Rasmus Bengtsson.
HockeyAllsvenskan

Ny poängshow av backen – leder poängligan

Med elva poäng på de sex första matcherna den här säsongen är det Tingsrydsbacken Rasmus Bengtsson som leder poängligan i Hockeyallsvenskan.
Smålänningarna vann med 4-1 i kvällens match mot Mora, Bengtsson stod för tre poäng, och de ligger nu tvåa i tabellen.

Här följer ett svep från fredagskvällens allsvenska matcher:

Mora – Tingsryd 1–4 (0-0,1-2,0-2)

Mora: Johan Persson.
Tingsryd: Rasmus BengtssonDavid GustafssonFilip CederqvistSimon Norberg.

Gissa vem som leder Hockeyallsvenskans poängliga efter drygt två veckors spel? Är det storstjärnan Jonathan Dahlén? Nej. Är det SSK:s Nick Olesen? Nepp, inte längre. Kanske Björklövens stjärnforward Olle Liss? Nej, inte det heller.

Rätt svar är Tingsryds back Rasmus Bengtsson som har gjort elva poäng på de sex första matcherna den här säsongen efter att ha stått för 1+2 i kvällens match.
Bengtsson, som utsågs till ny lagkapten för Tingsryd inför den här säsongen, har fått en flygande start är nu alltså poängbäst av alla spelare i hela Hockeyallsvenskan.

Förra säsongen stod den 27-årige backen för 23 poäng på 52 matcher och har nu nästan redan nått upp till hälften av sin poängskörd från i fjol redan efter sex matcher.

Tingsryd har fått en riktigt bra start på den nya säsongen och ligger just nu tvåa i tabellen efter att ha samlat in elva poäng på de sex första matcherna.
Mora hade plockat poäng i alla sina fyra första matcher den här säsongen men åkte nu på sin första nollpoängare.

Modo – Kristianstad 6–4 (3-1,1-1,2-2)

Modo: Aaron Gagnon 2, Frank CorradoJesper LindgrenSebastian OhlssonTobias Åhström.
Kristianstad: Herman HanssonJoel KellmanGustav Willman BorvikDennis Svensson.

Äntligen för Modo!

De hade bara lyckats göra tre mål på de tre första matcherna och åkt på idel förluster.

I kvällens match mot Kristianstad svängde det dock för Ö-vikslaget som sköt sex mål och tog säsongens första seger efter en riktig urladdning.

Något som säkerligen också var oerhört viktigt för Modo var att få igång några av nyförvärven. Aaron Gagnon, Frank Corrado och Jesper Lindgren sköt alla sina första för Modo den här säsongen i segern.

Ville Nieminen har nu fått sin första vinst som Modo-tränare och laget kan nu kanske börja vända på steken framöver efter en svag start som gör att man fortfarande ligger sist i Hockeyallsvenskan.

Vita Hästen – Timrå 2–5 (1-1,1-0,0-4)

Vita Hästen: Christopher FishWilliam Lagesson.
Timrå: Albin Lundin 2, Albin CarlsonIsac LundeströmFilip Westerlund.

Jonathan Dahlén saknades i Timrås förra match och då blev det förlust med 3-1 mot Tingsryd.

I kväll var kapten Dahlén tillbaka och då stod han för tre assistpoäng och Timrå vann med 5-2 mot Vita Hästen.

Vita Hästen ledde med 2-1 efter två perioder men under de sista 20 minuterna lade Timrå in en, eller kanske till och med två växlar till då man gjorde fyra raka mål och vann med 5-2.

Det var också en del riktiga klassmål där Timrå snurrade upp hela Hästen-försvaret med ett läckert passningsspel.

Jonathan Dahlén visade återigen hur viktig han är för Timrå och stjärnan har nu gjort nio poäng på de fyra första matcherna den här säsongerna.

Västervik – Väsby 3–4 (0-1,2-0,1-3)

Västervik: Tim WahlgrenEetu TuulolaKellen Jones
Väsby: Johannes Nilsson 2, Lubomir FetkovicChristoffer Gozzi

Västervik var obesegrade inför kvällens match och såg även ut att förbli det då man ledde med 3-1 med tio minuter kvar av den tredje perioden.

Då klev nykomlingen Väsby fram på ett imponerande sätt och satte tre raka mål för att vända 1-3 till 4-3 precis i slutet.

2-3 satte slovaken Lubomir Fetkovic och kvitteringen kom med fyra minuter kvar av perioden genom Johannes Nilsson, hans andra mål i matchen. Med endast 88 sekunder kvar av matchen klev Väsbykaptenen Christoffer Gozzi fram och sköt det matchvinnande 4-3-målet för bortalaget för att fullborda vändningen och skrällen.

Väsby har tagit två segrar den här säsongen men ligger fortfarande på kvalplats eftersom man har sämre målskillnad än de tre andra lagen som också har plockat sex poäng hittills.

Karlskoga – Södertälje 4–0 (2-0,2-0,0-0)

Karlskoga: Henrik Björklund 2, Robin CarlssonArvid Aronsson
Södertälje:

Karlskoga inledde svagt och förlorade de två första matcherna den här säsongen, bland annat blev den ett rejält bottennapp mot Timrå där förlustsiffrorna skrevs till 7-1.

Därefter har något hänt med Karlskoga som har kommit igång ordentligt.
På de tre efterföljande matcherna har det nämligen blivit tre segrar för Karlskoga som har gjort 14 mål på dessa matcher.

I kväll var det återigen den återvändande stjärnan Henrik Björklund som stod för det mesta i offensiven då han sköt två mål. Totalt har han nu prickat in fyra mål på de tre senaste matcherna.

Gustaf Thorell är också i riktigt fin form då han passade fram till tre av målen i kvällens seger. 30-åringen har nu gjort åtta poäng på de tre senaste matcherna.

Karlskoga vann också senast mot Väsby med 5-0 och målvakten Tim Juel har nu hållit nollan två matcher i rad.

TV: Veckans SHL-lag #2

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL