Anton Rödin.

Bara bortasegrar – så gick det i lördagens SHL-omgång

Straffrysare, fina mål och Brynäs kapten Anton Rödin var återigen tillbaka i tjänst. Det fanns gott om underhållning i lördagens SHL-omgång. Noterbart är att det endast var bortasegrar.

Svep från lördagens SHL-omgång.

IK Oskarshamn–Luleå HF 2–5 (1–1, 1–2, 0–2)

Oskarshamn kunde inte rå på Luleå i sin hemmapremiär. Redan efter 3:31 gjorde Petter Emanuelsson ledningsmålet för gästande Luleå i numerärt överläge. Men Oskarshamn ville inte vara sämre. Efter att Luleås Daniel Sondell tagit en utvisning så satte Filiph Engsund kvitteringspucken.

Luleå höll på att falla på eget bevåg då de tog åtta utvisningar, varav fyra av dem var slashing. Men de lyckades till slut lösa segern, mycket tack vare Einar Emanuelsson som blev tvåmålsskytt.

Oskarshamn: Filiph Engsund, Kim Strömberg

Luleå: Einar Emanuelsson x2, Petter Emanuelsson, Juhani Tyrväinen, Erik Gustafsson

Linköping–Växjö 1–2 (1–1, 0–0, 0–0)

Det krävdes straffar för att avgöra en vinnare mellan Linköping och Växjö. Efter mål av Fredrik Karlström och Patrik Lundh i första perioden så var matchen snarare en målvaktskamp mellan Viktor Fasth och Niklas Lundström. Båda målvakterna storspelade.

Växjö har alltså börjat säsongen med två matcher och två straffläggningar.

Straffläggningen började med att nyss nämnda Fredrik Karlström satte pucken resolut bakom Niklas Lundström.

– Jag försöker bara att hitta nät när jag åker fram, säger Fredrik Karlström i Cmore-sändningen efter matchen.

Linköping kunde inte hitta nät på någon av sina straffar vilket betyder att Växjö tog säsongens första seger. Linköping fick en tröstpoäng och får istället vänta på sin första seger.

Linköping: Fredrik Karlström

Växjö: Patrik Lundh

HV71–Rögle 2–3 (0–1, 1–1, 1–1)

Tajt och jämnt när Rögle gästade Jönköping och HV71. Adam Tambellini inledde målskyttet och uddamålsledningen stod sig till paus.

HV71 utnyttjade ett numerärt överläge och satte kvitteringen, signerat Anton Wedin. Men Rögle skulle återigen ta ledningen innan andra pausvilan. Denna gång var Samuel Johannesson sist på pucken.

Med mindre än två minuter kvar kvitterade HV71 och de 50 personer som var på plats började förbereda sig på en förlängning. Men Simon Ryfors ville annat. Bara halvminuten efter HV:s kvittering skickade han in vinstpucken för Rögles räkning och med det inkasserade tre poäng.

HV71: Anton Wedin, Jesper Kokkonen

Rögle: Adam Tambellini, Samuel Johannesson, Simon Ryfors

Färjestad–Brynäs 3–5 (2–2, 1–1, 0–2)

Brynäs tog snabb revansch efter premiärförlusten mot Oskarshamn.

Anton Rödin var tillbaka i spel. Och det med besked. Han stod för en passningspoäng och hans kedja, med Linus Ölund och Patrik Berglund spelade väldigt bra. Det fanns inte mycket att klaga på för Brynäs, det mesta klickade. Patrik Berglund stod för två mål, försvarsspelet såg betydligt bättre ut sen senast och Samuel Ersson i målet stod för en fin insats. Samt en assist på Brynäs avslutande 3–5 mål i öppen kasse, signerat Linus Ölund.

Färjestad: Daniel Viksten, Michael Lindqvist, Jacob Nilsson

Brynäs: Emil Molin, Patrik Berglund x2, Daniel Mannberg, Linus Ölund

Skellefteå–Örebro 1–4 (0–1, 0–2, 1–1)

Örebro fortsätter imponera. Borna Rendulic gjorde säsongens tredje mål i numerärt överläge och sedan var Örebro ostoppbara. Skellefteå försökte men kom ingenstans. Örebros offensiv, kombinerat med stabil defensiv och kryddat med en fin insats av Jhonas Enroth

I och med vinsten så är Örebro obesegrade och ligger tvåa med sex poäng. De har gjort imponerande nio mål på två matcher, och har fem insläppta.

Skellefteå: Jonathan Jonsson

Örebro: Borna Rendulic, Rodrigo Abols, Linus Öberg, Robert Leino

TV: Måns Karlsson om Brynäs IF 2020/21

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL