Joe Veleno.
Foto: Imago Sportfoto
SHL

BEKRÄFTAT: Malmö värvar NHL-talang

ANNONS

Malmö Redhawks gör en spännande NHL-värvning. Precis som hockeysverige.se tidigare avslöjat ska man låna in Detroit Red Wings centerlöfte Joe Veleno resten av säsongen.

Malmö Redhawks inledde SHL-säsongen med två raka förluster innan man under lördagen lyckades besegra Färjestad på bortais. Under de här matcherna har man bara mäktat med sju mål – bara Djurgården har gjort färre (sex).

Nu förstärker man dock sin offensiv.

Precis som hockeysverige.se kunde avslöja under tisdagsmorgonen lånar man in den kanadensiske centern Joe Veleno, 20, från Detroit Red Wings organisation. Ett lån som gäller hela säsongen 2020/21. 

– En spelare som Detroit tror enormt mycket på, säger sportchef Patrik Sylvegård.

Veleno är förstaårssenior och var i fjol med om att vinna JVM-guld med Kanada. Under sin första säsong i AHL mäktade han med elva mål och 23 poäng på 54 matcher.

RÄKNADES SOM EXCEPTIONELL TALANG

Bakom sig har han en omtalad juniorkarriär. Redan som 15-åring tilldelades han så kallad "exceptional player status" i juniorligan QMJHL och debuterade för Saint John Sea Dogs ett år tidigare än juniorspelare normalt sett debuterar i den ligan.

– Jag vet inte så mycket om Sverige, men jag se fram emot att göra mig bekväm där och lära känna killarna i laget, säger Veleno i en videointervju på SHL-klubbens Facebooksida.

Andra spelare som tilldelats samma status i det kanadensiska juniorsystemet är John Tavares, Aaron Ekblad, Connor McDavid samt 15-årige Connor Bedard som just nu tränar med HV71:s juniorlag.

Joe Veleno gjorde 266 poäng på 230 matcher i QMJHL och var med om att vinna mästerskapstiteln med Saint John 2017.

2018 draftades han som 30:e spelare i första rundan av Detroit Red Wings.


TV: Veckans SHL-lag #1

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL