BJÖRNSTAD
Otta Fahlgren spelar Benji Ovic i Björnstad.
Foto: HBO Nordic/Niklas Maupoix
Samhälle

"Det gör det nog svårt för homosexuella killar att våga kliva fram"

Som rookie i rutan fick 18-årige Otto Fahlgren ta sig an en synnerligen komplicerad roll. I aktuella Björnstad spelar han den i hemlighet homosexuella hockeyspelaren Benji Ovic. För hockeysverige.se berättar Skellefteåsonen om sin väg till rollen, sina egna erfarenheter som hockeyspelare – och utmaningarna med att porträttera en komplex karaktär som Benji.
 Att bära på en sådan hemlighet som Benji gör... Det är något som jag tror att man bara kan försöka förstå. Är du inte där själv kan du inte förstå hur det är att bära på det, säger Otto Fahlgren.  


Han lever ett liv av konstraster just nu, Otto Fahlgren.

Å ena sidan uppmärksammas han stort för sin skådespelardebut som Benji Ovic i Björnstad som just nu streamas på HBO Nordic. Å andra sidan lever han ett normalt liv hemma i Skellefteå där han jobbar i en modebutik till vardags.

I söndags gästade han exempelvis SVT:s Helgstudion för att berätta om sin roll och serien som skapar stort eko i Sverige just nu.

– Det var rätt roligt. Jag var inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara. Det blev något strul med ljudet där ett tag, men det var en spännande upplevelse, säger 18-åringen.

Hur det kom sig att han fick en roll i Björnstad är en kombination av ett stort filmintresse, sin hockeybakgrund – och lite tur.

– Jag har alltid varit världens filmfanatiker, kollat på det mesta och alltid tänkt att det skulle vara svinkul att få vara med i någon produktion på ett eller annat sätt. Men det är ju inte direkt så att det är något man vågar gå och hoppas på när man bor häruppe i Norrland, skrockar han.
– Men sedan fick jag höra att de skulle ha en audition för Björnstad på stadshotellet här i stan. Jag hade inte läst boken, även om mamma försökt sätt den i händerna på mig, men med mycket pepp och övertygelse från kompisar gick jag dit och gjorde en kort uppvisning inför kameran. Sedan hörde de av sig igen efteråt och vill ha mig tillbaka för en lite större provspelning. Till sist var det en tredje och sista provspelning i Luleå. Efter det ringde de och sa att de ville att jag skulle spela Benji.

Innan dess hade han aldrig stått framför en kamera eller på en scen på det sättet.

– Nej, det är den stora debuten om man bortser från när jag snackar med sig själv i duschen, skrattar Otto Fahlgren. 
– Jag har bara kollat sjukt mycket film, studerat film ganska hårt, hur de gör och vad de gör.

Otto Fahlgren.Foto: HBO Nordic/Niklas Maupoix

Hockeyn har han däremot haft med sig sedan barnsben. 

– Den var majoriteten av livet från dagis till slutet av högstadiet. Nu var det fyra år från det att jag hade slutat spela till att skridskorna åkte på igen. Att spela Benji var som att komma tillbaka till en värld man halvers hade lämnat. Det kändes konstigt, men samtidigt kul.
– När jag fick rollen hade jag kanske åkt skridskor fem gånger per vinter. De ville att jag skulle komma i gång och kanske träna med något lag. Men samtidigt fanns det en skaderisk. Vi fick exempelvis inte åka slalom av rädsla för att bli skadade och kunna missa inspelningstid. Så jag tränade själv i stället. Mycket sitter ändå i muskelminnet och det tar inte så lång tid att komma in i det. Det var ju inte heller riktig hockey vi skulle spela, utan regisserad hockey.

"TROR BARA MAN KAN FÖRSÖKA FÖRSTÅ"

För att vara rookie som skådespelare fick Otto Fahlgren en svår roll. Karaktären Benji Ovic är en av de mest komplexa i hela serien. Han är en av de bärande spelarna i Björnstads juniorlag samtidigt som han bär på hemligheten att han är homosexuell och har ett förhållande med Lukas (Gustav Lindh). Dessutom röker han en hel del marijuana för att orka hantera sitt dubbelliv.

Även om Otto Fahlgren varken är homosexuell eller har testat droger fanns det mycket i karaktären som han tyckte att han kunde bidra med.

– De ville ha folk som känner igen hockeyvärlden, som har varit där och kan använda sina egna erfarenheter för att göra det rått och äkta. Jag hade mycket från min egen hockeymässiga historia som jag kände att jag kunde bidra med, säger han.
– Drogandet hade jag ingen koll på alls, där fick jag försöka fördjupa mig i det via filmer där det förekommer och fråga kompisar som varit inne i den världen. 

Benji och Lukas har ett hemligt förhållande i Björnstad.Benji och Lukas har ett hemligt förhållande i Björnstad.Foto: HBO Nordic

Att spela homosexuell blev den kanske största utmaningen med rollen.

– Att bära på en sådan hemlighet som Benji gör... Det är något som jag tror att man bara kan försöka förstå. Är du inte där själv kan du inte förstå hur det är att bära på det, konstaterar han och förklarar varför man i serien porträtterade förhållandet mellan Benji och Lukas annorlunda än i boken av Fredrik Backman.
– I boken, som också är fantastisk, stannade det vid en kram i skogen om jag minns rätt. Vi kände att vi ville att Benjis sidohistoria skulle gå längre.
– När jag hade fått rollen och provspelade mot olika skådisar tog Peter (Grönlund, regissör) mig åt sidan och frågade hur jag kände inför att kyssas med en kille. Det var inte givet, men jag sa fort att jag skulle ställa upp, för jag tyckte att vi behövde gå "all in" för att visa upp det på ett ärligt sätt. Jag är inte homosexuell själv, men om jag vore det tror jag att jag skulle uppskatta att det visades på det här sättet. Jag tycker att resultatet blev väldigt fint.

Man frågar sig ofta varför det är så få killar som kommer ut som homosexuella i hockeyvärlden. Har du någon teori om varför?
– Det är jättesvårt att svara på det. Jag tror egentligen inte att speciellt många skulle ha ett problem med att ha en homosexuell lagkamrat. Jag tror mer det handlar om stämningen och grupptrycket som byggs upp i tonåren och det gör att unga killar över lag har svårt att visa känslor. Om någon drar ett bögskämt har jag någonstans förståelse för att man som ung kille inte vågar ställa sig upp och säga ifrån inför en grupp med 25 jämnåriga. I den åldern handlar det så mycket om att passa in, inte falla ur ramen eller sticka ut. Jag säger inte att det är rätt eller att man inte ska försöka ändra på det, men det är svårt. Och det gör det nog också svårt för homosexuella killar att våga kliva fram. Tyvärr.

SATSAR PÅ MUSIKEN 

Just omklädningsrumskultur är ett tema som tv-serien, liksom boken den bygger på, lägger stort fokus på. Inte minst då hur den påverkar i första hand unga män och deras attityder. Som före detta spelare har Otto Fahlgren upplevt det själv. 

– Jag har hört att många tycker att serien och boken är överdriven. Men den är skriven utifrån ett omklädningsrum, och inget annat omklädningsrum är ett annat helt likt, betonar han.
– Jag har två helt olika upplevelser själv. Den ena var i ett mycket mer elitsatsande lag än den andra, där folk spelade för att de tyckte kul. Det blir en väldigt annorlunda stämning i ett lag där ingen sitter säker och där spelarna konkurrerar med varandra om att försöka gå vidare till nästa nivå.
– I laget där vi inte elitsatsande fanns den där gnabbande kulturen också, men där hade spelarna ändå mer respekt för varandra. Det var en bättre känsla där. Alla har såklart olika upplevelser av det där. Men jag tror att kan man ha en bra stämning och vara snälla mot varandra fast man elitsatsar så kommer alla att ha roligare och må bättre.

Foto: HBO Nordic/Niklas Maupoix

Även om rollen i Björnstad gjort att Otto Fahlgren har fått tillbaka ett litet hockeysug har han numera andra saker som lockar mer i livet.

– Efter att jag slutade, delvis på grund av skador och delvis på att jag var mätt, tog det något år innan jag fick tillbaka intresset. Efter att jag slutade lade jag all tid på musiken i stället och då hamnade hockeyn på sidan. Men hockeyn har gett mig sjukt mycket erfarenhet om livet. Jag är väldigt tacksam för att jag har haft den och för vad den har gett mig.

Inom kort hoppas han kunna presentera sin första musikaliska gärning offentligt.

– Jag har faktiskt ett färdiginspelat album. Hur och när det kommer ut får vi se, men man kan kolla in på mitt instagram-konto för uppdateringar.
– Man kan säga att det är banduppsättning, alltså inte datagjord musik, bestående av allt från grungeinspirerad rock, svaga metalinfluenser till Coldplay-pop.

Och kanske får vi se honom i rutan igen. 

– Ja, det vore absolut kul. Vem vet vad fortsättningen är. Det finns ju en andra bok (Vi mot er), men sedan vet jag lika lite som någon annan om det blir en säsong två eller inte. Jag är visserligen partisk, men jag tycker det har blivit en väldigt bra serie som känns väldigt aktuell.

Björnstad streamas på HBO Nordic just nu. Prova HBO Nordic 2 veckor utan kostnad, ingen bindningstid


TV: Tränaren som vill använda Björnstad i utbildningssyfte

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 25 november
18:00 Mora - Modo Hockeyallsvenskan
18:00 Björklöven - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Carolina Hurricanes NHL
19:00 HV 71 - Leksand SDHL
19:00 Västervik - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Almtuna Hockeyallsvenskan
20:00 Nashville Predators - Colorado Avalanche NHL
20:00 Chicago Blackhawks - Montreal Canadiens NHL
20:00 Minnesota Wild - Toronto Maple Leafs NHL
20:00 Washington Capitals - Calgary Flames NHL
20:30 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
21:00 Anaheim Ducks - Ottawa Senators NHL
23:30 Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins NHL
lördag 26 november
02:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
02:00 Detroit Red Wings - Arizona Coyotes NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Seattle Kraken NHL
02:00 Tampa Bay Lightning - St Louis Blues NHL
02:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
02:30 Dallas Stars - Winnipeg Jets NHL
04:30 San Jose Sharks - Los Angeles Kings NHL
12:00 Linköping - Modo SDHL
13:00 Djurgården - Luleå SDHL
15:00 Almtuna - Västervik Hockeyallsvenskan
15:00 Vita Hästen - Östersund Hockeyallsvenskan
15:00 HV 71 - Leksand SDHL
15:15 Frölunda - Linköping SHL
15:15 Oskarshamn - Timrå SHL
15:30 AIK - SDE SDHL
18:00 Malmö - Växjö SHL
18:00 Skellefteå - Leksand SHL
18:00 Rögle - Luleå SHL
18:00 Färjestad - Örebro SHL
18:00 Brynäs - HV 71 SHL
18:00 Västerås - Djurgården Hockeyallsvenskan
18:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 New York Rangers - Edmonton Oilers NHL
19:45 Rapperswil - Zug National League
20:45 Modo - Björklöven Hockeyallsvenskan
22:00 Carolina Hurricanes - Calgary Flames NHL
00:30 Florida Panthers - St Louis Blues NHL
söndag 27 november
01:00 New Jersey Devils - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 New York Islanders - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Nashville Predators - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Dallas Stars NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Vancouver Canucks NHL
12:00 Linköping - Luleå SDHL
13:00 Djurgården - Modo SDHL
15:00 AIK - Södertälje Hockeyallsvenskan
18:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
20:00 Minnesota Wild - Arizona Coyotes NHL
måndag 28 november
01:00 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
02:00 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
02:00 Anaheim Ducks - Seattle Kraken NHL
04:30 Los Angeles Kings - Ottawa Senators NHL
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL
lördag 03 december
01:30 New York Islanders - Nashville Predators NHL
02:00 Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets NHL
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten