Sök
Rasmus Bengtsson.
Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Ny poängshow av backen – leder poängligan

Med elva poäng på de sex första matcherna den här säsongen är det Tingsrydsbacken Rasmus Bengtsson som leder poängligan i Hockeyallsvenskan. 
Smålänningarna vann med 4-1 i kvällens match mot Mora, Bengtsson stod för tre poäng, och de ligger nu tvåa i tabellen. 

Här följer ett svep från fredagskvällens allsvenska matcher: 

Mora – Tingsryd 1–4 (0-0,1-2,0-2)

Mora: Johan Persson.
Tingsryd: Rasmus BengtssonDavid GustafssonFilip CederqvistSimon Norberg.

Gissa vem som leder Hockeyallsvenskans poängliga efter drygt två veckors spel? Är det storstjärnan Jonathan Dahlén? Nej. Är det SSK:s Nick Olesen? Nepp, inte längre. Kanske Björklövens stjärnforward Olle Liss? Nej, inte det heller. 

Rätt svar är Tingsryds back Rasmus Bengtsson som har gjort elva poäng på de sex första matcherna den här säsongen efter att ha stått för 1+2 i kvällens match. 
Bengtsson, som utsågs till ny lagkapten för Tingsryd inför den här säsongen, har fått en flygande start är nu alltså poängbäst av alla spelare i hela Hockeyallsvenskan. 

Förra säsongen stod den 27-årige backen för 23 poäng på 52 matcher och har nu nästan redan nått upp till hälften av sin poängskörd från i fjol redan efter sex matcher. 

Tingsryd har fått en riktigt bra start på den nya säsongen och ligger just nu tvåa i tabellen efter att ha samlat in elva poäng på de sex första matcherna. 
Mora hade plockat poäng i alla sina fyra första matcher den här säsongen men åkte nu på sin första nollpoängare. 

Modo – Kristianstad 6–4 (3-1,1-1,2-2)

Modo: Aaron Gagnon 2, Frank CorradoJesper LindgrenSebastian OhlssonTobias Åhström.
Kristianstad: Herman HanssonJoel KellmanGustav Willman BorvikDennis Svensson.

Äntligen för Modo!

De hade bara lyckats göra tre mål på de tre första matcherna och åkt på idel förluster.

I kvällens match mot Kristianstad svängde det dock för Ö-vikslaget som sköt sex mål och tog säsongens första seger efter en riktig urladdning. 

Något som säkerligen också var oerhört viktigt för Modo var att få igång några av nyförvärven. Aaron Gagnon, Frank Corrado och Jesper Lindgren sköt alla sina första för Modo den här säsongen i segern. 

Ville Nieminen har nu fått sin första vinst som Modo-tränare och laget kan nu kanske börja vända på steken framöver efter en svag start som gör att man fortfarande ligger sist i Hockeyallsvenskan. 

Vita Hästen – Timrå 2–5 (1-1,1-0,0-4)

Vita Hästen: Christopher FishWilliam Lagesson.
Timrå: Albin Lundin 2, Albin CarlsonIsac LundeströmFilip Westerlund.

Jonathan Dahlén saknades i Timrås förra match och då blev det förlust med 3-1 mot Tingsryd. 

I kväll var kapten Dahlén tillbaka och då stod han för tre assistpoäng och Timrå vann med 5-2 mot Vita Hästen. 

Vita Hästen ledde med 2-1 efter två perioder men under de sista 20 minuterna lade Timrå in en, eller kanske till och med två växlar till då man gjorde fyra raka mål och vann med 5-2. 

Det var också en del riktiga klassmål där Timrå snurrade upp hela Hästen-försvaret med ett läckert passningsspel. 

Jonathan Dahlén visade återigen hur viktig han är för Timrå och stjärnan har nu gjort nio poäng på de fyra första matcherna den här säsongerna. 

Västervik – Väsby 3–4 (0-1,2-0,1-3)

Västervik: Tim WahlgrenEetu TuulolaKellen Jones
Väsby: Johannes Nilsson 2, Lubomir FetkovicChristoffer Gozzi

Västervik var obesegrade inför kvällens match och såg även ut att förbli det då man ledde med 3-1 med tio minuter kvar av den tredje perioden. 

Då klev nykomlingen Väsby fram på ett imponerande sätt och satte tre raka mål för att vända 1-3 till 4-3 precis i slutet. 

2-3 satte slovaken Lubomir Fetkovic och kvitteringen kom med fyra minuter kvar av perioden genom Johannes Nilsson, hans andra mål i matchen. Med endast 88 sekunder kvar av matchen klev Väsbykaptenen Christoffer Gozzi fram och sköt det matchvinnande 4-3-målet för bortalaget för att fullborda vändningen och skrällen. 

Väsby har tagit två segrar den här säsongen men ligger fortfarande på kvalplats eftersom man har sämre målskillnad än de tre andra lagen som också har plockat sex poäng hittills. 

Karlskoga – Södertälje 4–0 (2-0,2-0,0-0)

Karlskoga: Henrik Björklund 2, Robin CarlssonArvid Aronsson
Södertälje: 

Karlskoga inledde svagt och förlorade de två första matcherna den här säsongen, bland annat blev den ett rejält bottennapp mot Timrå där förlustsiffrorna skrevs till 7-1. 

Därefter har något hänt med Karlskoga som har kommit igång ordentligt. 
På de tre efterföljande matcherna har det nämligen blivit tre segrar för Karlskoga som har gjort 14 mål på dessa matcher. 

I kväll var det återigen den återvändande stjärnan Henrik Björklund som stod för det mesta i offensiven då han sköt två mål. Totalt har han nu prickat in fyra mål på de tre senaste matcherna. 

Gustaf Thorell är också i riktigt fin form då han passade fram till tre av målen i kvällens seger. 30-åringen har nu gjort åtta poäng på de tre senaste matcherna. 

Karlskoga vann också senast mot Väsby med 5-0 och målvakten Tim Juel har nu hållit nollan två matcher i rad. 


TV: Veckans SHL-lag #2

Matchrapporter: SSK avgjorde i straffläggningen borta mot Väsby Målfest när Mora krossade Modo i Smidjegrav Arena Efter förlustsviten: Seger igen för AIK – 3-0 mot Kristianstad

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten