Leksand verkar ha fått fart på grejerna inför den nya säsongen.
I kväll besegrade man Brynäs efter att förstakedjan med Marek Hrivík, Peter Cehlárik och Carter Camper återigen lett vägen för dalalaget.

Det var ett klart försvagat Brynäs som åkte till Dalarna för att ställas mot Leksand.
Förutom skadade kaptenen Anton Rödin saknade man även nyckelspelarna Greg ScottSimon Bertilsson och Nicklas Danielsson som alla hade förkylningssymptom.

Leksand kom därmed ut starkare och kopplade grepp om den första perioden då man kunde ta ledningen genom Marek Hrivík i powerplay då han assisterades av nyförvärven Carter Camper och Peter CehlárikMartin Karlsson kunde senare även utöka ledningen till 2-0 innan periodens slut.

I den andra perioden kom dock Brynäs ut starkare och i powerplay kunde Patrik Berglund skicka in reduceringen. Det blev dock en kortvarig glädje för Gävlelaget då 3-1 kom endast en och en halv minut senare då Mattias Ritola blev målskytt.

FICK REVANSCH PÅ BRYNÄS

Leksand hade alltså övertaget inför den avgörande tredje perioden. Det skulle dock visa sig bli spännande efter att Marcus Björk slängde iväg ett skott som letade sig hela vägen in bakom Axel Brage i Leksandskassen. Brynäs fick därmed en tidig reducering och började sedan föra spelet i hopp om att också kunna kvittera.

Leksand var dock farliga i sina kontringar och när Marek Hrivík och Carter Camper stötte fram satte de 4-2 till hemmalaget som därefter kunde ta kontroll över matchen de sista tio minuterna och komfortabelt styra hem segern. När August Berg även satte 5-2 var vinsten ett faktum.

Leksand fick därmed revansch på Brynäs då man förlorade senast lagen möttes förra veckan. Då vann Brynäs med 3-2 efter förlängning.

Leksand – Brynäs 5–2 (2-0,1-1,0-1)

Leksand: Marek Hrivík, Martin Karlsson, Mattias Ritola, Carter Camper, August Berg.
Brynäs: Patrik Berglund, Marcus Björk.

TV: Måns Karlsson om Leksands IF 2020/21

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL