Mitchell Miller
Skärmklipp / Youtube
College

Efter skandalen – talangen får sparken

ANNONS

Mitchell Miller dömdes för mobbning som 14-åring.
Det ledde först till att Arizona Coyotes släppte rättigheterna till backen och nu får han även sparken från sitt hockeylag vid University of North Dakota. 

Mitchell Miller fortsätter få konsekvenser efter att det avslöjats att han dömdes för mobbning för fyra år sedan. 

Tidningen Arizona Central grävde fram och publicerade information om att Mitchell Miller för ett par år sedan dömdes i en ungdomsdomstol i Ohio. Detta efter att han under lång tid ska ha trakasserat och använt rasistiska tillmälen mot en klasskamrat som har en funktionsvariation. 

Miller ska vid återkommande tillfällen ha kallat den utsatte, Isiah Meyer-Crothers, för "brownie" och även använt N-ordet. Han ska också ha misshandlat Meyer-Crothers och vid ett tillfälle lurat honom äta en godisklubba som Miller och en annan klasskamrat ska ha doppat i en urinoar.

Arizona Coyotes ska ha vetat om detta när man draftade honom i fjärderundan i början av oktober. De släppte dock rättigheterna till Miller i går kväll efter avslöjandet. 

”SKA LEVA EFTER VÅRA VÄRDERINGAR”  

Nu meddelar även 18-åringens nuvarande klubb, collegelaget University of North Dakota, att Miller inte längre tillåts att spela för deras hockeylag. 

– Vi förväntar oss att våra elever ska leva efter våra värderingar i klassrummet, i samhället och när de representerar universitetet på spelplanen, säger skolpresidenten Andrew Armacost i ett uttalande och fortsätter:   
– Efter mycket övervägande och diskussioner med Mitchell, familjen Miller, vår idrottsdirektör, Bill Chaves och hockeytränaren Brad Berry, har jag beslutat att det bästa för Mitchell och universitetet är att han inte längre är medlem i vårt hockeyprogram.
– Mitchell kan förbli student vid UND och vi kommer att fortsätta stödja hans framtida intellektuella och personliga tillväxt. Vi önskar Mitchell lycka till i vilken väg han än väljer i sina framtida ansträngningar.

Om Mitchell Miller vill fortsätta spela ishockey kommer han alltså att hitta en annan klubb att spela i. 


TV: Lias Andersson uttagen i Tre Kronor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM