Per Svartvadet vill se färre utländska spelare i SDHL.
Foto: Bildbyrån
SDHL 1

Vill begränsa antalet utländska spelare i SDHL

ANNONS
Förra säsongen satte SDHL rekord i antal utländska spelare i ligan.
Nu vill Radiosportens expert, tillika förre landslagsforwarden, Per Svartvadet se begränsningar i antalet utländska spelare i ligan.

Ifjol satte SDHL rekord i antalet utländska spelare i ligan. 

Samtidigt går det svenska damlandslaget sämre än någonsin och skulle i våras ha spelat B-VM efter att man åkt ur a-gruppen under våren 2019. Detta har skapat stor debatt gällande antalet importspelare i ligan.

En som vill se stora förändringar inom ligan är Radiosportens expert Per Svartvadet.

– Någonstans tycker jag att vi måste få plats med de unga, duktiga tjejerna som knackar på och vill spela i SDHL. Det kan inte vara meningen att vi ska ha 10-15 utländska spelare i en och samma trupp. Det är inte bra för SDHL:s utveckling, säger Svartvadet till Radiosporten.

VILL SE BEGRÄNSING  

Även om det inte är möjligt att sätta någon formell begränsning till följd av den svenska lagstiftningen så vill Svartvadet ändå se något slags tak för antalet utländska spelare i varje lag.

– I dessa tider är det jättesvårt med de lagar och regler som gäller i Sverige, men jag tycker att klubbarna ska ha en "gentlemens agreement" på hur många spelare man får plocka in, bara för att släppa in yngre spelare.
– Fem-sex stycken tycker jag räcker ganska bra.

Förra säsongen var SDE det lag som hade flest importer vid seriestarten, då man mönstrade ett lag med hela 15 utländska spelare. Även i år är SDE laget som har flest registrerade utländska spelare, då 14 av 20 spelare som i dagsläget är registerade till Svenska ishockeyförbundet är importer.


TV: Han vill locka svenska spelare till college

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL