Sök
Leksand och Johan Hult.
Bildbyrån
SHL

"Frågan i ett större perspektiv blir om vi behöver pausa ligan"

Var det rätt att Leksands match mot HV71 spelades - trots att det bekräftades coronasmitta i Leksand inför matchen? Ja, men utfallet av beslutet vet vi inte ännu, menar sportchefen Johan Hult.

– Facit får vi som vanligt i efterhand, säger han till hockeysverige.se.

Strax före tisdagens match mot HV71 meddelade Leksand att man hade ett bekräftat coronafall i A-lagstruppen. Idag på morgonen kom dessutom beskedet att också Luleå fått in Covid-19 i truppen - och de mötte Leksand två dagar innan HV71 gjorde det. Luleås match mot Rögle i kväll skjuts upp, precis som returmötet på lördag.

Frågan är om matchen mellan Leksand och HV71 skulle ha spelats? Enligt protokollet som SHL har var det rätt att matchen genomfördes, men hur känner egentligen HV71, som fortsätter spela som vanligt?

– Som du säger har vi ett protokoll och när det gäller enstaka matcher måste vi följa det protokollet och rätta oss efter det. Protokollet måste någonstans byggas på öppenhet mellan klubbarna och deras medicinska team. SHL-klubbarnas team är fantastiskt duktiga, måste jag säga. Sen är det i slutändan SHL och svenska ishockeyförbundet som fattar besluten utifrån de rapporter de får in, säger sportchef Johan Hult till hockeysverige.se.

– Frågan i ett större perspektiv blir ju om vi behöver pausa ligan. Behöver alla lag stänga ned verksamheten? Den frågan måste vi ställa om vi nu ser att spridningen blir större. Men det är som sagt ur ett större perspektiv än enskilda matcher.

RÄTT ATT MATCHEN SPELADES

När det nu kommit fram att också Luleå fått in smitta i laget, gör det att du ser annorlunda på att er match mot Leksand spelades?

– Nej, det skulle jag inte säga. Vi kommer inte veta facit förrän om någon vecka, facit får vi som vanligt veta i efterhand. Då får vi reda på lite hur utfallet blev. Men så som läget är nu ska vi lita på de medicinska team som finns och det protokoll som tagits fram. Så jag kan inte säga idag att jag ser annorlunda på att matchen spelades. Men ringer du mig nästa vecka kanske svaret är ett annat.

HV71 har hittills klarat sig undan smittan.HV71 har hittills klarat sig undan smittan.Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Men med tanke på att smittan spridits till åtminstone fem lag, kan vi verkligen fortsätta lita på protokollet? Fungerar det?

– De medicinska teamen har en kontinuerlig dialog och kontinuerliga möten med varandra där de tillsammans med  SHL, förbundet och Folkhälsomyndigheten utvärderar det protokoll som finns.  I dagsläget finns det inget annat på bordet än att vi ska lita på protokollet som finns. Sen tor jag säkert att det kommer justeras längs resans gång, precis som allt annat. Det är trots allt ingen som sitter på facit just nu.

– Men jag tror ändå att allting kring Covid bygger på en öppenhet mellan klubbarna sinsemellan och med SHL i de olika diskussionsformen som finns. Oavsett om det handlar om det medicinska eller de rent sportsliga frågorna där vi kan hjälpa varandra. Visst, vi tävlar mot varandra på isen men i detta fall måste vi ha en öppenhet och hjälpa varandra för att hitta en så bra lösning som möjligt.

FORTSÄTTER MED SAMMA RUTINER

Sett till att Leksand, och nu Luleå, smittats: har ni gjort några förändringar i era dagliga rutiner?

– Nej, vi har de rutiner som vi följt hela tiden. Det handlar mer om en ständig påminnelse om de rutinerna. Det är lätt att man efter ett tag faller tillbaka och glömmer bort dem. Men för oss handlar det om det vanliga, att hålla avstånd oavsett om du är på ett möte, på gymmet eller någon annanstans, tvätta händerna och så vidare. Det är något alla behöver göra, och framför allt behövs det en ständig påminnelse om det.

Går du runt och är orolig över läget?

– Inte orolig kanske. Men jag har en stor respekt för personers hälsa, oavsett om de spelar ishockey eller jobbar med något annat i klubben. För mig blir ju personerna som jobbar på min arbetsplats närmast, oavsett om det är spelare, ledare eller någon annan i organisationen. Jag har en otrolig respekt för människorna och deras familjers hälsa. Men jag är inte orolig på det sättet. Vi vet hur situationen ser ut och hur vi ska handskas med smittan utifrån protokollen om smittan dyker upp.

Johan Hult.Johan Hult.Bildbyrån

BORDE LIGAN PAUSAS?

Johan Hult säger att han inte tror att HV71 hanterar läget annorlunda än något annat lag, utan att det är slumpen som gjort att vissa lag drabbats och andra inte.

– Jag tror inte vi gör något annorlunda. Det jag tror är att det är olyckliga omständigheter som gjort att vissa drabbas hårdare än andra. Nu har jag ju ingen medicinsk erfarenhet själv, så det är bara min amatörmässiga analys, säger sportchefen med ett skratt.

Känner du att klubbarna och SHL verkligen gjort allt ni kan för att förhindra smittan?

– Ja, det tycker jag absolut att vi gjort och gör. Den här öppenheten och dialogen som finns är otroligt viktig för oss allihopa. Både att dela med oss av bra och dåliga erfarenheter så att vi kan justera det vi behöver justera för att saker ska kunna bli ännu bättre. Den öppenheten är A och O.

Och så kommer vi då till kärnfrågan: Borde SHL ens spela kvällens och lördagens omgångar? I kväll spelas bara tre matcher, och på lördag ligger just nu bara fyra matcher kvar i spelschemat. Därefter väntar ett landslagsuppehåll.

– Jag tycker ändå man ska fortsätta spela det som spelas kan. Däremot får vi nog ha en kontinuerlig dialog nästa vecka och verkligen se hur spridningen ser ut och om den fortsätter i samma takt som de två senaste veckorna då den verkligen har eskalerat i SHL.

– Nu ska Småkronorna, Juniorkronorna, Tre Kronor och Damkronorna samlas så det blir många samlingar. Där gäller det verkligen att hålla koll och sen följa upp hur situationerna ser ut på hemmaplan. Så nästa vecka, om det fortsätter eskalera, måste vi ställa oss frågan. Speciellt eftersom de flesta lagen drar igång redan på tisdagen igen. Vi måste hålla ett vakande öga där, avslutar Hult.


TV: Veckans SHL-lag #4

Matchrapporter: Brynäs avgjorde matchserien mot HV 71 efter rysare Brynäs vann på nytt mot HV 71 HV 71 reducerar mot Brynäs efter seger Brynäs bara två segrar från nytt SHL-kontrakt Bra start för Brynäs efter seger mot HV 71 efter förlängningsdramatik

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten