Sök
HockeyAllsvenskan

”För mig är det väldigt speciellt att få spela i Björklöven”

Han gjorde debut i NHL innan han debuterade i moderklubbens a-lag.
Nu vet Carl Grundström både hur det känns att både spela och göra mål för Björklöven.
Framför sig har han en hel höst i klubben i sitt hjärta att se framemot.
– För mig är det väldigt speciellt att få spela i Björklöven. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse, säger Grundström till Hockeysverige.se.

UMEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)

Umeå är hemma för Carl Grundström.

Under den första dagen i december 1997 föddes Grundström i staden och inledde sedan sin hockeykarriär i klubbens ungdomslag en handfull år senare. Grundström hann bli ungdomslandslagsman under sin tid i klubben, men mär det var dags för gymnasiestudier valde Grundström, likt många andra talangfulla spelare från staden, att lämna Umeå för att gå hockeygymnasium på annan ort.

Sedan dess har Björklövensupportrarna bara kunnat följa Umeåsonens framfart på avstånd. Först i Modo och sedan i Frölunda. När flyttlasset gick över till Nordamerika trodde nog de flesta att de förmodligen aldrig skulle få se Carl Grundström i en Björklöventröja igen.

Och om de nu trots allt gjorde det så trodde de garanterat inte att de skulle få se honom skrinna in på isen i A3 Arena iklädd en Björklöventröja inför rivalmötet med Skellefteå AIK under försäsongen 2020. Men så blev fallet för Grundström, som förra lördagen blev utlånad till Umeåklubben från Los Angeles Kings i väntan på att NHL-klubbens träningsläger ska till att dra igång i november.

SPECIELL A-LAGSDEBUT  

Mötet med Skellefteå slutade förvisso med förlust (1–2 efter förlängning), men för Grundström var matchen ändå minnesvärd, då han både fick göra debut och skjuta sitt första mål i a-lagströjan.

– Det var superkul att få göra mål redan i första matchen. Det är så klart också lite speciellt med tanke på att det är mot Skellefteå. Tyvärr kunde fansen inte vara på plats, men annars hade det garanterat varit fullsatt och man hade kunnat fira med dem, säger Grundström till Hockeysverige.se.

Att debuten skedde mot just Skellefteå gjorde matchen extra speciell för 22-åringen.

– De här mötena är alltid lite speciella för båda klubbarna. Redan från ungdoms- och junioråldern så har alltid matcherna varit heta mot Skellefteå. Det är superkul.

Grundströms storebror, Gustav, spelade juniorhockey i Skellefteå och på frågan om det någonsin var nära att han skulle gå i sin brors fotspår och lämna Umeå för grannstaden i norra Västerbotten under junioråren blir han lite hemlighetsfull.

– Det kanske det var... säger Grundström med ett leende och fortsätter:
– Men jag valde Modo istället och det blev ju bra det med.

På tal om Modo, fanns det någon diskussion med dem att inleda säsongen i Örnsköldsvik istället?
– Det var solklart att det skulle bli Löven om det skulle bli något här i Sverige. Det var aldrig snack om något annat, slår Grundström fast.

Carl Grundström i Modo-tröjan 2016.Carl Grundström i Modo-tröjan 2016.Foto: Bildbyrån

"EN POJKDRÖM SOM GÅR I UPPFYLLELSE"

Det är tydligt att Grundströms lojalitet finns hos Umeåklubben. För Grundström, som debuterade i NHL innan han fick chansen att debutera i Björklövens a-lag, betyder det mycket att få dra på sig den gröngula matchtröjan i höst.

– Det är speciellt att få spela i a-laget för en kille som mig. Som liten grabb drömde jag om att få spela i a-laget och jag hade många av mina idoler där. För mig är det väldigt speciellt att få spela i Björklöven. Det är en pojkdröm som går i uppfyllelse.
– Allt löste sig väldigt bra. Jag är ju härifrån och bor i Umeå under somrarna, så allt känns väldigt smidigt på så sätt. Jag tror att det blir perfekt för mig att få spela lite matcher innan det drar igång där borta och att få göra det i Löven känns extra kul.

Under sin debutmatch skapade Grundström, tillsammans med sina kedjekamrater Axel Ottosson och Olle Liss, gång på gång press på Skellefteå. Med sin fysiska spelstil gjorde 22-åringen sin närvaro känd för SHL-motståndet och han fick, som sagt, även skriva in sig i målprotokollet. 

Det är precis den typ av ishockey som han vill bidra med den här hösten.

– Det är väl det som är min styrka, att vara en offensiv kraft tillsammans med att vara en lite jobbig jävel att möta. Jag vill vara med och skapa lägen till mina medspelare och göra laget bättre, säger Grundström.

Carl Grundström.Carl Grundström.Foto: Derek Cain/Icon Sportswire

SIKTAR PÅ ORDINARIE PLATS I KINGS

I samband med att låneavtalet med Björklöven gick i lås stod det även klart att Grundström förlängt sitt kontrakt med Los Angeles Kings, något som var tvunget att vara på plats för att 22-åringen skulle kunna spela allsvensk hockey för sin moderklubb i höst. 

Kontraktet sträcker sig över två år, där det första året är ett tvåvägskontrakt som senare övergår till ett envägskontrakt till den andra säsongen. Enligt CapFriendly är Grundström garanterad en totallön på åtminstone 7,5 miljoner kronor – men kontraktet kan bli värt så mycket som 12,7 miljoner kronor om Grundström blir ordinarie i NHL i vinter.

– Det känns jättebra att ha allt klart med dem, säger Grundström och fortsätter:
– Det är skönt att ha ett envägskontrakt andra året, det känns jättebra. Det är klart att det är en trygghet man vill ha. Det vill väl alla?

Grundström spenderade den största delen av fjolårssäsongen i Kings farmarlag Ontario Reign, men fick även chansen i 13 NHL-matcher med Kings. Nästa säsong hoppas han att det ska bli betydligt fler matcher än så.

– Min stora målsättning den här säsongen är att ta en ordinarie plats i NHL. För mig gäller det att visa framfötterna på campen och visa att jag är förtjänt av att spela där, säger Grundström som tror att hans chanser kan hjälpas av att Kings just nu är inne i en re-build.
– Det tror jag nog hjälper, ändå. Det är ett gäng lovande spelare som ska upp i NHL nu och det gäller för mig att visa att jag ska vara en av dem. 

Men innan det blir tal om att slåss om en NHL-plats i Kalifornien väntar först en spännande höst för Carl Grundström hemma i Umeå.

– Det är speciella tider. Jag ska verkligen se till att ta vara på den här tiden, avslutar 22-åringen.


TV: Han vill locka svenska spelare till college

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten