Patrik Laine.
Foto: Richard A. Whittaker/Icon Sportswire
NHL

Agenternas utspel: Bra om Laine trejdas

ANNONS
Patrik Laine ser ut att lämna Winnipeg. Nu bekräftar hans agenter Mike Liut och Andy Scott för TSN att det borde ligga i både Laines och Winnipegs intresse att den finske snajpern byter klubb. Det säger insidern Pierre LeBrun.

De senaste månaderna har Patrik Laine omgärdats av trejdrykten. Trejdrykten som hittills inte lett till något konkret, utan som mest legat och pyrt under ytan.

Men nu har diskussionerna om Laines framtid nått en ny fas. Nu bekräftas det från finländarens representanter att han gärna ser en trejd. Det säger TSN:s Pierre LeBrun.

– Han har inte bett om en trejd och har inte hotat med att inte dyka upp på träningslägret om de inte byter bort honom. Med det sagt vet Laine om att han har varit i trejdspekulationer en tid och att hans roll i Winnipeg varit ett ständigt samtalsämne. Han får inte spela kontinuerligt i förstakedjan.

– Mike Liut och och Andy Scott bekräftar att det borde ligga i både Patrik Laines och Winnipegs intresse att han trejdas, säger LeBrun. 

GENERAL MANAGERNS SVAR

General manager Kevin Cheveldayoff fick möjligheten att svara på agenternas utspel - och han menar att en övergång för den finske stjärnan inte är nära just nu.

– Han säger att han tittar på alla möjligheter och att Laine är en stor del av klubben. Jag tror inte han kommer trejda för trejdandets skull, utan det måste vara något som är bra för klubben. Men det finns en förståelse mellan klubben och Laine vart det här förmodligen är på väg, säger LeBrun.

22-årige Patrik Laine har gjort 138 mål på 305 NHL-matcher. Han har ett år kvar på sitt kontrakt, värt 6,75 miljoner dollar per säsong. Tidigare har bland annat Columbus, med den finske general managern Jarmo Kekäläinen, sagts vara ute efter målspottaren.


TV: Svensken om trejden till New Jersey

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL