Brendan Mikkelsson och Marcus Sörensen är spelarna med flest NHL-matcher på meritlistan.
Foto: Bildbyrån/USA TODAY Sports
HockeyAllsvenskan

SAMMANSTÄLLNING: Allsvenska klubbarnas NHL-erfarenhet

När Marcus Sörensen i dag skrev på för Vita Hästen blev han Hockeyallsvenskans överlägset mest NHL-meriterade spelare. Men hur står det egentligen till med NHL-rutinen bland de hockeyallsvenska klubbarna?

Under sommaren och hösten har de hockeyallsvenska klubbarna fyllts med spelare från Nordamerika. Men vilken klubb har egentligen mest och minst rutin från spel i världens bästa hockeyliga?

Förra veckan kunde ni ta del av SHL-klubbarnas NHL-meriter och hur stor erfaranhet spelarna i de olika lagen har från spel i världens bästa hockeyliga.

I dag riktas blickarna mot klubbarna i Hockeyallsvenskan, vars spelartrupper under sommaren och hösten fyllts av intressanta en rad intressanta NHL-lån. När Marcus Sörensen under dagen blev klar för spel i Vita Hästen blev han därmed även den spelare i Hockeyallsvenskan med störst meriter från NHL. Faktum är att Sörensen själv har mer NHL-rutin än vad de elva "lägst" rankade hockeyallsvenska lagen har tillsammans.

Nedan går vi igenom de 14 allsvenska klubbarnas forna, och nuvarande, NHL-spelare, där vi börjar med klubben med minst NHL-erfarenhet och avslutar med klubben som har flest NHL-matcher i laget.

14. BIK Karlskoga, noll NHL-matcher

BIK Karlskoga är en av få klubbar som valt att inte plocka in några lån från Nordamerika än så länge. Det speglas också av sig bland meritlistorna på spelarna i laget, då det inte finns någon spelare som skrinnat ut på en NHL-is under sin hockeykarriär.

Laget har dock rutin så det räcker till på svensk mark, då man totalt har skrapat ihop 3 674 matcher i Hockeyallsvenskan och 529 matcher i SHL. Carl Berglund är den spelare som gjort flest matcher i Hockeyallsvenskan med sina 517 matcher.

14. Mora, noll NHL-matcher

Inte heller Mora har valt att plocka in något NHL-lån under sommaren och hösten, mycket på grund av det utsatta ekonomiska läget som klubben befinner sig i för tillfället. Även om det inte finns någon NHL-rutin att tala om i dalalaget finns trots allt över 1 000 SHL-matcher, 2 500+ matcher i Hockeyallsvenskan samt mängder med meriter från Liiga och KHL.

Även OS-rutin i form av Mattias Nørstebø finns i årets Mora-upplaga.

Mattias Nörstebö.Mattias Nörstebö.Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

14. Timrå, noll NHL-matcher

Till skillnad från manga av de andra förmodade topplagen i Hockeyallsvenskan den här säsongen så har Timrå stått fast vid att inte plocka in några lån från Nordamerika på korttidslån. Meriterande namn som Erik BrännströmOlle Alsing och Jesper Boqvist har kopplats till klubben, men ”Nubben” har varit tydlig med att man vill satsa på den trupp man har till sitt förfogande.

Precis som med Mora så innebär inte det faktum att man inte har några NHL-meriter att man inte har ett meriterat lag. Över 2 000 SHL-matcher och närmare 3 000 hockeyallsvenska matcher finns samlat i Timrås lag. Fyra av spelarna i laget har meriter från AHL, där Jens Lööke är den som spelat flest matcher i farmarligan (120).

14. Väsby, noll NHL-matcher

Nykomlingen Väsby har den mest orutinerade truppen i hela Hockeyallsvenskan. Man har förvisso över 1 000 matcher av allsvensk rutin i laget, men man har änd drygt 600 matcher upp till nästjumbon Kristianstad, samtidigt som man bara har fem spelare som spelat över 100 matcher i ligan. 

Det finns inte heller några NHL-meriter att prata om, men man har superintressante kanadensaren Raphaël Lavoie på lån från Edmonton, en lirare som säkerligen kommer att få göra en hel del framträdanden i NHL i framtiden.

Raphaël Lavoie.Raphaël Lavoie.Foto: Ronnie Rönnkvist

10. AIK, nio NHL-matcher

Ingen ur AIK:s ordinarie lag har spelat i NHL. De nio matcher som spelare i laget har på sin meritlista utgörs av lånet Oliver Wahlstrom som gjorde nio matcher med New York Islanders under den gångna säsongen. 

Wahlstrom är även den enda spelare som har AHL-meriter i AIK:s trupp, med 50 matcher i farmarligan till sitt namn.

9. Södertälje, 14 NHL-matcher

Södertälje har "maxat" ur sina lån från Nordamerika, men spelarna man plockat in har inga direkt tunga meriter från spel i NHL. I stället är kvartetten som finns i Kringelstaden av kategorin unga och lovande spelare, vilket gör att inte så många utav dem har hunnit spela i världens bästa liga ännu.

Det finns två spelare som fått chansen att göra det och båda vet också hur det känns att göra mål i NHL. Både Lukas Vejdemo och Evan Bouchard har spelat sju matcher vardera i NHL, med ett mål som poängfacit. 

Evan Bouchard.
Evan Bouchard. 

8. Almtuna, 16 NHL-matcher

Med sina 16 NHL-matcher är Almtuna faktiskt ”bättre” än Oskarshamn och jämsides med Malmö i SHL. Klubben har för närvarande fyra lån från Nordamerika i truppen, men endast Gustav Lindström är den spelare som har spelat i NHL, då han spelade 16 matcher för Detroit Red Wings i vintras.

Totalt har man 129 AHL-matcher fördelat på de fyra NHL-lånen. Ingen annan spelare i Almtunas a-lag har spelat professionell hockey i Nordamerika.

7. Tingsryd, 22 NHL-matcher  

Även i Tingsryd utgörs lagets NHL-rutin utav en spelare, nämligen stans senaste stjärnskott David Gustafsson. Trots det faktum att centern var i junioråldern förra säsongen så fick han ändå chansen i 22 av Winnipegs NHL-matcher den gångna säsongen. På dessa matcher blev det totalt ett mål för 20-åringen.

Laget har en snittålder på 23,2 år, vilket gör Tingsryd till Hockeyallsvenskans näst yngsta lag. Lagets mest rutinerade spelare är Rasmus Bengtsson, som har 385 matcher i ligan på sin meritlista.

David Gustafsson.David Gustafsson.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

6. Västerås, 29 NHL-matcher

Precis som de två föregående lagen så utgörs Västerås 29 NHL-matcher utav en spelare: Rasmus Asplund. Lånet från Buffalo gjorde NHL-debut för Sabres under vintern och stod för totalt tre poäng (1+2) på sina 29 framträdanden.

Asplund är dock inte den enda spelaren i laget som har meriter från nordamerikansk proffshockey. Lagkaptenen Fredrik Johansson gjorde 25 matcher i Springfield Falcons i AHL innan han 2008 vände hem till Sverige för spel i Västerås, klubben han varit trogen sedan dess.

5. Kristianstad, 31 NHL-matcher

Kristianstad har, som tidigare nämnt, en av de mest orutinerade trupperna i Hockeyallsvenskan, men när det kommer till NHL-rutin så placerar skåningarna sig närmare toppen. San Jose-lånet Joel Kellman spelade 31 matcher för Sharks under sin debutsäsong i Nordamerika - och skulle klubben även landa in Timothy Liljegren så skulle man klättra ytterligare i den här tabellen.

Joel Kellman.Joel Kellman.Foto: Imago sportfoto

4. Västervik, 38 NHL-matcher

I Västervik utgörs lagets NHL-rutin utav två spelare, där backlånet från Ottawa Senators, Andreas Englund, står för merparten av den rutinen. Under sina fyra säsonger i Nordamerika har Englund spelat totalt 35 matcher för Senators, varav 24 av dessa kom under den nyss avslutade NHL-säsongen.

De övriga fem matcherna tillskrivs en annan back, amerikanen Michael Kapla. Efter en framgångsrik collegekarriär fick Kapla avsluta säsongen 2016/17 genom att spela fem matcher med New Jersey Devils. Efter tre säsonger med uteslutande spel i farmarligorna valde Kapla att lämna Nordamerika för spel i Västervik inför den här säsongen.

3. Björklöven, 78 NHL-matcher

Det blir ett ganska stort hopp från fyran till trean, då Björklöven har mer än dubbelt så många NHL-matcher på meritlistan än Västervik. I Umeålaget utgörs NHL-rutinen utav inlånade Carl Grundström samt målvaktsvärvningen Kevin Poulin.

Grundström har under sina två år i Nordamerika fått chansen i 28 NHL-matcher, medan OS-meriterade Poulin vaktade kassen i 50 NHL-matcher mellan 2010 och 2016. I och med det är han den målvakt med tyngst NHL-meriter i hela Hockeyallvenskan.

Kevin Poulin.Kevin Poulin.Foto: REUTERS/Grigory Dukor

2. Vita Hästen, 207 NHL-matcher

Om man tyckte att hoppat mellan fyran och trean var stort, så är hoppet mellan tredjeplatsen och andraplatsen än större. Med sina 207 NHL-matcher landar Norrköpingslaget Vita Hästen in på en andraplats på listan över de mest NHL-meriterade lagen i Hockeyallsvenskan.

Hade denna lista gjorts i går hade Vita Hästen placerats som nia i tabellen, men i och med dagens värvning av Marcus Sörensen så kunde Norrköpingslaget räkna in ytterligare 197 NHL-matcher till klubben. 

De andra spelarna som har rutin från NHL-spel är William Lagesson, som spelat åtta NHL-matcher för Edmonton, samt Adam Werner, som fick chansen mellan stolparna i två av Colorados matcher den gångna säsognen.

1. Modo, 245 NHL-matcher

Modo har en stolt tradition av att producera NHL-spelare, men när det kommer till NHL-rutin i årets upplaga av Modo Hockey får Ö-viksklubben förlita sig på kanadenisk rutin. De 245 matcher av NHL-rutin som Modo har till sitt förfogande i truppen utgörs av tre spelare: Brendan Mikkelson (131 matcher), Frank Corrado (76) och Aaron Gagnon (38). 

Utöver NHL-meriterna har spelare i Modo även samlat ihop över 1 000 matcher i farmarligan AHL, där återigen Mikkelson är den mest rutinerade spelaren. Utöver de NHL-meriterade spelarna har även Anthony Peters (51 AHL-matcher), Aleksi Heponiemi (49), Mikkel Aagaard (48) samt Jesper Lindgren (35) spelat proffshockey i Nordamerika.

Den här noteringen skulle landa in Modo på en sjätteplats i SHL på samma typ av lista.

Brendan Mikkelson.Brendan Mikkelson.Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån

Källa: Eliteprospects.com


TV: Sebastian Strandberg om nederlagstippade Djurgården

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 24 mars
17:30 KooKoo - Tappara Liiga
17:30 Ässät - Ilves Liiga
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Västervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Skellefteå - Rögle SHL
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Växjö - Luleå SHL
20:00 Zürich - Davos National League
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders NHL
lördag 25 mars
02:00 Colorado Avalanche - Arizona Coyotes NHL
15:15 Örebro - Timrå SHL
16:00 KalPa - Pelicans Liiga
18:00 Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings NHL
18:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
18:30 Modo - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Nashville Predators - Seattle Kraken NHL
19:00 Färjestad - Frölunda SHL
21:00 Los Angeles Kings - Winnipeg Jets NHL
21:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
22:00 Minnesota Wild - Chicago Blackhawks NHL
22:00 New York Islanders - Buffalo Sabres NHL
22:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
00:00 Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 New Jersey Devils - Ottawa Senators NHL
00:00 Dallas Stars - Vancouver Canucks NHL
söndag 26 mars
01:00 Pittsburgh Penguins - Washington Capitals NHL
05:00 Edmonton Oilers - Vegas Golden Knights NHL
05:30 Anaheim Ducks - St Louis Blues NHL
15:00 Luleå - Växjö SHL
15:00 Rögle - Skellefteå SHL
16:00 Ilves - Ässät Liiga
18:30 Mora - Södertälje Hockeyallsvenskan
21:00 Arizona Coyotes - Colorado Avalanche NHL
23:00 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
00:00 Nashville Predators - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Chicago Blackhawks - Vancouver Canucks NHL
måndag 27 mars
04:30 Los Angeles Kings - St Louis Blues NHL
15:00 Timrå - Örebro SHL
17:30 IFK Helsingfors - Lukko Liiga
19:00 Frölunda - Färjestad SHL
19:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Florida Panthers NHL
01:00 Buffalo Sabres - Montreal Canadiens NHL
01:30 New York Islanders - New Jersey Devils NHL
tisdag 28 mars
02:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
04:00 Anaheim Ducks - Colorado Avalanche NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Pelicans - KalPa Liiga
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
01:00 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Boston Bruins - Nashville Predators NHL
01:00 New York Rangers - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens NHL
onsdag 29 mars
02:00 St Louis Blues - Vancouver Canucks NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Dallas Stars NHL
03:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Edmonton Oilers NHL
04:30 San Jose Sharks - Winnipeg Jets NHL
01:30 Toronto Maple Leafs - Florida Panthers NHL
01:30 Washington Capitals - New York Islanders NHL
torsdag 30 mars
04:00 Colorado Avalanche - Minnesota Wild NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
01:00 Boston Bruins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 Montreal Canadiens - Florida Panthers NHL
01:00 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Nashville Predators NHL
01:30 Detroit Red Wings - Carolina Hurricanes NHL
fredag 31 mars
02:30 Chicago Blackhawks - St Louis Blues NHL
03:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
04:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
04:30 San Jose Sharks - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Buffalo Sabres - New York Rangers NHL
lördag 01 april
02:00 Winnipeg Jets - Detroit Red Wings NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
04:30 Arizona Coyotes - Dallas Stars NHL
19:00 Nashville Predators - St Louis Blues NHL
21:00 Pittsburgh Penguins - Boston Bruins NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten