Torey Krug.
Foto: Bob Dechiara-USA TODAY Sports
NHL

"Tagit billiga kontrakt hela karriären – dags att få betalt"

ANNONS
Torey Krug är en av toppnamnen bland de spelare som blir unrestricted free agents inom kort.
29-åringen har spenderat hela NHL-karriären i Boston, men tänker inte stanna i klubben till något rabatterat pris.
– Jag har tagit billiga kontrakt hela min karriär, nu är det dags att få betalt på mina villkor, säger Krug.

Torey Krugs framtid i Boston är just nu ett oskrivet kort.

Spekulationerna kring var den 29-årige backen kommer att spela nästa säsong har varit igång länge och inom kort blir Bruins-backen unrestricted free agent, vilket gör att han kan skriva på för vilket lag han vill inför nästa NHL-säsong.

Och någon kortsiktig lösning är han inte sugen på.

– Det är något jag motsätter mig, säger Krug till nhl.com på frågan om han kan tänka sig att skriva ett ettårskontrakt med Bruins.
– Jag bettar på mig själv. Jag har tagit billiga kontrakt hela min karriär, nu är det dags att få betalt på mina villkor. Jag har kapaciteten. Jag är i en position där jag nu måste göra det bästa av det.

"HAR GJORT ALLT DE KRÄVT AV MIG"  

Krugs fyraårskontrakt värt 5,25 miljoner dollar per säsong löper ut efter säsongen och den spelskicklige backen förväntas få en fin löneökning, något som Boston kan komma att få svårt att rymma under lönetaket.

Efter att Krugs entry level-kontrakt med Bruins löpte ut 2014 skrev han två år i rad på ettåriga bro-kontrakt värda 1,4 respektive 3,4 miljoner dollar, innan han sommaren 2016 tecknade det fyraårskontrakt han spelat på fram tills nu.

– Jag vet inte riktigt vad framtiden bjuder på. Jag är villig att luta mig tillbaka och se vad som händer, säger Krug.
– Jag har spenderat hela mitt vuxna liv, hela min proffskarriär i den här organisationen och staden. Jag har gjort allt de krävt av mig. Det är något jag är stolt över.


TV: Glädjande scener: Här gör Oskar Lindblom comeback

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL