Andreas Johnsson och Kasperi Kapanen.
Foto: Dan Hamilton-USA TODAY Sports
NHL

"Vi skulle helst ha behållit båda spelarna"

ANNONS

Lönetakssituationen tvingade Toronto Maple Leafs att trejda bort både Andreas Johnsson och Kasperi Kapanen. General managern Kyle Dubas önskar att det hade funnits ett sätt att behålla dem.
– När man måste släppa duktiga spelare är det alltid ett bekymmer, säger Dubas till Toronto Sun.

Det har varit en händelserik höst i Toronto. Efter att Maple Leafs förlorat play in-mötet med Columbus Blue Jackets blev det klart att klubben skulle behöva göra förändringar. Dels för att prestera bättre på isen, dels för att rymma ett lag under det oförändrade lönetaket.

General managern Kyle Dubas har varit aktiv i både trejder och free agent-sajningar för att ge sitt lag en lite tuffare look inför säsongen 2020/21. Två av spelarna som man tvingats ta avsked av är Kasperi Kapanen och Andreas Johnsson, en forwardsduo som gemensamt svarade för 61 mål de två senaste säsongerna.

Dubas säger att han egentligen hade velat behålla bägge spelarna.

– I en perfekt värld skulle man vilja behålla alla, men världen är långt ifrån perfekt i dessa dagar och då måste man anpassa sig, säger general managern i en intervju med Toronto Sun.
– Vi ville helst behålla båda spelarna, men med tanke på lönetakssituationen var vi tvungna att ta samtal för att kunna sajna T.J. Brodie och ta in de andra elementen vi tyckte oss oss behöva i laguppställningen.

TROR PÅ JOHNSSONS ERSÄTTARE

Backen Brodie lockades till Toronto som free agent med ett fyraårskontrakt värt 20 miljoner dollar. Leafs värvade också spelare som Wayne SimmondsJimmy Vesey och så sent som i helgen den legendariske centern Joe Thornton.

Kasperi Kapanen skickades till Pittsburgh Penguins i en affär som bland annat såg Leafs få ett förstaval i NHL-draften härom veckan samt svenske forwardstalangen Filip Hållander. För Johnsson fick Leafs den amerikanske forwarden Joey Anderson.

– Kapanen och Johnsson är bra spelare, så när de försvinner ut genom dörren blir du lite oroad, men vår känsla är att de spelare vi har fått in ger oss många valmöjligheter att ersätta målen som de gjorde, säger Dubas.

Han tillägger att intresset för Andreas Johnsson var stort. Att det blev just New Jersey berodde på att de erbjöd Joey Anderson, en tidigare amerikansk JVM-kapten som spelat 52 NHL-matcher de två senaste säsongerna.

– Vi valde att satsa på Joey på grund av hans kombination av talang, vad han har visat på olika nivåer och hans karaktär och tävlingsinriktning. 


TV: Thornton om beslutet att flytta till Toronto

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL