Oliver Ekman Larsson.
Foto: Orlando Ramirez-USA TODAY Sports
NHL

Pekar ut klubbarna som hört sig för om Ekman Larsson

ANNONS
Minst tre NHL-klubbar har hört sig för om Oliver Ekman Larssons tillgänglighet. Det skriver Sportsnets Elliotte Friedman i sin blogg 31 Thoughts. Nu blir det upp till den nyanställde general managern i Arizona Coyotes, Bill Armstrong, att avgöra hur klubben ska gå vidare.

I går kom det väntade beskedet att Bill Armstrong tar över som general manager för Arizona Coyotes. 50-åringen kommer närmast från St. Louis Blues, där han varit verksam sedan 2004 varav de senaste två säsongerna som assisterande GM till Doug Armstrong.

Den 50-årige kanadensaren kommer till en minst sagt orolig situation i Arizona. Klubben uppges ha ekonomiska problem, vilket bland annat medfört försenade bonusutbetalningar till spelare, och väntas försöka spara pengar inför kommande säsong. Detta genom att trejda bort några högavlönade spelare.

En av spelarna som nämnts i trejdspekulationer sedan Coyotes slogs ut ur slutspelet av Colorado Avalanche är Oliver Ekman Larsson. Sportsnets Elliotte Friedman har rapporterat att den 29-årige lagkaptenen är en av alla spelare klubben kan tänka sig att trejda. Det försvåras dock av det faktum att Ekman Larsson har sju år kvar på ett kontrakt som i snitt är värt 8,25 miljoner dollar per säsong och en så kallad no movement-klausul som gör att han själv kan bestämma om och i så fall var han ska bli trejdad.

Men enligt Friedman har det här inte avskräckt klubbar från att höra sig för om den rutinerade svensken. I sin blogg 31 Thoughts skriver han att minst tre klubbar hört sig för om Ekman Larsson: Calgary Flames, Boston Bruins och Edmonton Oilers.

NIKLAS HJALMARSSON OCKSÅ TILLGÄNGLIG?

Bruins är en klubb som har visat intresse för smålänningen tidigare. Innan han slutligen skrev sitt nya åttaårskontrakt med Arizona i juli 2018 ryktades klubben förberedda ett stort bud för att locka honom till sig. Bruins är på väg att förlora sin produktiva stjärnback Torey Krug som free agent medan 43-årige lagkaptenen Zdeno Cháras framtid är oklar.

Både Calgary och Edmonton uppges vara på jakt efter uppgraderingar på backsidan. 

Calgary ser ut att förlora backar som T.J. BrodieTravis Hamonic och Erik Gustafsson som free agents. Edmonton förväntas å sin sida göra förändringar efter den tunga play in-förlusten mot Chicago Blackhawks. 

Oliver Ekman Larsson är inte den enda Arizona-svensken som nämns i trejdrykten. I sin blogg nämner Elliotte Friedman även att Coyotes tagit emot samtal om Niklas Hjalmarsson, och då specifikt från Colorado Avalanche. Han tror dock att fler klubbar visat intresse för den tungt meriterade 33-åringen, som har ett år kvar på kontraktet med en lönetaksträff på fem miljoner dollar.

Även Carl Söderberg kan vara på väg bort från Arizona Coyotes. Den snart 35-årige centern, som gjorde 35 poäng den gångna säsongen, kan bli unrestricted free agent den 9 oktober.


TV: "En av NHL:s mest överskattade spelare"

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch