Bill Masterton-vinnaren Bobby Ryan hyllar Oskar Lindblom.
Foto: Icon Sportswire
NHL

Pristagaren hyllar Lindblom: "En värdigare vinnare"

ANNONS
Bobby Ryan tilldelades Bill Masterton Trophy i natt.
Samtidigt som Ottawaforwarden var glad över priset menade han på att det fanns en värdigare vinnare av priset – Philadelphias svenske forward Oskar Lindblom.
– Med tanke på vad Oskar gick igenom så är han förmodligen en värdigare vinnare, säger Ryan.

Inför nattens konferensfinal mellan Tampa Bay Lightning och New York Islanders (8–2) passade NHL på att dela ut det ärofyllda priset Bill Masterton Trophy inför nedsläpp.

Priset delas ut till den spelare som "bäst förkroppsligar ihärdighet, sportsmannaanda och hängivenhet till sporten ishockey". Förra säsongen vann Robin Lehner priset – och den här säsongen var svenske Oskar Lindblom nominerad efter hans kamp mot cancern.

Lindblom vann inte priset, men pristagaren Bobby Ryan hyllade Lindblom och den andre som nominerades, Stephen Johns, i dennes segertal.

– Jag har inget annat än respekt för de två andra killarna som kunde ha vunnit. Jag såg Oskar och Stephen (Johns) lite i slutspelet. Med tanke på vad Oskar gick igenom så är han förmodligen en värdigare vinnare. Jag blev extremt imponerad över att han kom tillbaka och att han spelade så bra, säger Ryan.

SKÖT HATTRICK I COMEBACKEN  

Ryan tog i höstas en paus från hockeyn och Ottawa Senators för att ta itu med sina alkoholproblem. Den 25 februari återvände Ryan till spel igen efter lång frånvaro – och i sin första match stod forwarden för ett känslosamt hattrick när Senators besegrade Vancouver Canucks med 5–2.

– Det betyder mycket för mig och jag hoppas att det betyder ännu mer för min fru eftersom hon har fått tvingats lägga så mycket åt sidan för att få mig dit jag är i dag, säger Ryan till nhl.com.
– Att skaffa hjälp och lära och bli bättre i alla aspekter av livet var definitivt ett bättre alternativ än vart jag var på väg. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och om mitt andra, nya liv som jag byggt upp. Det betyder mer än att slåss om Stanley Cup.


TV: LISTA: Veckans snyggaste räddningar i slutspelet  Den här artikeln handlar om: