Sök
Jack Drury jagar fortfarande första SHL-målet.
Foto: Bildbyrån
SHL

”Det är frustrerande – jag är van vid att göra fler mål”

Jack Drury öste in mål under försäsongen och såg ut som ett fynd för Växjö.
Hittills har den 20-årige amerikanen dock inte fått det att lossna i SHL då han är mållös efter elva matcher.
– Det är klart att det är något man tänker på, säger Drury till hockeysverige.se. 

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

2018 draftades Jack Drury av Carolina Hurricanes i andrarundan av draften. 

Två år senare är den 20-årige amerikanen i Sverige och spelar hockey för Växjö Lakers.

En minst sagt annorlunda resa för en så ung spelare från Nordamerika. 

– Min säsong blev uppskjuten och jag trodde inte att det skulle bli något spel där så jag tittade efter ett annat alternativ. Jag kollade runt vart många andra skulle spela och då var det SHL. Jag pratade med Sam (Hallam, tränare) och ”Henke” (Evertsson, sportchef) och vi hade riktigt bra samtal och då kändes det perfekt för mig att komma hit, säger centertalangen till hockeysverige.se om flytten till Växjö. 

Drury kom till Växjö i augusti och var sedan med på klubbens försäsong innan SHL-säsongen började där han nu har spelat elva matcher. 

”KAN SPELA MYCKET BÄTTRE”

Den unge centern har fått stort förtroende av tränarna och snittar över 17 minuters istid per match, femte mest bland lagets forwards. Det har blivit fem assist i SHL och 20-åringen själv menar att det finns mycket mer att kräma ut av honom. 

– Det har varit okej, jag vet att jag kan spela mycket bättre. När man går till seniorhockey så blir det lite annorlunda. Det har inte varit dålig men som sagt så kan jag spela mycket bättre, säger Chicagokillen och fortsätter: 
– Det är en tuff liga men vi har ett riktigt bra lag. Jag trivs verkligen i det här laget och allting känns bra än så länge.

För Drury har det varit en acklimatiseringsperiod att komma in i det spelet eftersom han tidigare endast spelat junior- och collegehockey i Nordamerika. Förutom att spela i Europa för första gången så är det även hans första seniorsäsong. 

– De första matcherna var det stor skillnad, med skridskoåkningen och alla här har väldigt bra hockey-IQ. De sista fem, sex matcherna har det känts riktigt bra för mig och jag känner mig mer bekväm så nu gäller det bara att bygga vidare på det.

Jack Drury känner att han har hittat rätt i Växjö. Jack Drury känner att han har hittat rätt i Växjö. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

Under torsdagskvällen, när Växjö tog emot HV71, stod Drury för en fin match och hade flera farliga lägen utan att lyckas få pucken förbi Hugo Alnefelt i HV-målet. 

– Hockey är en rolig sport på så sätt att man kan få jättemånga bra chanser utan att få in pucken men sedan kommer det någon match där det känns som att allt går in. Vi får fortsätta jobba på att skapa chanser så kommer det lossna snart. 

”SJÄLVKLART ÄR DET FRUSTRERANDE”

Trots att han har spelat bra på sistone så står Jack Drury fortfarande på noll mål efter elva matcher. Något som naturligtvis inte är vad varken han, Växjö eller någon annan hade förväntat sig. 

Sätter det sig på huvudet att det inte blivit något mål än?
– Jag har alltid försökt fokusera på vart jag är i processen och inte på externa faktorer, men självklart är det frustrerande. Det är klart att det är något man tänker på och jag är van vid att göra mer mål.
– Nu gäller det bara att fortsätta på inslagen bana, de senaste matcherna har jag kommit till bra lägen så det gäller att fortsätta ta sig till de farliga ytorna och så kommer målet komma snart.

Det är extra speciellt då Jack Drury fick omedelbar utdelning när han kom till Växjö då han sköt fem mål under försäsongen. 

Vad är det som förändrats från försäsongen till SHL?
– De första matcherna kändes det lite annorlunda, farten gick upp väldigt mycket och man fick anpassa sig igen. Som jag sade så har det känts bra de senaste sex matcherna och det är bara så hockey är.

Den 20-årige centern är dock inte orolig över den uteblivna målproduktionen utan är övertygad om att det släpper snart. Han jämfört bland annat sin egen situation med en av de bästa européerna som någonsin har spelat i NHL. 

– Min pappa brukade berätta en story om Teemu Selänne då han inte gjorde ett enda mål på de första åtta matcherna en säsong och alla var helt galna men sedan slutade det med att han sköt 40 mål ändå.
– Så ibland är det bara så, för mig gäller det bara att ligga i så kommer målen snart.

Jack Drury väntar fortfarande på att få jubla i SHL. Jack Drury väntar fortfarande på att få jubla i SHL. Foto: Petter Arvidsson/Bildbyrån

”LITE AV EN KULTURCHOCK”

Jack Drury har nu spenderat nästan tre månader i Sverige och han trivs väldigt bra i sitt nya land. 
Det är dock en stor skillnad för 20-åringen som spenderat de två senaste säsongerna på Harvard University, ett av de största och högst rankade universiteten i hela världen, för att sedan flytta till de småländska skogarna. 

– Det är mycket annorlunda, men det hjälper något enormt att alla pratar så bra engelska och det är något som jag blev otroligt imponerad över när jag först kom hit. Alla i klubben här har hjälpt mig otroligt mycket med lägenhet, bil och allt sådant utanför isen vilket har gjort det lättare att komma in i det.
– Det är helt klart lite av en kulturchock men jag är väldigt tacksam för hur laget och mina lagkamrater har hjälpt mig här i början.

Tanken är att året i SHL, hans första som senior, ska göra honom mer redo för att konkurrera om en plats i NHL eller AHL framöver. 

Inför säsongen 2021/22 finns det därför mycket som han vill utveckla och förbättra. Han lyfter dock specifikt upp farten som något han vill stärka upp – och SHL är en bra liga att öka sin speed på isen. 

– Jag vill upp min snabbhet en hel del, vara mer explosiv med pucken ur hörnen och så. Om jag kan lägga till det till mitt spel så kommer jag verkligen ta nästa stora kliv.
– Jag kan plocka upp mycket tips och råd från mina lagkamrater och även titta på motståndare och så hur de gör för att försöka bättra mig själv också, avslutar Jack Drury


TV: Veckans SHL-lag #4

Matchrapporter: Skellefteå ny serieledare efter 6-3 mot Växjö Luleå tog hem mötet med Växjö i Coop Norrbotten Arena Linköping kunde inte stoppa formstarka Växjö Tuff match slutade med seger för Växjö mot Djurgården Växjö vände och vann – duon fortsätter spruta in poäng

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten