Kärpät har drabbats av ytterligare ett coronafall.
Bildbyrån
Finska ligan

Ytterligare coronafall – flera Liigamatcher skjuts upp

ANNONS

Finska storklubben Kärpät sitter redan i karantän efter att spelare testats positivt för covid-19 förra veckan. Nu har ytterligare en spelare smittats vilket innebär att lagets karantän förlängs, samtidigt som 13 spelare i KalPa kan ha smittats.

Förra veckan bekräftades ett coronafall i finska Kärpät. Laget sattes i karantän fram till 24 oktober efter förra fredagens match mot KalPa, där den första smittade spelaren inte fanns med. 

Men nu har ytterligare en Kärpätspelare testats positivt för covid-19 och den spelaren var med i matchen mot KalPa, skriver finska Yle. Det innebär inte bara att Kärpäts karantän förlängs till 26 oktober utan att fler spelare kan ha smittats. 

FÅR INTE IHOP EN MATCHTRUPP

Ligan har, med hjälp av ett lokaliseringssystem, kunnat följa den smittade spelarens rörelsemönster och på så sätt fått fram vilka KalPa-spelare som kan ha exponerats för viruset. 

Resultatet av det har gjort att 13 KalPa-spelare är försatta i karantän fram till 26 oktober. Det gör att lagets matcher mot KooKoo, SaiPa och just Kärpät skjuts upp eftersom KalPa inte får ihop en matchtrupp.


TV: Veckans SHL-lag #3

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL