin Delia har haft en lite märklig NHL-karriär hittills. 

Han draftades aldrig utan värvades till Chicago Blackhawks 2017 efter ett par starka år på college. Han fick sedan komma upp och spela 16 matcher i NHL säsongen 2018/19 och skrev ett treårskontrakt 2019. 

Därefter värvade Chicago Robin Lehner vilket gjorde att Delia var fast i AHL hela den förra säsongen. När Blackhawks gick in i bubblan för play in-spel och slutspel reste han dock med till Edmonton bara för att få finna sig med att vara tredjevalet bakom Corey Crawford och Malcolm Subban

– Jag tror inte att det handlade om att jag inte var redo men jag hade mycket på bordet som jag fokuserade på i stället. Jag skulle ljuga ifall jag sade att jag inte var distraherad. Det fanns en del missnöje från min sida eftersom jag kände mig lurad på tiden som jag hade kunnat spendera med min nyfödda son, säger Delia nu till Chicago Sun Times

”EN MÖJLIGHET SOM INTE MÅNGA FÅR”

Inför nästa säsong har dock Chicago släppt den förre stjärnkeepern Corey Crawford och förväntas gå in med Malcolm Subban och Collin Delia som målvaktstandem. Då hoppas Delia kunna kliva fram och ta förstaspaden. 

– Jag vore oärlig om jag sade att jag inte dreglar över den möjligheten. Det är något som inte många personer får och jag vill inte låta den här chansen gå mig förbi.  

Han har också ändrat sitt tankesätt då han numera inte längre är nöjd med att bara vara andravalet utan kommer jaga så mycket speltid som han kan få. 

– När de värvade Robin (Lehner) så kände jag mig lite lack eftersom jag trodde jag hade förtjänat den rollen. Men när man ser tillbaka så kan man inte försöka förtjäna rollen som backup. Man måste försöka förtjäna rollen som förstemålvakt, säger Delia till Chicago Sun Times. 


TV: Henrik Lundqvists snyggaste räddningar säsongen 19/20

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM