Rögle upp i topp igen.

Rögle nya serieledare – efter tredje raka segern

Rögle är nya serieledare, igen.
Ängelholmslaget tog en stark 5-2-seger borta mot Färjestad och har nu tre raka vinster.

Här följer ett svep från tisdagskvällens SHL-matcher:

Färjestad – Rögle 2–5 (0-3,2-0,0-2)

Färjestad: Albert JohanssonMichael Lindqvist
Rögle: Nils HöglanderTaylor MatsonAdam EdströmSamuel JonssonSimon Ryfors.

Rögle går återigen upp som nya serieledare efter att ha tagit en stark bortaseger mot Färjestad.

Ängelholmarna gasade på och ledde med 3-0 redan efter 20 spelade minuter efter att bland annat Nils Höglander spräckt sin målnolla för säsongen.

FBK-tränaren Johan Pennerborn var minst sagt missnöjd efter den första perioden.

– Nummer ett är jävlar anamma som individ, sen som enhet, femma där ute och som lag. Sedan är Rögle bra, det är ingen snack om den saken. De har fan kört över oss fullständigt första 20 nu, sade Pennerborn i C More inför den andra perioden.

Det måste ha gett effekt då Färjestad kom ut starkare och reducerade två gånger om i mittperioden.

I inledningen av slutperioden kunde dock Rögle punktera matchen genom att sätta 4-2 genom Samuel Jonsson.

Rögle har nu tre raka segrar och leder SHL eftersom Frölunda förlorade sin match i kväll.

Oskarshamn – Frölunda 3–2 (1-0,2-1,0-1)

Oskarshamn: Kim Rosdahl 2, Oscar Sundh.
Frölunda: Lucas RaymondJan Mursak.

Oskarshamn ångar på!

Jumbon från förra säsongen fortsätter sin fina form och besegrar i kväll de tidigare serieledarna Frölunda med 3-2.

Nyförvärven från Modo, Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson fortsätter göra succé i SHL. Rosdahl sköt nämligen två mål i kvällens seger och assisterades båda gångerna av Olofsson.

Kim Rosdahl har nu gjort tio poäng (4+6) på tio matcher medan Fredrik Olofsson är snäppet värre med elva poäng (1+10) på nio matcher.

Oskarshamn har nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna och går upp på direktplats till kvartsfinalen.

Leksand – HV71 1–3 (0-1,1-1,0-1)

Leksand: Fredrik Forsberg
HV71: Fredrik ForsbergSimon ÖnerudLinus Fröberg

Efter fem raka nollpoängare på bortais har HV71 nu slutligen brutit den negativa trenden då det blev seger med 3-1 i Tegera Arena.

Något unikt hände också den här kvällen.
I den första perioden sköt Fredrik Forsberg 1-0 till HV71 men i den andra kvitterade Leksand genom Fredrik Forsberg.

Förvirrad?

Det finns nämligen två Fredrik Forsberg, en i Leksand och en i HV71 och båda blev målskyttar i samma match! Det är endast fjärde gången det händer i SHL under 2000-talet enligt domarna.se.

Malmö – Skellefteå 3–2 OT (1-1,0-1,1-0,1-0)

Malmö: Adam BrodeckiJohan OlofssonPonthus Westerholm.
Skellefteå: Oskar NilssonArvid Lundberg

Efter fem raka förluster lyckades Malmö äntligen ta en seger igen.

Det började bra för skåningarna då Adam Brodecki sköt sitt fösta mål den här säsongen. Skellefteå vände dock på steken och ledde med 2-1 och då såg det mörkt ut för Malmö.

Med sju minuter kvar av den tredje perioden kunde dock Johan Olofsson kvittera, även det var hans första mål den här säsongen.

Matchen gick därmed till förlängning och då fick Malmö chansen i powerplay vilket bäddade för att Ponthus Westerholm skickade in det avgörande 3-2-målet.

Trendbrott för Malmö som därmed lämnar jumboplatsen till Linköping, även om Malmö har två matcher mer spelade än LHC.

TV: Veckans SHL-lag #4