Sök
Olle Liss (höger) blev Lövens enda tvåmålsskytt i 9-1-segern.
Foto: Johan Löf/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Björklövens galna show – gick på jättekross

Björklöven har fått en perfekt start på den nya säsongen med fyra segrar på fyra matcher. 
I kvällens möte med Västerås blev det en rejäl urladdning för "Löven" då de vann med hela 9-1. 

Här följer ett svep från kvällens allsvenska omgång: 

Björklöven – Västerås 9–1 (3-0,4-1,2-0)

Björklöven: Olle Liss 2, Tyler VeselOskar SteenAlex HutchingsCarl GrundströmPontus AndreassonDaniel RahimiAlexander Wiklund.
Västerås: Marcus Bergman

Wow, vilken uppvisning av Björklöven!

Umeålaget bara körde direkt från start mot Västerås och ledde med 2-0 efter redan drygt sju minuters spel. När 3-0 kom senare i den första perioden så bytte VIK målvakt, ut med Emil Kruse och in med Jesper Myrenberg

Det hjälpte dock föga då Löven bara fortsatte trumma på i den andra perioden och 4-0 kom endast 72 sekunder in i mittperioden. Västerås reducerade och såg ut att hålla liv i matchen men sedan höjde Björklöven tempot ytterligare. 

I slutet av den andra perioden sköt hemmalaget nämligen tre mål på 45 sekunder då man gick från 4-1 till hela 7-1. 

I den tredje perioden kom sedan även 9-1 för Björklöven som kunde ta en överlägsen seger. Än mer imponerande är hur brett laget är, då man hade åtta olika målskyttar på de nio målen, Olle Liss blev den enda målskytten.

Björklöven har full pott efter fyra matcher då man har samlat in tolv poäng. De är därmed ett av två lag som fortfarande är obesegrat, det andra är Västervik. 

Kristianstad – Modo 2–1 SO (0-1,1-0,0-0,1-0)

Kristianstad: Fredrik HanssonOscar Öhman (avgörande straff)
Modo: Sebastian Ohlsson.

Modo har fortsatt stora problem med målskytten den här säsongen. 

I första matchen blev det två mål men senast nollades man av Almtuna. I kväll blev det endast ett enda mål för Ö-vikslaget mot bottenlaget från i fjol Kristianstad. 

Snacka om att Kristianstad dominerade den här matchen. De vann nämligen skotten med hela 56-27 (!!) och sköt alltså mer än dubbelt så många skott på mål som Modo. Det enda som höll Modo kvar i matchen var nye målvakten Anthony Peters som verkligen stod på huvudet och räddade 55 skott. 

Peters lyckades därmed rädda poäng för sitt Modo, lagets första den här säsongen, men han kunde inte hålla tätt i straffläggningen där Oscar Öhman blev den enda målskytten och skickade bonuspoängen till skåningarna. 

Modo har nu inlett med tre raka förluster och ligger fortsatt sist i den allsvenska tabellen. 

Lagen möts igen på fredag uppe i Örnsköldsvik och det är nästan en tidig måstematch för Ö-viksgänget. 

Södertälje – Mora 3–4 SO (2-1,0-1,1-1,0-0,0-1)

Södertälje: Måns LindbäckMatt BaileyNick Olesen
Mora: Wilson JohanssonLudvig LarssonViktor LarssonJohan Persson (avgörande straff). 

Mora fortsätter sin starka säsongsinledning då man har tagit poäng i alla fyra första matcher. 

I kväll kom andra raka segern efter att man besegrat Södertälje efter straffar. 

Mora tog ledningen i den första perioden men SSK vände, bland annat efter ett mål av den förre Mora-stjärnan Matt Bailey, till 2-1. Hemmalaget fick även ett gyllene läge att skapa sig ett försprång då man tilldömdes ett straffslag. 

Rasmus Kahilainen fälldes vid ett friläge och kraschade in i Mora-målvakten Olof Lindbom. Lindbom var så illa däran att han bröt matchen och in kom i stället Matteus Ward mellan stolparna. Det första han gjorde var att stoppa Samuel Fagemos straff för att hålla Mora kvar inom ett mål. 

Då vände Mora på matchen till 3-2 men sent i matchen kvitterade SSK:s danska stjärna Nick Olesen till 3-3 för att tvinga fram förlängning. Det blev dock mållöst och det skulle krävas straffläggning för att skilja lagen åt. 

Då var det comebackande Johan Persson som blev matchvinnare för Mora genom att bli straffläggningens enda målskytt. Persson gjorde sin första match den här säsongen och blev alltså hjälte direkt för dalalaget. 

Tingsryd – Timrå 3–1 (0-0,1-1,2-0)

Tingsryd: Anton SvenssonFilip CederqvistRasmus Bengtsson.
Timrå: Jesper Boqvist.

Ingen Jonathan Dahlén, ingen seger för Timrå. 

Kaptenen och storstjärnan saknades för bortalaget på grund av en överkroppsskada och då klarade Timrå inte av att besegra Tingsryd. 

Smålänningarna hade förlorat två matcher i rad men lyckats nu bryta den trenden genom en fin skalp mot Timrå. 

Det stod 1-1 efter två spelade perioder och Timrå förde spelet i den tredje perioden och vann skotten med 16-7 de sista 20 minuterna men det var Tingsryd som satte målen. Först skickade Filip Cederqvist in sitt första mål i TAIF-tröjan och sedan kunde Rasmus Bengtsson punktera matchen med sitt 3-1-mål i tom kasse. 

Väsby – Karlskoga 0–5 (0-2,0-1,0-2)

Väsby: –
Karlskoga: Henrik BjörklundFilip RoosAleksi RekonenMikael ErikssonTor Immo.

Efter att ha vunnit sin första match i Hockeyallsvenskan förra veckan så var Väsby dock tillbaka på förlorande väg i kvällens match mot Karlskoga. 

Värmlänningarna hade kontroll på det hela över alla 60 minuter. De inledde mycket starkt och hade 2-0 efter den första perioden. 
Väsby spelade visserligen upp sig i den andra perioden men lyckades inte få hål på Tim Juel i Karlskogakassen utan i stället kunde Aleksi Rekonen skjuta in 3-0.

I den tredje perioden rann det återigen iväg för Karlskoga som till slut kunde vinna med hela 5-0. De har nu tagit två raka vinster efter att ha inlett säsongen svagt med två raka förluster. 

Väsby har det fortsatt tufft under den allsvenska starten och har nu förlorat fyra av de fem första matcherna. Något oroväckande för nykomlingen är det bristfälliga målskyttet då man endast lyckats göra fem mål på fem matcher och har blivit nollade i två av de fem första matcherna. 

Almtuna – Vita Hästen 1–3 (0-0,0-1,1-2)

Almtuna: Martin Mellberg.
Vita Hästen: Filip Cruseman 2, Emil Lundberg.

Almtuna hade inlett fint den här säsongen och ledde faktiskt den allsvenska tabellen inför kvällens omgång. 

Det blev dock ett bottennapp mot Vita Hästen då Uppsalalaget åkte på sin tredje förlust den här säsongen. 

Hästen fick dock revansch efter att ha förlorat sina två senaste matcher. Filip Cruseman ledde vägen framåt genom att skjuta två mål, sina första fullträffar den här säsongen. 

NHL-lånet William Lagesson fortsatte leverera då han passade fram till två av målen, Lagesson har nu fyra poäng på de fyra första matcherna i Hockeyallsvenskan. 


TV: Veckans SHL-lag #2

Matchrapporter: Ryck i sista perioden avgjorde för BIK Karlskoga hemma mot Västervik Efter förlustsviten: Seger igen för Djurgården – 5-2 mot Timrå VIK Hockey ryckte i sista perioden och vann mot AIK Kristianstad vinner till slut – tar sina första poäng Tingsryd vinner mot Mora – norrmannen matchvinnare

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten