Sök
Marcus Oskarsson
Bildbyrån
SHL

Lägger av - som 27-åring

Marcus Oskarsson lägger av. Den tidigare SHL-backen berättar för hockeysverige.se om beslutet.

– Mitt mål sedan jag lämnade Luleå har varit att ta mig tillbaka till SHL. Det känns som att det tåget har gått, säger han.

Han tog sig hela vägen upp till Luleås A-lag och SHL-debuterade redan på den tiden då serien hette Elitserien. Redan som junior fick Marcus Oskarsson chansen i Luleå.

Nu lägger han av. Det blev 115 matcher i högstaserien, 216 i HockeyAllsvenskan och en kort sejour i Norge.

– Jag har funderat på det ett tag och tog det slutgiltiga beslutet i somras, egentligen. Det var inte på grund av corona, men man kan väl kalla det för en "tajming" att den kom i samma veva eller hur man ska säga, berättar Marcus Oskarsson för hockeysverige.se.

NÖJD MED BESLUTET

Den blott 27-årige backen säger att han i stället börjat plugga - och att han inte ångrat beslutet över huvud taget.

– Tillvaron känns jättebra. Jag är jättenöjd med beslutet och känner mig verkligen tillfreds med det, och att lämna hockeyn. Det känns bara kul att testa något annat och starta det riktiga livet.

Marcus Oskarsson i Mododressen.Marcus Oskarsson i Mododressen.Bildbyrån

Men hur kommer det sig egentligen att en nybliven 27-åring, som under många år var en toppback i HockeyAllsvenskan, lägger av? Det finns en tydlig orsak.

– Mitt mål sedan jag lämnade Luleå har varit att ta mig tillbaka till SHL och det känns som att det tåget har gått nu. Det har liksom varit min stora drivkraft i karriären.

– Sen finns det väl en massa andra skäl också. Kroppen är inte i bästa skick, och tjejen var inte så sugen på att jag skulle spela utomlands vilket jag också funderade lite på. Men framför allt kommer det tillbaka till hur mycket jag vill det här. Målet var SHL och jag kände att "det kommer det inte bli".

SAKNAR TUGGET

Omställningen till ett vanligt liv har gått smärtfritt för backen, som avslutade karriären med en sväng i norska Frisk Asker förra säsongen.

– Det har känts jättebra hela tiden. Jag tränar lika mycket nu som jag gjorde då, så den biten är det ingen skillnad med. Men det är skönt att slippa den press och den stress du lever med konstant som hockeyspelare. Då tänker jag på allt ifrån att man ska prestera på träningar, till att det är förväntningar från fans, att media skriver och att det skrivs på sociala medier. Det känns skönt att slippa allt det.

Marcus Oskarsson.Marcus Oskarsson.Bildbyrån

Saknar du något?

– Det är tugget i omklädningsrummet. Att få sitta där och slänga käft med varandra. Men jag är jättenöjd med beslutet och trivs kanon med livet.

Så sent som för två säsonger sedan gjorde Marcus Oskarsson en stark debutsäsong med Södertälje. Men förra säsongen gick det desto sämre. Han gjorde bara elva matcher innan han petades, och bröt sedan med SSK.

Hur mycket spelade det som hände i Södertälje in i ditt beslut?

– Det är klart, hade jag gjort en supersäsong då hade jag ju kunnat hoppas på SHL. Men jag blir äldre, och då måste man vara bättre om man ska hoppas på det. Jag menar, det finns spelare som är bättre än jag som inte får chansen i SHL. Då lär inte jag heller få det. Så det är bättre att lägga sin energi på något annat.

HÖJDPUNKTERNA

Nu spelar Oskarsson med ett veteranlag där de flesta är äldre än 40 år på lördagarna. En viss kontrast jämfört med det han själv är van vid. När han får se tillbaka på sin egen karriär lyfter han fram tiden i Luleå som höjdpunkten.

– Det var en barndomsdröm som gick i uppfyllelse. När jag ser tillbaka på det i efterhand är det framför allt stort att jag och Joel Lassinantti lyckades ta oss hela vägen upp i A-laget. Han är en av mina allra bästa vänner, vi har känt varandra sedan vi var typ fem år och har gått i samma klass och spelat i samma lag hela livet. Att vi gjorde den resan tillsammans är väldigt stort - och få förunnat.

Här jubel med Per Ledin.Här jubel med Per Ledin.Bildbyrån

– Om jag ska säga en specifik upplevelse var det nog under mitt sista juniorår. Jag fick vara uppe och spela lite med A-laget och var med i den sista semifinalen mot Färjestad borta när Linus Klasen avgjorde och vi gick till final. Jag spelade inte en enda sekund den matchen men var kanske gladast av alla ändå. Jag var mer supporter än spelare så det var extremt stort att få vara med om det.

Det blev 13 poäng på 115 matcher i SHL med Luleå och 79 poäng på 216 allsvenska matcher för Asplöven, Almtuna, Modo och Södertälje.


TV: Därför saknas Erik Gustafsson i landslaget

Matchrapporter: BIK Karlskoga starkast i straffläggningen – vann borta mot Almtuna Modo slog VIK Hockey efter Edwin Hedbergs dubbel SSK avgjorde tät match mot AIK i tredje perioden

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten