Kristianstad vann efter effektivt powerplay.
HockeyAllsvenskan

Effektivt powerplay segerrecept för Kristianstad

Första gången Kristianstad och Troja/Ljungby möttes den här försäsongen vann Troja med 3-0.
I kväll tog skåningarna dock revansch genom att vinna med 6-2 – efter att ha gjort fem mål i powerplay.

Snacka om att Kristianstad har fått igång sitt powerplay.

I början av september gjorde man tre mål i spelformen när man vann med 4-0 mot Karlskrona, i förra träningsmatchen mot Tingsryd gjordes två av tre mål med en man mer och när man i kväll vann med 6-2 mot Troja/Ljungby kom hela fem av målen i powerplay.

19-årige talangen Lucas Edmonds inledde målskyttet sju minuter in i den första perioden. Mot slutet av de inledande 20 minuterna sköt Kristianstad, för ovanlighetens skull, ett mål i spel med lika många spelare på isen, då Herman Hansson hittade sig in i målprotokollet.

I mittperioden drog Kristianstad i från då 2-0 blev 5-0 efter tre powerplay-mål då båda tvillingarna Wahlgren samt Johan Lundgren stod för fullträffar.

Matchen var redan avgjord men Troja vann den sista perioden då man sköt två mål och Kristianstad endast gjorde ett då Johan Lundgren blev tvåmålsskytt.

Lucas Edmonds var bäste poängplockare i matchen med ett mål och två assist. Oscar Öhman och Erik Flood kom strax därefter då båda stod för två assist.

Kristianstad – Troja/Ljungby 6–2 (2-0,3-0,1-2)

Kristianstad: Johan Lundgren 2, Lucas Edmonds, Herman Hansson, Joel WahlgrenMax Wahlgren.
Troja: Victor GagicCarl-Johan Sjögren.