Marek Hrivík, Jonatan Berggren, Jaedon Desheneau och Joel Lundqvist är poängbäst i sina respektive SHL-lag.
Foto: Bildbyrån/Montage
SHL

SAMMANSTÄLLNING: Poängkungarna i SHL-lagen

Det första landslagsuppehållet i SHL är förbi och under tisdagen gör ligan comeback. 
Därför synar vi vilka spelare som har utmärkt sig mest i offensiven för varje SHL-lag hittills. 

SHL-lagen har spelat runt tio matcher hittills och återvänder till spel i morgon efter landslagsuppehållet. 

Då kollar vi lite närmare på vilka som är de interna poängkungarna i de 14 lagen hittills. Det är visserligen en ganska haltande säsong hittills med tanke på att flera lag har fått matcher uppskjutna men det går ändå att se vilka spelare som utmärkt sig mest i varje lag. 

Här kommer de 14 ledarna i de interna poängligorna: 

Brynäs: 

Jaedon Descheneau, nio poäng på tio matcher

Kanadensaren gjorde poängsuccé i den tyska ligan för två säsonger sedan men när han flyttade till Brynäs så blev det inte riktigt som förväntat för Descheneau. Han lyckades inte riktigt vara ledande i Brynäs offensiv i fjol och stannade på 18 poäng på 46 matcher. Nu verkar 25-åringen dock ha kommit in bättre i SHL-spelet och det har gett utdelning i offensiven. 

Djurgården: 

Sebastian Strandberg, sju poäng på sju matcher

Strandberg har tagit steg framåt för varje säsong som har passerat och den här säsongen har centern blivit en än mer ledande spelare för Djurgården. DIF haltar visserligen i antal spelade matcher men Visingsösonen är en av de som har utmärkt sig mest i Djurgården som inlett ganska svagt. Borde ha varit aktuell för Tre Kronor om inte det inte rådde Coronautbrott i Stockholmslaget. 

Sebastian Strandberg.Sebastian Strandberg.Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Frölunda: 

Joel Lundqvist, nio poäng på 13 matcher

Han kan än, "gubben"! Lundqvist är nu den äldsta spelaren i SHL men visar att det fortfarande går att leverera i hög klass även som 38-åring. Veteranen fortsätter vara en offensiv kraft för Frölunda och kaptenen leder interna poängligan före Max FribergPatrik Carlsson och Jesper Sellgren som ligger på åtta poäng. 

Färjestad: 

Michael Lindqvist, elva poäng på 13 matcher

Inför säsongen var Lindqvist en av de stora favoriterna till att vinna SHL:s poängliga, och han har inte gjort någon besviken. 26-åringen har snittat ungefär en poäng per match varje säsong i Färjestad och det är ingen skillnad nu. Mest imponerande är målproduktionen. Hans sju mål är fjärde bäst i ligan och då känns det fortfarande som att Lindqvist har mer att ge ute på isen. 

HV71: 

Alexander Bergström, 14 poäng på 13 matcher

HV71 har haft en tung start på den nya säsongen men någon som verkligen ha levererat oavsett lagets form är Alexander Bergström. Stjärnforwarden har styrt och ställt i HV:s powerplay och hittar ofta fina passningar till sina lagkamrater. 34-åringens elva assist är tredje bäst i SHL. 

Alexander Bergström.Alexander Bergström.Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Leksand: 

Marek Hrivík, 18 poäng på tio matcher

SHL:s bästa spelare hittills? Det är svårt att argumentera mot det. Hrivík gjorde 30 poäng på 46 matcher i fjol. Om han fortsätter på samma stil som han har inlett den här säsongen så kommer han att nå 30 poäng redan efter 17 (!!) matcher. Spelar i ligans bästa kedja hittills och har varit fullkomligt dominant. 

Linköping: 

Broc Little, tolv poäng på åtta matcher

Det har inte varit en rolig höst för Linköping med svagt spel samt stort Coronautbrott. Broc Little levererar dock på samma sätt som alltid. Han fortsätter att vara oerhört viktig för sitt LHC och har skjutit sex mål på endast åtta matcher. Det gör att han har näst bäst målsnitt i SHL, endast Dick Axelsson (fyra mål på fem matcher) har ett bättre snitt. 

Luleå: 

Isac Brännström, nio poäng på tio matcher*

Genombrott i SHL för Brännström? För två säsonger sedan, i HV71, gjorde Isac Brännström tio poäng på 50 matcher, nu har han redan nästan gjort tio poäng den här säsongen. Brännström har alltid varit en bra "gnuggare" och tvåvägsspelare men nu verkar 22-åringen ha tagit ett stort offensivt kliv som gör att han är den bästa offensiva produceraren i ett av seriens bästa lag. 

*Erik Gustafsson har också gjort nio poäng men Brännström har fler mål vilket gör att han räknas som ledaren i Luleås interna poängliga.

Isac Brännström.Isac Brännström.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Malmö: 

Pathrik Westerholm, sju poäng på elva matcher

Malmö ligger näst sist i SHL och har haft en svag offensiv hittills då de har gjort färst mål i ligan. Det är därför Pathrik Westerholm som har gjort flest poäng för Redhawks som leder interna poängligan med sju poäng. Bakom honom kommer Helge GransFredrik Händemark och Jan-Mikael Järvinen på sex poäng. 

Oskarshamn: 

Fredrik Olofsson, elva poäng på tio matcher**

En av de stora överraskningarna i SHL den här säsongen. 24-åringen har aldrig spelat på så här hög nivå tidigare och har fått en stor roll i Oskarshamn som han har tagit med bravur. Tio av hans elva poäng är assist och skåningen visar att han absolut håller på den högsta nivån i Sverige. 

**Nolan Zajac har också gjort elva poäng men Olofsson har spelat en match färre än Zajac vilket gör att han räknas som ledaren i Oskarshamns interna poängliga.

Rögle: 

Éric Gélinas, elva poäng på elva matcher

Gélinas är den enda backen som är poängbäst i sitt SHL-lag hittills. Den förre NHL-backen har tagit ett stort ansvar i Rögle den här säsongen efter att Kodie Curran lämnade vilket visas i statistiken. Kanadensaren snittar en poäng per match och är i delad ledning i backarnas poängliga (Nolan Zajac, Johannes Kinnvall och Joel Persson har också elva poäng).

Eric GelinasEric GelinasBildbyrån

Skellefteå: 

Jonatan Berggren, 16 poäng på 13 matcher

Den yngsta spelaren som är poängbäst för sitt lag den här säsongen. Berggren har alltid omnämnts som en stor talang så det är lätt att glömma att han fortfarande bara är 20 år (född år 2000). Berggren har redan slagit sitt personliga poängrekord i SHL som var i fjol då det blev tolv poäng på 24 matcher. Detroit måste verkligen njuta av att se forwardens framfart den här säsongen. 

Växjö:

Emil Pettersson, 13 poäng på tolv matcher

En annan "bonuce back-spelare". Pettersson hade höga förväntningar på sig när han återvände till SHL förra säsongen men fick aldrig riktigt spelet att stämma över en längre period. 25 poäng på 52 matcher var inte godkänt för Sundsvallskillen. Den här säsongen har han dock steppat upp och visat att han verkligen är en stjärna i SHL.

Örebro: 

Borna Rendulic, 14 poäng på 13 matcher

Kroaten gjorde succé i den tyska ligan i fjol men det är alltid osäkert om produktionen överförs från DEL till SHL. Rendulic har dock bevisat att han klarar av att leverera även i snabba, defensiva SHL. 28-åringen har visat sig ha ett av SHL:s bästa skott, om inte DET bästa. Har funnit utmärkt kemi med Mathias Bromé hittills och det ska bli spännande att se om Rendulic lyckas hålla uppe poängformen när Bromé försvinner till NHL. 


TV: Veckans SHL-lag #5

Matchrapporter: HV 71 segrare borta mot Björklöven Skellefteå slog Frölunda på hemmaplan Luleå toppar tabellen efter seger mot Växjö Emil Heineman och Max Veronneau matchvinnare när Leksand besegrade Malmö HV 71 tog hem mötet med Almtuna i Upplands Bilforum Arena

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten