Matias Myttynen.
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån
KHL

Tidigare SHL-forwarden får KHL-chans

ANNONS
Jokerit tvingas värva ihop ett i stort sett helt nytt lag till tisdagens match mot SKA St. Petersburg.
En spelare som nu får chansen i Helsingforslaget är Matias Myttynen, som under söndagen skrev på ett try out-kontrakt med klubben.

Jokerit har under säsongen haft stora problem med coronasmittade spelare och ledare och har skjutit upp en rad matcher redan. När klubben under tisdagen ställs mot storklubben SKA St. Petersburg får man dock inte skjuta upp matchen, utan tvingas fylla ut laget med juniorspelare, farmarlagsspelare och provspelare.

En av spelarna som nu får chansen att visa upp sig på KHL-nivå är den tidigare Malmöforwarden Matias Myttynen. Under söndagen tecknade den 30-årige forwarden ett provspelskontrakt med Jokerit, vilket gör det möjligt för honom att spela morgondagens möte med SKA.

Myttynen spenderade stora delar av fjolårssäsongen i Malmö i SHL, där han noterades för 23 poäng (13+10) på 38 matcher. Han inledde dock säsongen i just Jokerit, där han nu återigen får chansen att visa vad han går för.


Simon Edvinsson om sina förväntningar den här säsongen

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL