Sök
Långläsning

DOKUMENT: Den eviga reserven som blev slutspelsgigant

Inför årets Stanley Cup-slutspel hade veteranen Anton Chudobin aldrig startat en slutspelsmatch – nu är han tre segrar från att leda Stars till sina drömmars mål.

Den enes död är den andres bröd, lyder ordspråket.
Applicera det på Anton Khudobin och du har ett Dallas Stars som är tre segrar från en smått bragdartad Stanley Cup-titel.
Det här är berättelsen om den karismatiske kazakfödde ryssen som gått från en karriär som högljudd, men anonym, båsöppnare till att bli en av Stanley Cup-slutspelets stora giganter.

Inför sommarens Stanley Cup-slutspel hade 34-årige Anton Chudobin startat exakt noll slutspelsmatcher i NHL. Under hela sin karriär har han hållit en anonym tillvaro bakom betydlig mer väletablerade namn som Tuukka RaskCam Ward och Ben Bishop

Nu har han vunnit 13 matcher i jakten på Lord Stanleys pokal och är bara tre segrar ifrån att bli odödligförklarad i Dallas.

– När jag växte upp var min dröm bara att...

LÄS VIDARE MED PLUS
Hockeysverige Plus
49 kr /mån
Allt på Hockeysverige
Köp Hockeysverige Plus
Förnyas med 49 kr/mån
Avsluta när du vill
Everysport Plus
99 kr /mån
Obegränsad tillgång till allt innehåll Hockeysverige, FotbollDirekt & Innebandymagazinet
Köp Everysport Plus
Förnyas med 99 kr/mån
Avsluta när du vill
Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten