NHL

TV: "Nu när det är Stanley Cup-final kommer det bli man ur huse"

ANNONS
De råkade ut för en av NHL-historiens största skrällar i fjol. I år har Tampa Bay Lightning lärt sig av forna misstag och tagit sig hela vägen till Stanley Cup-final. Här pratar Peter Sibner, som följer laget på nära håll i Florida, om den förvandling som gjort det möjligt för laget att göra den här resan.
– Man plockade in spelarna som hade sandpapperskvalitéerna man tyckte sig sakna, säger Sibner.

Peter Sibner flyttade härom året från Sverige till Lakewood Ranch utanför Tampa för att driva Elite Prospects North America därifrån. Under sina två säsonger i Florida har han även följt Tampa Bay Lightning på nära håll. Till att börja med deras överraskande förlust mot Columbus Blue Jackets i första rundan av fjolårets slutspel, och innan coronapandemins utbrott den här utdragna säsongen.

Här pratar Sibner om lagets evolution, om Victor Hedmans slutspelsbriljans, Brayden Points stora betydelse, möjligheterna att få se Steven Stamkos på isen i finalen mot Dallas Stars – och hur hockeyintresset i Tampa egentligen ser ut nu när laget spelar slutspel i bubblan i Edmonton i stället för hemma i Amalie Arena.

Se videoklippet i spelaren ovan. 

Läs Peter Sibners krönika om Stanley Cup-finalen här!

 

Den här artikeln handlar om: